שלום לכולם...

akakalis

New member
שלום לכולם...

אני גרה בסטרסבורג - צרפת, יש לי שני ילדים יונתן בן שש ואתליה בת שלוש. לפעמים יש לי "התקפות" געגועים לארץ, למשפחה במיוחד השבוע כשהגעתי לגיל המופלג 35!!! אני אשמח להיות בקשר...

akakalis

New member
תודה לענת...

שמי רונית אני גרה בצרפת כבר שבע שנים הכרתי את בעלי באילת בקלאב מד, נשאנו בקפריסין ואחרי כן נדדנו לארצות הברית שהינו בלאס וגאס במשך שנה... כשתמה הויזה החלטנו לנסות את מזלינו בצרפת פתחנו מאפיה צרפתית אמיתית! בהתחלה היה נורא קשה עם המנטליות האלזסית, הדיבוב הצרפתי לסרטים... את השפה למדתי די מהר נגמרו לי הספרים בעברית אז החלטתי לקרוא בצרפתית, השבוע יש לי התקפת געגועים קשה לארץ לשפה לישראליות למשפחה... תכתבו לי על החויות שלכם...

ברוכה הבאה רונית ../images/Emo140.gif

התפתח לנו כאן פורום מאוד מעניין, עם משפחות מכל העולם ואני נורא שמחה לראות עוד ועוד מצטרפים ומצטרפות חדשים. אז פתחנו לנו כאן פינה קטנה של הבית, שבה אפשר לשפוך את הלב ולקבל עידוד, להעלות נושאים לדיון ולקשקש על כל מה שבא... אני מקווה שתישארי איתנו. אה, כן, אולי תשלחי לנו קצת לחם טוב??? באמריקה אין לחם טוב.

יורי CA

New member
יש לחם טוב

אמנם לא כמו זה שבצרפת, אבל אפשר להגיע לרמה של ישראל, שזה לא טרוויאלי. את צריכה ללכת לBakery ולא לנסות למצוא את זה בסופר, כי שם באמת אין. גם אשתי פיתחה תיאבון ללחם בהריון הנוכחי שלה. מזל שיש לנו מאפיה טובה לא רחוק מהבית כך שזה לא בעיה גדולה. הבנות גם מרוויחות באגט (בערך ברמה של סופר סל בארץ), כך שכולם מרוצים.

akakalis

New member
עדי

תודה על קבלת הפנים... צודקת באמריקה אין לחם טוב ניסינו בלאס וגאס שנה ולא יצא! אבל זכיתי בגק פוט חזרנו לצרפת עם יונתן בבטן...

אני תמיד מבקשת שישלחו לי ספרים..

הבעיה שלי היא (לא נעים להגיד) אני קוראת מהר מדי והם נעלמים ולא נודע כי בא על קירבו... אנ יכולה להמליץ על כמה ספרים ואת יכולה גם להזמין באינטרנט..

akakalis

New member
ספרים...

יש לנו את אותה הבעיה.... גם אני קוראת נורא מהר והרבה השבוע "חגגתי" יום הולדת 35 וכמובן שקיבלתי... ספרים ממש תולעת, ספר טוב שקראתי לאחרונה ואני ממליצה לקרוא "המקובל האחרון מליסבון" של ריצרד זימלר. את האמת אני מאוד אוהבת לקרוא גם בצרפתית ואת רוב הזמנות הספרים אני עושה דרך אתר אמזון. לילה טוב...

אמזון, מה הייתי עושה בלעדייהם

באנגלית אני קוראת קצת יותר לאט מעברית (קצב קריאה נורמלי הייתי אומרת) אז הספרים לא נגמרים לי לפני שהם מתחילים. אני מזמינה מאמזון ברטניה ערמות כל פעם ומחסלת אותם עם הזמן... צרפתית אני לא ממש קוראת. השפה לא נכנסת לי. אבל מכיוון שעברתי יותר מדי טראומות עם השפה הזאת אני סולחת לעצמי ומנסה להחזיק מעמד. אני אהיה מרוצה ביום שאני אוכל להגיד לקונסירג' מה בדיוק אני חושבת על מדיניות זריקת האשפה שלו. בגדול צריך להוריד את הזבל לפח חמש דקות לפני שאוספים אותו והפח צריך להשאר ריק ונקי עד יום האיסוף הבא, כלומר... שהחיתולים של יותם יכולים להשאר אצלי בבית עד אז..

למעלה