שלום לכולם

david84a

New member
שלום לכולם

אני חדש בפורום ובתפוז קהילות בכלל, אני בן 18 ויש לי בעיה שמטרידה אותי כבר יותר מ3 שנים ומשפיעה על חיי עד כדי הריסתם, הבעיה שלי היא קיבה רגישה מאוד עד כמה שאני מבין, אך הדבר אינו פשוט כמו כפי שהוא נשמע בשמיעה ראשונה, לפעמים אני נקלע לימים בהם אני נאלץ להיכנס לשירותים קרוב ל7-8 פעמים ביום וסובל מכאבים התכווצויות ושלשולים הדבר משפיע לי מאוד על אורח החיים מכיוון שבמקרה של כאבים שעד כמה שהצלחתי לאבחן בעצמי מגיע באקראי אינו סובל דיחוי, ברגע שאני מרגיש כאבים אני מוכרח להגיע לשירותים והתאפקות היא דבר מאוד לא נעים ולעיתים אף בלתי אפשרי, ניגשתי לבדיקות אצל רופא המשפחה ואחרי בדיקות דם שתן ותרבית לא נמצאה אצלי שום בעיה לכן הופנתי לגסטרולוג שמיד הפיל עלי שרשרת בדיקות שמאוד הבהיל אותי רק לחשוב עליהם, דברים כמו חוקן וכל מיני בדיקות דרך פי הטבעת, לכן אני שואל, אני בסה"כ בן 18 למה כבר עלי לעשות בדיקות של בנאדם בן 90?! אני לפני גיוס ולמרות שאני ממש לא מהטיפוסים שמחפשים הקלות והטבות אני חושב שזהו דבר שאכן מצריך תשומת לב מצד הצבא מכיוון שמאוד לא נעים להיקלע למצבים שבהם אני רחוק משירותים (שזו דיי הגדרה לצבא) וסובל מכאבי בטן חזקים.. הדבר קורה למיטב ידיעתי באקראי לחלוטין אך גורם לי לחשוב שהדבר נגרם מהתרגשות מה שקשה לי להאמין.. האם ישנם בדיקות אחרות חוץ מהנ"ל אולי אני אוכל משהו מסוים שגורם לי לכאבים ובעיות עיקול? מאוד הייתי רוצה לגלות את המחלה אך הדרכים שהוצעו ע"י הגסטרולוג מאוד לא סימפטיים, אני אודה מאוד למי שיוכל לעזור בנושא, כתוצאה מ"מחלה" זו וחוסר הידיעה שלי לדעת מתי תתקוף אותי אני נשאר בביתי רוב הזמן ומעדיף לא לצאת בכלל החוצה, הדבר הורס לי את מצב הרוח ואת חיי החברה מאוד הייתי רוצה לחזור להיות נורמלי כמו שכבר לא זכור לי.... תודה. דויד.

נעמי21

New member
לדויד שלום

אני בכוונה לא עונה כאן, כי כאן זה פורום של מומחה, ואני בטוחה שלדר´ וסרמן תהיה תשובה מאוד משכנעת עבורך. אני רוצה להפנות אותך לפורום של סובלים מבעיות גאסטרו´ באתר דוקטורס. מקווה שאצליח ליצור קישור. שם תיכנס לפורום התמיכה של גאסטרואנטרולוגיה, ותעתיק את שאלתך. משתתפים בו ח´ברה צעירים, עם הרבה ניסיון בבעיות של שילשולים וכד´ ועם ניסיון רב בבדיקות יכול להיות שגם הם יוכלו לעזור מניסיונם. בהצלחה. ואל תזניח את עצמך- להיות "כלוא" בבית, זה בודאי לא פתרון.

המעי הרגיז

דויד- ממה שאתה מתאר אתה צריך לעשות מספר בדיקות לשלול מחלות אורניות כמו צליאק וקרון אם הבדיקה תהיה תקינה- אפשר יהיה להתחיל להעריך ולבדוק אפשרויות טיפוליות של המעי הרגיז למה שאתה מתאר יש מספר הסברים כולל אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) אני שמח שנעמי הפנתה אותך לאתר דוקטורז למרות שעדיף גם לקבל אבחנה אני מסכים עם נעמי שאסור לך להסגר בבית- זה ממש לא הפתרון וגם מוריד את איכות החיים אתה ממש לא בן 90- ואני אשמח לטפל בך כגסטרואנטרולוג ילדים- אם זה יגרום לך להרגשה יותר טובה.... כדאי למצוא אבחנה לפני הגיוס- לצורך קביעת מדיניות הגיוס ותנאי השירות בצבא בהצלחה

נעמי21

New member
עכשיו גם רני יכולה לענות יותר

דויד- את פוחד לעשות בדיקות "כמו בן 90" אבל למעשה חוסר האבחון גורם לך להתנהג גרוע יותר מבן 90 בריא. יש לי דודה בת 99 (בשבת הקרובה אנחנו חוגגים לה יום הולדת), והיא לא סגורה בבית. לעומת זאת, יש לי בן בן 16 שלפני כשנה עבר את כל הבדיקות שאמרו לך לעבור, וסוף סוף לאחר אבחון וטיפול טוב ומתאים גם הוא לא בבית. הבדיקות, הן אכן, לא נעימות וממש לא מה שבחור בן 18 רוצה לעבור, אבל זו הדרך היחידה לשלול מחלות, כפי שדר´ וסרמן ציין, או לאבחן אותן, ואז לטפל כדי להפחית את הסבל, ואלי גם לרפא. אז בקיצור, חבל שתסבול, וכדאי שתמהר להיבדק. אני חושבת שההצעה של דר´ וסרמן מאד נדיבה, ואני במקומך הייתי בהחלט "רצה" אליו ונעזרת בו. ייתכן שהוא יכול להפנות אותך לגורם מקצועי שיוכל לסייע לך להתגבר על החרדה מפני הבדיקות - ראה פורום של דר´ שאול נבון באתר זה. כל טוב לך, ונשמח אם תעדכן אותנו כאן או בפורום של דוקטרוס אליו הפניתי אותך. ואגב, דר´ וסרמן, כאשר הפניתי לאתר דוקטורס יצאתי מתוך הנחה שהח´ברה יעודדו את דויד לקבל אבחנה...

נעמי21

New member
שלום דויד

ראיתי שנכנסת לפורום של דוקטורס - אמנם לא לפורום שהתכוונתי, אבל בכ"ז קבלת תשובות מענינות. האם אתה מוכן לשתף אותנו לגבי תגובתך?

למעלה