שלום לכולם

• פותח הנושא SC
  • פורסם בתאריך

SC

New member
שלום לכולם

לאחרונה אני מצייר הרבה בלוח דיגיטלי, אט אט אני משפר את הטכניקה. אני מצרף ציור שעשיתי בפוטושופ, משהו דימיוני בהחלט, מה דעתכם

SC

New member
כן, הוא מפריע גם לי קצת, אני באמת

אחליף אותו, גם אני חשבתי שהוא קצת "גונב" מהדמות וחשוב היה לי לשמוע דעה נוספת. תודה רבה

ejay

New member
מגניב!

עיצוב חביב וביצוע טוב מאד. הדבר היחיד שמפריע לי זה גודל התמונה- אי אפשר לראות את כולה על המסך בו זמנית, וזה מאד לא נוח- תמונה קטנה יותר תיראה טוב יותר ותעלה מהר יותר אצלנו, משתמשי הפס הצר הנכחדים.

ranmor

New member
פשוט יפה! כל הכבוד על הדמיון!

הדמות מבוססת על משהו או לחלוטין מהדמיון? טכניקה מצוינת! הצללה ממש טובה... אהבתי את העיניים, פשוטות אבל מלאות הבעה... גם השיער למעלה יצא ממש טוב. משהו הפריע לי בין העיניים, כאילו חסר שם משהו, לא יודע איך להסביר. כמו כן חלק מהקצוות חדים יותר וחלק מטושטשים (בעיקר באף-חדק). תקטין קצת את התמונה שיהיה אפשר לראות את הכל ביחד... שוב, כל הכבוד! ממש אהבתי!

SC

New member
תודה רבה, הדמות היא דמיונית

לחלוטין, זה התחיל משירבוט על דף, רצתי הביתה ומיד העברתי ללוח הדיגיטלי, אני אעבוד שוב ושוב על הטכניקה הלוקה שלי. מקטין שוב את הציור לטובת כולם ומצרף בזאת עבודה נוספת. תודה רבה לכולם.

gRAFIx

New member
ממש חמוד ../images/Emo45.gif

כמו שRANMOR אמר, חלק מהקצוות מטושטשים וחלק לא. כדי לפתור את הבעיה, לדעתי כדאי לעבוד עם ALPHA של הצורות הכלליות וכך נוצר מתחם עבודה נוח, בלי פחד "לצאת מהקווים". את הALPHA אפשר לייצור בעזרת PENTOOL שאיתו מציירים את הקו הכללי וכשמסיימים לוחצים על כפתור ימני בעכבר ובוחרים MAKE SELECTION או משהו כזה, עם FEATHER של כשני פיקסלים. ככה אני התחלתי עם הילדה שהראתי לפני שבוע.

SC

New member
היי gRAFIx

אני ממש חדש בעסק ולצערי הרב לא הצלחתי להבין על מה אתה מדבר. הבנתי שישנת בעיית חדות ושניתן לפתור אותה בעזרת ALPHA. מה זה בדיוק ? עשיתי את מה שאמרת אבל לא הצלחתי. אני מצייר בעזרת גרסת 7 של הפוטושופ. אשמח לקבל ממך בבקשה הסבר נוסף. תודה !

ranmor

New member
הכוונה של grafix היא ליצור channel

שזה בעצם selection (מעין שבלונה) ואז לעבוד רק בתוך הקטע הזה על ידי בחירתו. ככה אתה לא צריך לפחד לצאת מהקווים. אם אתה צריך עוד עזרה לגבי איך ליצור alpha channel ואיך להשתמש בו רק תשאל!

gRAFIx

New member
באמת לא הייתי כזה ברור, אז ככה:

1. שימוש ב-pentool - לוקח קצת זמן להתרגל אל הכלי הזה. הוא די מעצבן אבל שימושי מאד, כי הוא נותן לך לצייר קו (path) ע"י נקודות שאותן אפשר תמיד לערוך (להזיז או לשנות את העיכול של אותה נקודה) ואז להפוך את הקו ל-selection רגיל. 2. הפיכה ל-selection - בחירת החץ שמעל לכפתור ה-pen tool, כפתור ימני על path ובחירה ב-make selection. שם יש להגדיר feather radius, אני השתמשתי ב-2. 3. לחיצה על כפתור mask שנמצא בתחתית חלון ה-layers (עיגול לבן בתוך מלבן שחור). 4. עכשיו כשתצייר עם מכחול או שתמלא את השטח, רק החלק שסימנת יושפע. אני מקווה שזה היה ברור מספיק

gRAFIx

New member
תיקון קטן...

בין שלב 2 ל-3 כדאי להוסיף LAYER חדש. אין לי כוח להסביר למה, אבל זה חוסך צרות שאני לא יודע לפתור אח"כ.

SC

New member
תודה רבה על ההסבר

הבנתי, עשיתי, נחמד, תודה רבה.

GodOfWar

New member
נחמד מאוד, שולי.

רעיונות חמודים וביצוע טוב. כדי להימנע מטשטוש, במיוחד בקצוות, כדאי גם לעבוד עם מברשות בעלות קצוות ´קשים´. חוץ מזה, הייתי רוצה לראות גם גיוון בצבע, כמו זה שמשתקף מהסביבה וכיו"ב. מצפה לראות עוד בעתיד
-GoW-

למעלה