שלום לכולם :)

מירי 1983

New member
שלום לכולם :)

היי חדשה פה.
אני מירי בת 35 מירושלים, כבר תקופה ארוכה שאני מתלבטת בנוגע לכל נושא ההורות לבד.. בהתחלה חשבתי ללכת על סגנון של הורות משותפת אבל לאחר בירור והכרות אישית שלי עם עצמי החלטתי שזה פחות מתאים לי..
התחלתי לחקור את עניין תרומת הזרע אבל קצת התבלבלתי ולא יודעת מאיפה להתחיל ולאן לפנות..
אני אשמח לקבל עצות והכוונה מבנות שעברו את התהליך ויש להן המלצות ועצות, הכיוון הוא תרומת זרע מחו"ל..
האם יש השתתפות של קופ"ח אם אני מחליטה על תורם מחו"ל?
למי אני אמורה לפנות בקופה?
איזה מרפאה הכי מומלצת?
את הבדיקות הגנטיות כבר עשיתי (תוצאות צריכות להגיע כל יום)
כמה זמן בערך כל ההליך מהרגע שאני בוחרת תורם? איזה הליך יותר עדיף?
האם יש אפשרות לבחור את כמות העוברים (אם אני מעדיפה תאומים) או שזה לא נתון לבחירה?
אני יודעת שהצפתי בשאלות אבל אני אשמח לכל עזרה ועצה :)

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה

בראש העמוד יש קובייה כחולה בשם "כלים ומידע", כשתלחצי עליה תגלי את המאמרים של הפורום ואת ההודעות הנבחרות. תוכלי לקרוא שם מענה לרבות מן השאלות שלך, ולאחרות שלא חשבת לשאול. כמו כן, בהודעות הנבחרות תוכלי למצוא קישור לקומונה "בדרך לאימהות יחידנית" גם שם יש מאמרים מצוינים על התהליך ועל בחירת בנק זרע.
&nbsp
תבחרי בנק זרע גם לפי הבנק בחו"ל שמוצא חן בעינייך, וגם לפי קרבה למקום מגורייך. צריך להיות לך נוח. כנ"ל לגבי רופא פריון ומרפאת פריון, תלוי בקופה שלך ובאזור מגוריך. תוכלי לשאול כאן על המלצות לפי אזור מגורים.
&nbsp
לפי הגיל שלך את תתחילי בהזרעות (זה עדיף, כמה שההליך יותר טבעי הוא יותר בריא). בהזרעות את לא שולטת במספר העוברים.
&nbsp
ממוצע כניסה להריון הוא ששה ניסיונות. הממוצע לא אומר כלום לגבייך. עד שלא תנסי - לא תדעי.
&nbsp
המון בהצלחה!!

a morph

New member
אהלן, גם אני ירושלמית

אמא למתוקי בן 8 חודשים.

אם תרצי אשמח לסייע ולכוון אותך. אם את מבוטחת בכללית, ממליצה מאוד להתחיל את הטיפולים בבריאות האישה רמת אשכול - מרפאה מעולה, מסודרת מאוד, מתקתקים עניינים, דואגים למטופלות... רק דברים טובים יש לי להגיד עליהם.
כדאי לקבוע תורים במקביל בבנק הזרע ולרופא פוריות, הרופא ישלח אותך לבדיקות ועד שהכל יהיה מוכן - גם מנות הזרע יהיו מוכנות ותוכלי להתחיל בתהליך.
אני בחרתי תורם ישראלי מבנק ציבורי אז אין לי תובנות על מה שקורה עם תורמים מחו"ל...
בחירת מספר העוברים רלוונטית רק ב-IVF, ואני מקווה מאוד שלא תצטרכי
מבחינה רפואית עדיף מאוד הריון יחיד ולא תאומים, ולכן גם לרוב רופאים יעדיפו להחזיר עוברים בודדים, וישתדלו לא להגיע לריבוי זקיקים בהזרעות.

למעלה