שלום לכולם,

Reflection

New member
שלום לכולם,

שמי ויקטוריה ואני חדשה כאן בפורום, וקצת פחות חדשה באורח החיים הפאגאני, אך עדיין מחשיבה את עצמי כמתחילה. אשמח מאוד אם תוכלו לענות על שאלותיי. עד עכשיו למדתי על פאגניזם ובמיוחד על וויקה מאתרי אינטרנט מפוקפקים, הוטעיתי והטעיתי את עצמי פעמים רבות כיוון שפניתי למקורות לא מומלצים במיוחד. עכשיו, שחל שיפור ניכר במצבי הכלכלי, ושכנעתי את הוריי שסוף העולם לא יגיע אם יסכימו להזמין מאמאזון ספר על מה שהם מגדירים כשטויות מסוכנות, החלטתי להזמין כמה ספרים טובים על פאגאניזם או וויקה. השאלה היא- איזה ספרים? אשמח אם תמליצו לי על ספרים טובים למתחילים וגם למתקדמים יותר. השאלה השנייה והאחרונה שלי לבינתיים היא לגבי החוק הוויקאני- An ye harm none, do what ye will שאלה זו מופנית בעיקר אל הוויקאנים, אך גם לכל מי שיכול לענות עליה: איך אפשר למלא אחר החוק הזה? חשבתי רבות על העניין והגעתי למסקנה שזה פשוט בלתי אפשרי. הרי כל פעולה יכולה לביא לאינספור השלכות שאין לנו, כבני אדם, שום דרך לחזות מראש. כל פעולה, גם אם היא הכנה והטהורה ביותר, יכולה לגרום נזק למישהו מתישהו. מצד שני, לפעמים העובדה שלא נקטת בפעולה מסויימת יכולה לגרום נזק רב למישהו, האם מצב כזה מתקשר איכשהו לחוק? האם החוק תקף לכל ההשלכות של כל פעולה? אם כן, כולנו עוברים עליו. גם הוויקאנים. אז מה הטעם בחוק שכולם עוברים עליו? כי הרי אי אפשר שלא לעבור עליו, גם אם זה לא במודע. אני מצטערת שאני מציפה אתכם בשאלות שאולי ישמעו לכם (כמו לכל שאר האנשים ששאלתי) טפשיות, אבל עוד לא הצלחתי למצוא תשובה הגיונית מאף וויקאני ששאלתי. אשמח מאוד אם כאן אמצא את התשובות שאני מחפשת.

ספרים וחוקים

אחד הספרים שאני השתמשתי בו בתחילת דרכי הוא Wicca - A guide to the solitary practitoner של Scott Cunningham. ספרים נוספים שאני מעריך הם The Spiral Dance של Starhwak וכמובן Drawing Down the Moon של Margot Adler. בקשר ל-Rede : כמו הרבה "חוקים דתיים", אי אפשר לעמוד בו כשלונו, מה גם שאצל אנשים שונים משתנה מושג ה"פגיעה". מה שכן, ניתן לשאוף למלא את הכלל הזה. אחד הדברים החשובים הנגזרים מהכלל הזה הוא שיש צורך לחשוב ו"לנחש" (בעזרת הגיון בריא( מה תהיה התוצאה של דברים לטווח ארוך ולראות את התמונה הן בפרטים והן בצורה כללית. כבני אדם, איננו מושלמים, ולא תמיד אנחנו יכולים לנחש נכון, או לראות נכון מצבים שונים - אך עלינו להשתדל לעשות זאת.

Rinor

New member
תשובותי...

ויקטוריה שלום. שמי ניר, ואני וויקאני...
לוויקה הגעתי כאשר ידידה טובה שלי מארה"ב בהיותה וויקאנית הציגה לי את השקפת עולמה ואמונותיה, ומיד הרגשתי שזו דרך החיים שלי, דרך הוויקה, האור, האהבה, האושר והקשר הבילתי נפרד עם הטבע. אני התחלתי עם הספרים: Wicca for men - שהוא לא שוביניסטי למרות שמו, אלא יותר מכוון למה שהגבר כוויקאני יכול לעשות בדתו. Wicca- של סקוט כונינגהאם, שאני ממליץ מאוד, הוא מאוד מסודר, יסודי, גם מדבר על הבסיס של וויקה, גם על החגים, הכלים, כשפים שתוכלי ללמוד או להעזר בהם ומה טוב....יש לו המשך... Living Wicca - שהוא אף מרחיב איך לנצל את הבסיס שלמדנו לצורכי יום יום ויותר. הספר הבא שאני מסיים אוטוטו הוא: Advanced Wicca בו יש כבר פעולות מתקדמות כמו תקשור חלומי עם אנשים נוספים, טראנסים, והוא מתקדם יותר. בקשר לחוק אותו הצגת. אהבתי איך שניסחת שלא משנה מה נעשה גם אם כוונתינו תהיה טהורה ביותר היא עלולה לפגוע במישהו בכל זאת.... אני אענה לך - כל דבר שנעשה עלול לפגוע, אהבה כלפיי מישהו יכולה להראות כחטא, כפגיעה, דוגמא: אני ישראלי שנולדתי פה, בא ממשפחה רוסיה, אם אומר להורי שהתאהבתי בבחורה ממוצא ים-תיכוני, מרוקאי...הרגש הטהור, הוא שלי, הפגיעה תהיה כלפם כי הם לא יבינו זאת, אך החיים הם שלנו לחיות...ואני מדגיש- שלנו! בתור וויקאנים, אני לפחות, זורם עם החיים, עם האור, אוהב, מכבד, ומנסה תמיד להיות שמח, כי בזה הוויקה מאמינה, אני מאמין בעצמי, באמונותי ובאלים שידריכו אותי, לכן אני אומר שאין פה 100 אחוז של הצלחה, אבל אם כל אחד מאיתנו יפתח, "יפתח" את עיניו ואת ליבו, ובאמת נאהב ונהיה אנשים אחרים, לא יהיה במי לפגוע, כי כולם יהיו אחד. אני מקווה שהבנת את תפיסת עולמי, גם אם היא נשמעת נאיבית, אני אופטימי, אני בדרכי חי... אשמח לעזור לך או לחלוק איתך את דעותי בכל זמן... בהצלחה יקירה...והרבה אהבה ואור... ניר...

Reflection

New member
קשה לומר שהבנתי, אבל אני משתדלת.

מתשובתו של כוכב השחר הבנתי שיש להשתדל לפגוע כמה שפחות, ואי פגיעה מוחלטת נחשבת למצב של שלמות, מצב שאליו לא נוכל לעולם להגיע אך תמיד עלינו לשאוף להתקרב אליו כמה שיותר. הבנתי נכון? לצערי לא הצלחתי להבין את תשובתו של ניר, לפחות לא בהקשר לשאלתי. בכל מקרה, ככל שהזמן עובר, צצות עוד שאלות. קודם כל, החוק מדבר על שני דברים- הרצון לעשות משהו, והצורך לא לפגוע באף אחד תוך כדי. האם תמיד השני יגבור על הראשון? אם אכן כל פעולה תפגע במישהו, ועלינו לנסות לפגוע כמה שפחות, איפה עובר הגבול? אם כל פעולה תגרום נזק, אז המנעות מפעולות אלה עד כמה שאפשר תמנע נזק, אבל זה כלל לא מעשי. זה לא הגיוני לא לעשות כלום מחחש שנפגע במישהו, אם אין לנו שום דרך לא לפגוע. הגעתי למסקנה שיש איכשהו לתמרן בין השניים, בין הרצון להשלכות שלו. אולי מתישהו אני אבין איך, אך ברור לי שזאת אני צריכה להבין בעצמי. בנוסף לכך, שמתי לב שהחוק בנוי בצורת תנאי. אם לא ייגרם נזק, אני רשאית לפעול כרצוני. משום מה נראה לי שאיזשהו חלק חסר. ידוע לנו כיצד יש לנהוג אם נזק לא ייגרם בעקבות הפעולה (מה שקבענו שאיננו ייתכן). במצב זה אנו מותר לבצע את אותה הפעולה. אבל לא כתוב מה מותר או אסור לעשות כשהפעולה שברצוננו לבצע כן מזיקה (מה שלדעתי נכון תמיד לגבי כל פעולה). לא נראה לי שלמישהו יש תשובות לשאלות האלה, ואולי אני מתעמקת יותר מידי במה שנראה לאנשים פשוט מאוד. ואני משגעת הרבה יותר מידי אנשים בניסיון למצוא תשובות שאולי בכלל לא קיימות.

Reflection

New member
מצטערת שזה יצא כל כך מסובך.

פשוט נורא קשה לי להעביר את מחשבותיי למילים.

itai90

New member
על הסיבוך השני

לפי דעתי לא רשום מה כי זה תלוי לפי ההגדרה שלך לפגיעה ובכך אני חוזר לסיבוך הראשון שלפי דעתי החוק מתכוון לכך שמה שאת חושבת שהוא פגיעה תימנעי מימנו או על תעשי פעולה שתגרום לו אני יתן דוגמא אם את בואי נגיד לא רוצה לפגוע בפרות אז את לא תוכלי בשר אבל אם לא אכפת לך לאכול בשר ואת לא רוצא לפגוע בחיות אז על תהרגי אותם לחינם ועוד ועוד אם את רוצה אני יוכל להסביר את זה יותר טוב תשלחי לי הודעה באי סי קיו מספר141845882 ואני יסביר יותר טוב וגם לי יש את אותה בעיה כמוך לבטא את עצמי בכתב בברכת האור פם

itai90

New member
בקשר לסוגיה השניה

לפי דעתי לא רשום מה כי זה תלוי לפי ההגדרה שלך לפגיעה ובכך אני חוזר לסיבוך הראשון שלפי דעתי החוק מתכוון לכך שמה שאת חושבת שהוא פגיעה תימנעי מימנו או על תעשי פעולה שתגרום לו אני יתן דוגמא אם את בואי נגיד לא רוצה לפגוע בפרות אז את לא תוכלי בשר אבל אם לא אכפת לך לאכול בשר ואת לא רוצא לפגוע בחיות אז על תהרגי אותם לחינם ועוד ועוד אם את רוצה אני יוכל להסביר את זה יותר טוב תשלחי לי הודעה באי סי קיו מספר141845882 ואני יסביר יותר טוב וגם לי יש את אותה בעיה כמוך לבטא את עצמי בכתב בברכת האור פם

itai90

New member
סליחה על הכפילות

אני פשוט גמור בברכת האור פם

רואק

New member
תגובה

היי אני חדש בפורום ואני לא ויקאני אבל בכול אופן כמו שאני מבין זוהי אידאה שיש לשאוף אליה בכול מקרה דעתי היא "תמיד עשי את ליבך לשופט האחרון" כדברי עמנואל בספר המופלא - "סיפרו של עמנואל"

למעלה