שלום לכולם...

alli1ali

New member
שלום לכולם...

אני נעלמתי מפה לתקופה , לא משנה ,העיקר שחזרתי בשלום . חברה אני בן אדם שמאוד אוהב דברים נסתרי ם , התעניינתי מאוד בדברים שאין להם תשובות , כמו הפירמידות במצרים , כמו משולש בירמודה , ואחד הדברים היותר מרתקי ם זה הדת הדרוזית , ברצוני לשמוע ממי שיודע על הדת העיקר שבדת , נושא הדת , והסוגיות שבדת , ואני מבטיח הפתעה מאוד יפה בסו ף , ביי

ברוך השב!

שמחה שחזרת אלינו בשלום....
לא כל כך ברורה לי השאלה שלך - אתה מתייחס למי שיודעים על הדת הדרוזית? או לדיונים על דתות בכלל? (כי דיונים על דתות ואמונות הם מהות הפורום...)

alli1ali

New member
הדת הדרוזית

אני מתייחס למי שמבינים בדת הדרוזית בפרט וביחסה לדתות אחרות בכלל , כלומר כל מיני דברים הקשורה לאמונה הדרוזית ומהותה , מה זה בכלל דרוזים , ומה פתאום הסודיות הזאת ??

alli1ali

New member
הדת הדרוזית

אני מתכוון לדת הדרוזית בפרט וביחסה לדתות אחרות בכלל , כלומר מה זה הדת הזאת מה מהות האמונה הזאת , מה זה להיות דרוזי שלא יודע מה זה הדת שלו , כי אסור לו !! , למה ואיך נוצרה ונשמרה הסודיות המסקרנת הזו של הדת...

שואל098

New member
שאלת היחס של הדת הדרוזית לדתות

אחרות (ובפרט ליהדות) היא באמת שאלה מעניינת. האם תוכל להרחיב עליה? האם ישנה התייחסות ספציפית ליהדות בכתבי הקודש הדרוזיים?

מהמעט שידוע לי...

הדת הדרוזית היא דת של "נעשה ונשמע". אנשים מקיימים את מצוות הדת גם בלי לדעת מה ולמה. מעטים מאוד לומדים אותה. לדרוזים יש קוד צבעים: ירוק, צהוב, כחול, אדום ושחור. הצבעים מבטאים את חמשת מרכזי הכוח של הגוף ומתקשרים אזוטרית לחמשת הנביאים. האמונה בגלגול נשמות ואיתור נשמות מוכרות בגופות חדשים ממלאת תפקיד חשוב בחברה הדרוזית. ידוע לי על כמה וכמה מקרים כאלה. הדרוזים אינם רשאים להתחתן עם בני דת אחרת, ובמידה והדבר קורה, הם מנודים מן הקהילה. מי שאינו דרוזי אינו יכול להמיר את דתו לדת הדרוזית. ההסבר לסודיות: הדרוזים נרדפו בשל דתם, בעיקר על ידי המוסלמים, ולכן העדיפו להתבודד ולשמור את עצמם לעצמם. הם דוגלים בקיום חוקי המדינה שבה הם נמצאים ולכן ישתפו פעולה תחת כל שלטון. הם גם מאמינים שדתם מיועדת אך ורק לדרוזים ולכן אינם טורחים לשתף את שאר העולם בתיאולוגיה שלהם. .

לאחרונה...

יצאה משלחת של חכמי דת דרוזים להודו כדי לברר אם אכן רבים מיסודות דתם מוצאם בהודו. נדמה לי שהתשובה היתה חיובית.

sravaka

New member
מדובר בסיקיזם

פגשתי דרוזי שסיפר לי שנסע לאמריצר שבפאנגב כדי ללמוד את הדת הסיקית. המסקנה שלו היתה שיש קשר בין הדתות ושכנראה גורו ננק (Guru Nanak) מייסד הדת הסיקית שביקר בא"י בתחילת המאה ה-16 הפיץ את משנתו לדרוזים.

אלי ו.

New member
הדת הסיקית

אם זכור לי נכון לסיקי דתי יש 5 מצוות, כולן חיצוניות. מכבן לשיער, סכין, תחתונים מיוחדים, לא להסתפר, ועוד משהו ששכחתי. (אולי הטורבן) איך זה מתקשר לדרוזים? ליתרו? לאמונתם בגלגול נשמות?

alli1ali

New member
דרוזים

הדת הדרוזית היא דת סודית שהסיבה בעבר אכן הייתה רדיפה ופחד , אבל זה לא קיים היום ועוד ישנה רדיפה ? הסיבה העיקרית היא התכנים שנמצאים בתוך הספר הקדוש הדרוזי , אצל הדרוזים ישנם 22 ספרי דת שרק 6 מהם נמצאים בארץ . צבעי הדגל הם ירוק , צהוב , אדום , לבן , כחול והם אכן מבטאים את הנביאים המרכזיים , הרבה אנשים חושבים שהדרוזים מאמצים את כל הנביאים שקיי ים כמו יתרו , זבולון וכו , כי התפיסה המדעית לגבי הופעת הדת הדרוזית היא שהדרוזים התחילו להתקיים כדת נפרדת מהאיסלאם במאה ה 11 אבל לפי התפיסה הדתית זה לא נכון בכלל , מה שנכון לפי הדת זה שהדרוזים הם היו הראשונים עלי אדמות , ושאלוהים ברא את העולם בשניה אחת ולא בשבוע ימים , כי אלוהים הוא לא בן אדם שצריך מנוחה הוא הכל יכול. בקשר לגלגול נשמות , הדרוזים מאמינם שאלוהים ברא מספר מסויים של נשמות דרוזיות שהם עד היום נודדות מגוף לגוף של דרוזים , כך שיוצא שהגוף הוא חסר ערך , ושהנשמה לא יוצאת מגוף מסוים אם אין לה גוף ללכת אליו . לעניין החתונות , מבחינה דתית כל דרוזי שמתחתן עם לא דרוזית הוא כבר לא דרוזי , ואין באפשרותו בחייו לחזור לדתו. וגם חוקי הדת הם מאוד קשים , כל דרוזי שעובר עבירה כנגד חוקי הדת , כמו , יחסי מין מחוץ לנישואין , הריגה , גניבה , וכו.. , אין לו סיכוי שיקבל אישור מהשיחים לקרוא בעיקרי הדת , רק בהסברים , כלומר במקרה והוא מחליט לחזור בתשובה . מבחינת הקשר ליהדות לא הבנתי בדיוק לאיזה שאלה התכוונת , אם תסביר את השאלה אני ירחיב על זה בכיף ( אם אני יודע ) . אבל מה שבטוח במליון אחוז שראשית הדרוזים היא לא מהכת הזה במאה ה 16 ממש לא!!!

אתה מכיר לעומק?

יש לך מושג מה בעצם כתוב בספרים הקדושים של הדרוזים? (אם זה בעיה לפרסם, תן רק תיאור כללי)

דיזקן

New member
מתי התחילה דת הדרוזים

עד כמה שידוע לי הדת הדרוזית החלה במאה האחת עשרה ביוזמה של אחד החליפים במצרים.

למעלה