שלום לכולם!

lolo123

New member
שלום לכולם!

אני מקווה שתוכלו לעזור לי כאן באיזו בעיה
אז ככה: לפני כמה זמן בניתי אתר אינטרנט. אחרי סיומו ראיתי שהוא דומה קצת לאתר אחר.(גרפיקת האתר שלי שונה חוץ משלושה טבלאות, חוץ מזה האתר בהחלט לא דומה -מבחינת צבע, תוכן, וכו') השאלה היא כזאת: האם יש סיכוי שאני יקבל תביעה על משהו שדומה קצת בצורתו לאתר אחר, אך לא בגרפיקה עצמה?(צבעים, אייקונים, הוספת כמה טבלאות שאין באתר האחר) הרי זכותו של כל אדם לקבוע איך יהיה אתרו, ואם עשיתי שלושה טבלאות שדומות קצת לאתר אחר אז זוהי לא עברה(כך אני חושב) מה דעתכם על הנושא?

כמה דברים

א' מבחינה מהותית, אם לא העתקת, לא הפרת זכויות יוצרים גם אם העיצוב שלך דומה לעיצוב של מישהו אחר. ב' אם יש סיכוי שיתבעו אותך? אני לא עוסק בחזאות ונבואות. ג' אם האתר שלך מאד דומה לאתר אחר, והמישהו האחר הזה יעלה על העניין ויחשוב שהעתקת את העיצוב ממנו, ויתבע, הוא יצטרך לא רק לתבוע אלא גם להוכיח את תביעתו. אם את רוצה לדעת מה סיכויי התביעה, אני מציע לך להביא את הדברים למבחן של עין אובייקטיבית.

lolo123

New member
תודה רבה!

אבל מעבר לזה חשוב לי לדעת אם על שלושה טבלאות יהיה בכלל אפשר לתבוע, הרי זה מטופש(לדעתי) לתבוע על משהו שקצת דומה בצורתו, ולא דומה ממש. אצלי זה יצא(לצערי) קצת דומה, רק שאצלי יש הוספה של דברים שבאתר האחר אין בכלל(איקונים, צבעים שונים וכו'), ככה שמהבחינה הזו הוא לא דומה. כנראה הדימיון שלי...
אני יעשה את מה שהצעת(בסעיף ג') תודה רבה

למעלה