שלום לכולם

שלום לכולם

אני אמא אחת....בכל העולם לכמה ילדים שהם בשבילי כל העולם כולו.
אנני יודעת אם זה המקום... להתאייש , להזיל דמעה, אך בכל זאת באין מוצא -

די מיואשת ממה שקרה ב - 24 שעות האחרונות....
הגבר שלי עדכן אותי במצב המינוס שלנו...זה די מייאש שאת נקרעת בבוקר לעבודה וחוזרת לקראת שקיעה, והוא אותו דבר...ואין אפשרות לחיות ברווחה...פשוט אין!!!
ואז באה הבת שלי...הגדולה המקסימה שלי ומה היא אומרת אחר כבוד, שביקשתי שתקח את הקטן לגן כי אבא מיהר לעבודה ולא הספיק...מה היא אומרת לי? - לא רוצה...מה אני סבל שלך???? לא מתאים לי!!!!
ככה היא אומרת לי!
ואז צץ לו זקן סיני קטן נבזי ורשע ,הוסיף עוד קיסם למדורה ואמר לי כך....את אמא לא טובה, לא יודעת לנהל את הבית!!!
בוקר טוב ?
די ...........נמאס לי !!! פורשת מן המרוץ!

מה זה פורשת ?

בואי נעשה סדר בדברים,
המצב הכלכלי בארץ לא משהו עבור מרבית האוכלוסיה ובימים אלו אנחנו חווים את מחאת המילקי והחיים ה"טובים" בברלין...
&nbsp
מבחינה כלכלית יש תקופות בזוגיות בהן ההוצאות ממש גבוהות ועם הזמן המצב משתפר
אם זה בתחילת הדרך הוצאות הדיור משכנתא/שכירות ההוצאות על הילדים הקטנים ובנוסף המשכורות לא ממש גבוהות...בהמשך לדעתי זה נרגע אצל הרוב.
כרגע כשאת בתוך זה הפתרון נראה רחוק...אבל תאמיני לי שזה יגיע ושלא תביני לא נכון אני חושב שהמצב הכלכלי במדינה מבחינת הרווחה הוא קטסטרופה.
מחירי המוצרים בשמים, ירקות שהמגדלים מוכרים ב 2 ש"ח לק"ג נמכרים לצרכנים בלמעלה מ 10 ש"ח.
מוצרים של חברות ישראליות נמכרים בסופרים בחו"ל במחירים נמוכים מהארץ
מחירי הדירות כבר מזמן חצו את רף השפיות
יש הרבה מה לשפר אבל כרגע צריך לנצח עם הכלים שיש לנו ומקווה שגם אתם תצלחו את התקופה הזאת בהצלחה

&nbsp
לגבי הבת שלא רוצה לעזור אז אם זה מנחם אותך זה קיים בהרבה בתים, שמעתי שאצל הדתיים זה שונה אבל למי יש ראש לחזור בתשובה רק כדי שהילדה תלך בסבבה למכולת כשמבקשים :)
&nbsp
ולגבי הסינים הקטנים והמרושעים אז צריך במקביל גם להקשיב לסינים הזקנים והחכמים שכנראה ימצאו הרבה חיוב בהתנהלות שלך
&nbsp
&nbsp
בוקר טוב כבר אמרתי ?

ככה בנינו

זה די מרגיע שאני לא לבד בקלחת,
ואם לומר את האמת הכי מפחיד אותי זה הקצנה מבחינת הבנק...שיתחילו לחזור דברים, כמו המשכנתא האסטרונומית שלי, הבית לא יימכר.
ואז אני וילדים נמצא את עצמנו מחפשים בית, אולי אפילו נזרקים לרחוב...
אתה מבין איך הראש עובד....לוקח את הכל למצב הכי קיצוני.
בקשר למדינה, אם אפשר היה לעשות מהפך הוא היה קורה אז לפני שנתיים שלוש במחאה שהיתה...כנראה שאנחנו תקועים .

אל תראי אותי ככה, אני הרבה יותר פסימי ממך

אבל המציאות מוכיחה לי שוב ושוב שאני סתם נכנס לסרטים שליליים
אם אתם מתנהלים כספית בצורה אחראית אז סביר שתעברו את התקופה וגם אם יהיו ימים קשים אז אפשר לעיתים להעזר בבני משפחה.
&nbsp
נדירים מאד המקרים שבהן משפחות נורמטיביות מצאו את עצמן ברחוב.
&nbsp
לגבי שינוי שיגיע מצד הממשלה אז אני עדיין מקווה שמשהו יזוז
המחאה החברתית צריכה להימשך וכשזה יבוא לידי ביטוי בבחירות לכנסת אז אולי משהו יקרה...
&nbsp
ולגביך, ברוכה הבאה לפורום
שכחתי לברך קודם :)

סיגלית 2014

New member
מנהל
שלום לך יקירה

ראשית, אל יאוש. כל אחד עובר בחייו זמנים קשים יותר וקשים פחות. כמו שאומרים: פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה.
צריך לקבל וללמוד להכיל גם את הסיטואציות הקשות יותר. ולכל אחד "החבילה" שלו.
זה בכלליות. שנית, לגבי המצב הכלכלי, מסכימה עם דבריו של מיסטר ג'ונס. מילת המפתח היא ניהול של הכספים הנכנסים והיוצאים.
אינך יכולה לפרוש מהמירוץ, יש לך אחריות: יש לך בית לנהל ולילדים לטפל בהם.
אני מודה לאל בכל יום: תודה שיש לי ילדים (כי יש כאלו שאין להם), תודה שיש לי קורת גג ותודה שיש לי עבודה כדי לממן את זה. אלו לא דברים מובנים מאליהם כי יש מספיק אומללים שאין להם.
שלישית, לגבי הפליטה של בתך, אני לא הייתי עוברת לסדר היום. דבר כזה מחייב תגובה, תלוי בגיל שלה:
בצורה היותר עדינה (המומלצת), הייתי מושיבה אותה לשיחה (לא חייב באותה שנייה) ומשוחחת איתה על חשיבות העזרה בבית במיוחד שאבא ואמא שלה עובדים כל כך קשה כדי לספק לה את צרכיה. זה דבר שחייב להיעשות במוקדם או במאוחר, ילדים צריכים ללמוד לא לקחת דברים כמובנים מאליהם, להעריך, ולתרום משהו בבית. האחרון מוסיף לתחושת ההישג שלהם ומהווה גורם מחנך מאין כמוהו.
ובנימה יותר עוקצנית (מה שהייתי עושה לבת שלי שהיא יחסית גדולה. זהירות, פחות מומלץ) הייתי עונה לה "באותה המטבע" :" ומה איתי? אני חמור עבודה שלך?"

נכון

כל מילה בסלע!
&nbsp
את חושבת ששתקתי לה...יש לנו המון מלחמות, היא לא ילדה קלה....מתבגרת, דעתנית ועקשנית.
אבל סוף עשתה.

&nbsp

amitabc1

New member
כדאי לכם לפנות לעמותת "פעמונים"

או כל עמותה אחרת שמסייעת בתכנון כלכלי. שווה לשקול מחזור משכנתא וכו'.
מתבגרים הם אתגר רציני, מתיש אבל אפשרי.

זו הזדמנות לברך אותך סיגלית לרגל כניסתך לניהול הפורום!

למעלה