שלום לכולם

allegro

New member
שלום לכולם

אני אלגרו( מעניין מאיפה בא הכינוי הזה) :)) נגן טרומבון ותלמיד לניצוח. עכשיו יש לי עוד פורום מעניין להיות בו:) אני אשמח לענות על שאלות בנושאי ניצוח, הרמוניה, אינסטרומנטציה וכ"ו :) שבת שלום

orbiti

New member
שלום לך

אולי תענה לי על כמה שאלות: הבנתי ממישהו שהיום תפקיד הניצוח בתזמורת המודרנית קצת השתנה, והיום המנצח צריך בעיקר לפקח על הכניסות והדינמיקות ולא ממש לתת את הביט כל הזמן. זה נכון? עוד שאלה: אני יודע שבתקופת הבארוק היה נהוג שהנגן המוביל (בקונצ´רטו, לדוגמא) הוא המנצח. כיצד דבר כזה יכל להתבצע?

allegro

New member
תשובות

1. בניצוח- קודם כל- ביט ביט ביט. מנצח הוא קודם כל מטרונום מתוחכם. על זה הוא בונה את הקדמות והכניסות( תלוי אחד בשני), את הוראת הדינמיקה וכ"ו. לא סתם יש לנו שתי ידים- ביד ימין אני מחזיק ביט, וביד שמאל אני יכול להראות כניסות, דינמיקה וכ"ו( אפשר גם להחליף ידים כשצריך). 2. זה לא רק בתקופת הבארוק, אלא גם היום. למשל, כשהרכב מתכת קטן מנגן, הנגן הראשי הוא על תקן "מנצח". כיצד זה נעשה? ע"י תנועות עם הכלי. אתה יכול הרבה פעמים לראות את הנגן הראשי/ הסולן( שיכול להתחלף אגב תוך כדי היצירה) מרים את הכלי ומוריד אותו ע"פ הקצב- זוהי קדמה, וכניסה. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי לילה טוב:)

dissonant

New member
עוד תוספת

ניצוח על ידי נגן מוביל בולט מאוד בתחום הג´אז בו בדרך כלל נגן הפסנתר (שיכול גם לקחת הרבה הפוגות בנגינה בלי לפגוע בהרגשה הכללית של השיר). אפשר לראות אותו מדי פעם מרים ידיו מעל הפסנתר ומנופף לחבריו או סתם בעזרת מחווה קטנה בראשו, בעיקר בתחילת השיר והסיום וכמו כן הקשר שלו הוא בעיקר עם המתופף ו/או הבס.

למעלה