שלום לכולם:)

p i x i e

New member
שלום לכולם:)

אז ככה...שמי שרון ואני לא מזמן גיליתי את הדת הזאת.מאז ומעולם האמנתי בתיאוריה של הדת רק לא ידעתי שבאמת קיים כזה משהו. לאחר שהתחלתי להתעניין ולעסוק במאגיה התחלתי להתעניין גם בוויקה וגיליתי שהוויקה והפאגניזם קשורים אחד לשני. אז כן...קראתי את המאמרים וכן...נכנסתי לקישורים. רק לא מצאתי חומר על החגים הפגאניים ומשמעותם ...אז בבקשה תפנו אותי למקור או שתסבירו לי בקצרה. תודה מראש שלכם שרון

Justin Angel

New member
אממ...

תחכי עוד יום ואני מקווה שמנהל הפורום הפקטיבי שלנו - הנווד, באמת יענה לך. בהנחה היותר הגיונית שהוא לא יעשה כלום (כמו תמיד), אני אענה לך מחר בערב שיהיה לי זמן לעשות חיפוש מקיף של מקורות :)

החגים הפגניים

אני מניח שאת מתכוונת לחגים הפגנים נוסח ויקה ודומיה, ולא לכלל החגים הפגניים (אחרת נוכל כולנו לשיר "יש לי יום יום חג"). מראש אני אציין שלא כל הפגנים (ולא כל הויקנים) חוגגים את החגים באותם התאריכים. החגים הויקניים מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות - ה-Sabbats וה-Esbats. ה- Sabbats הם שמונה מועדים במשך השנה ומתחלקים גם הם לשניים "גדולים" ו"קטנים" (המינוחים בכוונה במרכאות מאחר ואין העדפה ואלו הם רק כינויים). ה- Esbats הם חגי הלבנה המלאה המתרחשים כל חודש, 13 פעם בשנה (שנה שמשית). ה- Lesser Sabbats נחגגים בימי השוויון (Equinox) הסתווי והאביבי, וכן ביום הארוך ביותר בשנה (21 ביוני) והיום הקצר ביותר בשנה (21 בדצמבר) [באנגלית מכונים Solstice]. ה- Greater Sabbats נחוגים בין ה- Lesser Sabbats. רשימה קצרה: (GS- Greater Sabbat, LS - Lesser Sabbat). 31 באוקטובר / 1 בנובמבר - סמהיין - Samhain. זהו GS אשר עפ"י רוב גם נחוג כ"ראש השנה של המכשפות". מילולית פירוש השם הוא "סוף הקיץ". לפי המיתוס זהו התאריך בו האל עובר לעולם המתים וחוזר להיות נשמה ברחם האלה. מאחר וזה החג הקרוב, אני ארחיב עליו בשבוע הבא. 21 בדצמבר - Yule והוא LS. היול נחשב ע"י חלק כ"ראש השנה" (אם כי הרוב נוטים לכיוון סמהיין) ונקרא גם "חג האורות". באופן "מפתיע" החג נחוג סמוך לכריסמס וחנוכה ולעיתים חופף. בחג זה האל (והשמש) נולד מחדש. נצחון האור על החושך - היום הקצר ביותר נגמר והימים מתחילים להתארך. 2 בפברואר - קנדלמס והוא GS. נקרא גם אימבולק. זהו בעצם חג המסמל את החורף המסתיים והאביב הקרב (ומקביל מבחינת תקופה לט"ו בשבט שלנו +/-). 21 במרץ - אוסטרה, LS. יום השוויון האביבי, זמן הלידה מחדש בתוך האדמה. 30 באפריל / 1 במאי - הבלטיין, הידוע גם כחג האש. GS. אחד המנהגים המעניינים הוא הדלקת מדורות וקפיצה מעליהן. נקרא גם May Day ולאחרונה גם הפך לחג הפועלים הקומוניסטי. חג המסמל פריון ואת האיחוד של האל והאלה 21 ביוני - אמצע הקיץ, Midsummer. LS. זהו היום הארוך בשנה, וחוגגים בו את השמש במלוא תפארתה (האל). גם מסמל את תחילת "הזדקנותו" של האל והחלשותו. 31 ביולי / 1 באוגוסט - Lammas GS. הראשון מבין חגי הקציר הויקניים (מאבון הוא השני וסמהיין השלישי). התבואה מבשילה ועת הקציר הגיעה. 21 בספטמבר - מאבון. LS. גם חג קציר ואסיף (מקביל לסוכות) ויום השוויון הסתווי.

Dia Leoghann

New member
שלום גם לך וברוכים הבאים!!!

חוקרת פולקלור שאינני זוכר כרגע את שמה החליטה לכתוב ספר על מוטיבים פגאניים בחגים הפגאניים לשעבר באירלנד. היא כתבה בסוף אינציקלופדיה ב-4 כרכים אבל הספיקה לכסות רק את לונאסה.... אין שום דרך בעולם ללמוד את כל מה שאפשר בנושא החגים הפגאניים, אפילו את כל מה שנגיש לא תספיק למצות בשארית חייך. הסיכום שנתן לך הנווד הוא וויקני בעיקרו (רובו ככולו). את מוזמנת להציץ באתר קלטיקה ישראל (קישור בסוף ההודעה) ולחפש שם מידע על לוח השנה הקלטי וימי החג הקלטיים (נמצא בחלק של האתר הדן בשבטים הקלטים ולא במסע הדרואידים) הקרובים יותר למסורת הדרואידית מאשר למסורת הוויקנית. למרות שאלו אותם חגים (מבחינת תאריכים) השמות בדרך כלל שונים והמנהגים גם כן די שונים או בעלי משמעות שונה. הוויקה והדרואידיזם יכסו לך רק חגים שעברם הוא קלטי בעיקרו (אולי קצת גרמאני) ישנם גם חגים גרמאניים, רומיים, יוונים, כנעניים,מצריים,אשוריים, בבליים, אינדיאניים וכו´ וכו´.... חפשי באינטרנט ובספרים מידע על מה שמתאים לך ומושך אותך. ואל תשכחי לשתף אותנו בממצאים....

למעלה