שלום לכולם

Fishermen

New member
שלום לכולם

שלום, משמח מאוד למצוא פורום פעיל בנושא דיג בעברית! לאור המגמה האחרונה של חשיפת משתתפים פאסיבים החלטתי לקפוץ למים גם כן. אני בן 24 מאיזור השרון ואין לי שום נסיון של דיג (שלווה בתפיסת דגים) בארץ. החיידק תפס אותי באוסטרליה במהלך הטיול של אחרי הצבא. מסתבר שדיג הוא הפעילות מחוץ לבית הכי פופולרית שם וקשה מאוד להמנע מזה. חזרתי לארץ כבעל גאה של חכה ותיק מלא בז´רז´ורות מסוגים שונים ואחרי יומיים יצאתי לדוג במרינה בהרצליה. לצערי גיליתי שהציוד לא כ"כ מתאים לארץ ורציתי להתייעץ אתכם ולשמוע מה אתם אומרים. החכה היא באורך 1.8 מ´ עם רולר והבעיה הייתה שהקרס כל הזמן נתפס בסלעים. הבנתי גם שרוב הדגים בארץ אוכלים על פני המים ולא על הקרקעית (בניגוד לאוסטרליה). אם יש לכם הצעות אשמח לשמוע, חוץ מזה רציתי לדעת באיזה גודל קרס מומלץ להשתמש בתור התחלה ואם יש מקומות באיזור השרון.מרכז שיותר מתאימים לחכה כמו שלי. תודה רבה ושבת מוצלחת!

Rembi

New member
שלום למזרזר האוסטרלי...

שלום שלום ידידי, לאחר העדרות ממושכת מהפורום מסיבות שונות שלא אפרט על היריעה חזרתי לפורום. הבנתי שיצא לך לדוג באוסטרליה, באיזה איזורים ? איזה סוג דייג ביצעת ? Deep Sea Fishing, Surf Fishing, Rock Fishing, Eastury Fishing, River fishing ? איזה סוגי דגים חיפשת ? Travelli, Bream, Flathead, Whiting, Mangrov Jack, Tarpoon, Snapper ? אני די חושב ש חכה של 1.8 מטר מספיק טובה למרינות, ואתה בהחלט יכול לזרזר איתה ללא חשש, איזה חוט יש לך על הרולר ? איזה חכה זו ? איזה סוג רולר ? אם תיתן לי יותר פרטים אולי אצליח לסווג אותה לסוג הדייג שאתה יכול לבצע איתה. בנוסף, דבר חשוב ביותר !!!! באוסטרליה הדגים לא ניזונים מהקרקע בלבד.... זה כמו להגיד שבני אדם אוכלים רק פיצה.... מה הקשר ? יש סוגי דגים שניזונים מתולעים ושאר הירקות שאכן נמצאים בקרקעית, וישנם סוגי דגים (לאו דווקא טורפים) שניזונים מכל הרבדים במים. הדבר לא רק נוגע לאוסטרליה, אלא לכל העולם ! בהצלחה בהמשך, רמבי.

אוריא

New member
ובכן,

בהמשך למגמה של חשיפת משתמשים פאסיביים - כן ירבו כמוך. אני מניח שאתה יכול להודות שלא היה דרוש אומץ מיוחד. הקביעה שלך שהדגים בארץ אוכלים מלמעלה ולא מהקרקעית לא מדוייקת לדעתי. בגלל רבוי הסלעים בחוף ועל מנת שהפתיונות לא יתפסו בהם, אנחנו נוהגים להשתמש כאן במצוף זריקה ולרוב בפתיונות (דמי) צפים. לכן אם נתפס משהו זה בדרך כלל דג שאוכל מלמעלה. אבל, אם תשתמש בפתיונות אכילים (מושג חדש?) כמו גמברי וקלאמרי, בדרך כלל זה יהיה עם משקולת שמגיעה לקרקעית. אבל אז כמובן גם יתפסו דגים אחרים. אני אישית משתמש גם במקל קצר 6.6ft (בערך 1.8מ) לז´רז´ור ולפעמים גם לפתיונות האכילים (תנחש מאיפה הוא הגיע אלי). זה נכון שהייתי מעדיף שהוא יהיה קצת יותר ארוך, וזה גם נכון שדייגים אחדים חושבים שנפלתי מהירח (או לפחות מאוסטרליה) אבל זה עושה את העבודה יפה מאוד. ברוך הבא.

למעלה