שלום לכולם...

monicaz dude

New member
שלום לכולם...

ולדר הנכבד.. אני עידו... בן 15 עוד מעט... יש לי קרוהן מגיל... (כיתה ג' זה בערך?...9?)... בכל מקרה... אני אוכל טוב... ואני כבר בערך שנה או יותר מרגיש ממש טוב! נראה לי שהאשפוז האחרון היה בערך ...שנה שעברה מתישו...(כמו שאתם רואים....לזכרון אין תרופה...)... אני לוקח עכשיו קולכיצין ופורינטול (6MP)... ונכנס ויוצא ממטרוג'יל (או פלג'יל)... עכשיו אני רוצה להתחיל לעשות קצת דיאטה...- שנה הבאה תיכון ושטויות.... ההורים שלי חושבים שאני אנורסקי לפחות! למרות שאני ממש לא אנורקסי! אולי בידיוק הפוך! כמו שאתם יכולים לתהר לעצמכם.... בעקבות כל הסטרואידים ושטויות אני די נמוך... אבל עכשיו בערך בשנה האחרונה גבהתי בערך ב 10 ס"מ!!! התחלתי לעשות ספורט... ללכת לחדר כושר.. ובאמת אני מרגיש יותר טוב אם עצמי...בימיוחד שאנשים אומרים לי שהרזתי...וההורים שלי ממש חוטפים קריז... כל פעם אומרים לי שאני לא אוכל טוב....וכל מיני שטויות למרות שזה ממש לא נכון! עכשיו... עקב הסיכום הממש לא מרתק הזה... אני שואל... האם אני צריל להמשיך לעשות ספורט?! האם חדר כושר פוגע בגדילה? ומה אתם ממליצים לי לעשות בקשר להורים העלוקות שלי (למרות שאני יודע שהכל מאהבה!)...?! דבר אחרון... ממש בלי קשר להודעה הזאת... איך המחלה מפשיעה על הגיוס? הנתי שזה פטור? מה בקשר להתנדבות? תודה רבה לכל המשיבים!

עומר173

New member
בקשר לגיוס...

שלום עידו אני חולה קרוהן כמוך בן 17 עוד מעט. זה טוב מאוד שאתה מרגיש טוב הרבה זמן ושרק ימשיך ככה! בקשר לשאלתך על הגיוס לחולי קרוהן ובכלל לחולי מחלות מעי דלקתיות יש שתי אפשרויות או לחתום על טופס ויתור ובעצם להימנע משירות בצה"ל והאפשרות המועדפת היא להתנדב לצה"ל. ההליך קצת שונה ןוזה ברור שלא הכול פתוח לפניך אך עדיים קיימים הרבה תפקידים (שהם בטח לא קרביים) שאפשר למלא. לפני הכול אתה צריך לעבור ועדת מיון רפואית של חיל הרפואה שקובעת את תנאי השירות שלך ואתה צריך לתת להם בדיקה פשוטה כלשהיא כמו בדיקת דם שילמד אותם על מצבך. שיהיה בהצלחה!!!

monicaz dude

New member
תודה רבה!

על התגובה... יש לי עוד הרבה זמן עד אז אבל רק רציתי לדעת איך זה הולך!

פעילות גופנית ותזונה

ההורים שלך תמיד ידאגו לך וזה סימן של אהבה ואכפתיות לגבי תזונה- חשוב לוודא עם דיאטנית שאתה אוכל מספיק קאלוריות וחלבונים לתמוך בצמחיה- זה שגדלת 10 סמ בשנה האחרונה זה מצויין- חשוב לוודא שהגדילה ממשיכה ולא מוגבלת בגלל תזונה לגבי פעילות גופנית- אני בעד פעילות גופנית מבוקרת הכוללת עיסוק במאמץ אירובי ופחות בניית שרירים בגילך- וגם זה- בהשגחה לגבי הטיפול שלך- חשוב לי שטוב לך- אני מאוד שמח שאתה מרגיש טוב על אימורן ופלאגיל- ואני לא מכיר הרבה מתבגרים על קולכיצין ובטוח שהרופא שלך יודע למה זה עושה לך טוב הרבה בריאות וברוך הבא לפורום- אתה מוזמן לשוחח עם עומר ופומה ועוד אנשים טובים וחושבים להתראות

למעלה