שלום לכולם

שלום לכולם

אני נוסעת בתחילת דצמבר להודו ואני נוחתת בבומבי רציתי לדעת עם מגעיל ומפחיד בבומבי כמו שאומרים או שזה דבר שניסבלואפשר להעביר שם יום יומים.

green eyes

New member
הכל תלוי בך.

תראי,אם עוד לא היית בחו"ל בכלל ובהודו בפרט,הלם את בטוח תקבלי,אבל זה לא רציני,מתרגלים מהר. אצלי למשל בהתחלה היה סבבה,טיילתי בבומביי בקולבה,שזה האיזור של התיירים,שעוד נסבל,בערך חצי יום ונהניתי,ואז בסביבות אחרי הצהרים נהיה לי רע ולא יכולתי לסבול את הרעש והבלאגן שיש שם.למחרת בבוקר כבר הייתי על רכבת. בואי נגיד ככה,בומביי לא קלה,וגם מי שמתרגל אליה,לא בהכרח אוהב להיות בה כי יש כ"כ הרבה דברים יותר טובים ויפים בהודו,שחבל על הזמן על כל יום בבומבי שהיא גם מאוד יקרה יחסית להודו. מומלץ,אם את טסה לבד,לדבר עם אנשים בטיסה,ולבדוק אם מישהו מהם מתכנן להיות בבומבי,זה יעזור לך מאוד. בכל מקרה,תמיד תזכרי,הודו גדולה,שונה,ובומבי זה רק שלב בדרך.

יש הלם אבל מתגברים...

וכן היא אכן די שונה מומביי גדולה מאוד מאוד רועשת התחבורה המרכזית שם היא מוניות וטוקטוקים וענקית בגדול אין מה לחפש שם חוץ מכמה מקומות שדיי כדאי לבקר שם אם את כבר באיזור מה שכן יש שם שווקים ע--נ--ק--י--י-ם כמעט כל רחוב שם הוא שוק וכולם מלאי דוכנים מכל מה שלא תרצי וכל מה שתרצי תמצאי שם. אם את שם תישארי יום יומיים ואח"כ תמשיכי הלאה. יש שם פארקים מדהימים וגם מקדשים יפים כמו ברוב הודו וכמובן יש חופי ים ואיזור מדהים של מגדלים רבי קומות שידוע בכינוי "מיני מנהטן". אני אישית היתי שם רק פעמיים,פעם אחת בדרך לכלכותה ופעם שנייה לקחתי מכתב מהשגרירות. ושוב פעם בגדול אין הרבה מה לחפש שם. מקום מאוד יפה הוא תחנת הרכבת בבומביי (מצורפת תמונה). וסתם לידע כללי הכינוי של בומביי הוא בוליווד מכיוון שזוהי עיר הסרטים של הודו ושם מפיקים מעל ל-600 סרטים בשנה באורך מלא. רק טוסי ותהני בהצלחה.

למעלה