שלום לכולם!

bisty

New member
שלום לכולם!

עדיין לא לגמרי שייכת,אבל בכל זאת... אני ובעלי הבריטי כרגע גרים בארץ ונמצאים בהריון (שבוע 17) מתכננים לעבור לחיות באנגליה אחרי הלידה שצפויה באוגוסט. אשמח לשמוע מנסיונכם,מאנגליה ובכלל, אייך זה לעבור לארץ חדשה וזרה תוך התמודדות גם עם אמהות טרייה...? מתי לדעתכן אפשר לקחת תינוק במטוס הכי מוקדם? כל המלצה תתקבל בברכה ובתודה! יום טוב לכולם! מיכל

שוגי13

New member
אנחנו טסנו בפעם הראשונה לארץ

כשאיה היתה בת שישה וחצי שבועות והטיסה עברה חלק בלי שום בעיות, בעיקר לא בעיות אוזניים בהמראה ובנחיתה. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רופא ילדים לפני הטיסה הראשונה. יש לי הרבה מה לספר בנוגע להתמודדות עם אמהות טריה בחו"ל, את מוזמנת לשאול. מה שהכי העציב אותי היה שאחרי הלידה היו לידי רק בעלי היקר וההורים שלי שהגיעו במיוחד מהארץ, רציתי גם את אחותי ואת החברה הכי טובה שלי... אבל לך זה לא רלוונטי כי את יולדת בארץ. בכל מקרה

ברוכה הבאה ובהצלחה

והריון קל. לגבי לידה באנגליה כדאי שמי שחי באנגליה ייעץ לך כי בכל מקום יש דברים קצת אחרים. לגבי טיסה...אנחנו לקלנו את רוי בפעם הראשונה לארץ בגיל חודשיים ולמרות שאנו צריכים לטוס 2 טיסות הלוך ושתיים חזור..כי אין טיסה ישירה מנורבגיה.. הטיסות עברו בשלום. תבדקי רק אם את יכולה לקבל עריסת תינוק במטוס וזה צריך לארגן כבר אצל סוכן הנסיעות שלך. ככל הידוע לי העריסות לתינוק קיימות רק במטוסים וגדולים ומנסיוני ..בטיסות אלעל ללונדון בדרך כלל יש. אבל.....קודם כל שההריון והלידה יעבור לכם בקלות ונשמח לענות לך אם יש לך שאלות אחרות אמא של רוי- שרונה

היי ביסטי

בקשר למעבר לארץ חדשה כאמא טריה - אחרי הלידה, כשנרגעים ובודקים שהכל עבר בשלום (פיזית, אצלך ואצל התינוקי), הייתי ממליצה לך לשלוח את האיש קודם, כדי שיכין לך ולצאצא/ית קן חמים ונוח, ורק אחר כך לבוא. בששת השבועות הראשונים אחרי הלידה (המכונים "משכב לידה" - וכנראה לא סתם קוראים להם ככה) כדאי ששניכם תהיו בסביבה נוחה ורגועה, שבה לא תצטרכי לעשות פעולות מיותרות. הכי כדאי שתהיי פנוייה מכל הבחינות להכרות עם התינוקי, ועם עצמך בתפקידך כאמא טריה. לדעתי מבחינה פיזית אין שום בעיה לטוס עם תינוק אפילו בן שבועיים. אם תניקי (ואני מאד ממליצה לך!) סביר גם שתתגברו על בעיות הלחץ באוזניים בקלות יחסית. (יש לי אוסף המלצות לטיסה עם תינוק - אם תרצי תני סימן ואכתוב לך). במעבר עצמו הייתי חושבת בעקר עלי כאמא טריה, עם כל הקשיים האפשריים ובנוסף - תחושת בדידות. אם תהיו במקום שבו אין לכם חברים או מכרים או משפחה (המשפחה של בעלך?) כדאי לנסות לחשוב על זה מראש ולברר אם יש קבוצת אמהות ותינוקות (למשל, באמצעות ה health visitor), קבוצת תמיכה בהנקה או משהו כזה. לאן אתם עוברים? איחולי לידה קלה ומעצימה, ומעבר קל!

gmitch

New member
המעבר לאימהות

עלול להיות קשה - תני לעצמך את כל הזמן בעולם להסתגל להכיר את הרך הנולד ואותכם כהורים, המעבר שלי היה קשה ואם הייתי צריכה לתכנן או לארוז בנוסף הייתי בוודאי קורסת, כך שגם אם אתם קובעים תאריך אפשרי תודאי שתוכלי להתאים אותו לפי צרכיך ושהוא ניתן לשינוי. שיהיה הריון ולידה קלים

gmitch

New member
המעבר לאימהות

עלול להיות קשה - תני לעצמך את כל הזמן בעולם להסתגל להכיר את הרך הנולד ואותכם כהורים, המעבר שלי היה קשה ואם הייתי צריכה לתכנן או לארוז בנוסף הייתי בוודאי קורסת, כך שגם אם אתם קובעים תאריך אפשרי תודאי שתוכלי להתאים אותו לפי צרכיך ושהוא ניתן לשינוי. שיהיה הריון ולידה קלים

שלומית 2

New member
היי מיכל

שלום מיכל שמי שלומית ואני חיה בלונדון ב 3 שנים האחרונות. לפני 3 וחצי חודשים ילדתי כאן את בתי מעיין, ואני חייבת לציין שזה היה ממש בסדר כי פשוט אין לי מושג איך זה ללדת בארץ אבל לי נראה שיהיה לך קצת עצוב לעזוב את כולם ולנסוע מהארץ אחרי הלידה. במקרה שלי רק ההורים שלנו באו לבקר אותנו אחרי הלידה אז ככה שלא התרגלתי לכל ההמולה הזאת שסביב הלידה , אבל יש לי פה כמה חברות ישראליות והן היו ממש תומכות והיה כיף. את בטח יודעת שאנגליה היא ארץ קרה ואפורה וזה מאד משפיע על המצברוח, אבל עם כל החסרונות יש גם את היתרונות ואני חושבת שכאן זה לא המקום לפרט כי זה כל כך ארוך. מה שבטוח זה שתצטרכי שאולי בעלך יגיע לפנייך לכאן ולפחות ירשום אותך ואת התינוק לקופ"ח על כל מצב שלא יהיה כלומר מה שאני ממליצה זה שלפחות הבירוקרטיה תהיה סגורה ומסודרת כי אצל האנגלים הכל לוקח זמן ואחרי הלידה תאמיני לי שלא יהיה לך סבלנות להתעסק עם בירוקרטיה בריטית. לסיום אני רק אומר לך שאם אתם מתכוונים לגור בלונדון אז את בכיף מוזמנת אלי סתם לקבלת תמיכה, שאלות וגם להכיר אנשים חדשים. את מוזמנת לפנות אלי בכל שאלה שתצוץ אני אשמח לעזור. דרך אגב, אני יודעת שאין בעיה לטוס עם תינוקות קטנים אבל את תצטרכי להרגיש את זה בעצמך לאחר שיהיה לך את התינוק את כבר תדעי מה טוב בשבילו/ה

bisty

New member
תודה רבה לכולכן!

בעיקרון כרגע שום דבר לא סגור אבל זו תוכנית שכמעט בטוח תצא לפועל מהסיבה הפשוטה שבן זוגי היקר לא ממש מאושר פה בארצנו הקטנטונת ונמצא פה כבר כמה שנים טובות איתי ובשבילי,החלטנו שהגיע הזמן לתת את הצ'אנס גם לאנגליה הקרירה והסגרירית,דווקא לא נראה לי שיפריע לי הקור. צדקה מי שאמרה שיהיה קצת עצוב לעזוב לאחר הלידה עם כל המשפחה שנשארת מאחור,זה יהיה נכד ראשון שלהם...קשה לי גם לעזוב מאחור את כלבתי היקרה. אבל אין מה לעשות,אנחנו כבר לא ילדים והגיע הזמן שנחליט על מקום ונתבסס בו. גם מבחינת עבודה וגם בכלל מבחינת אורח חיים. באשר למשפחה תומכת שם,תהיה לנו המשפחה שלו שהיא אמנם קטנה אבל מאוד תומכת וגם בשבילם זה נכד ראשון. כנראה שכמה חודשים ראשונים נגור אצלהם,לא הכי אידאלי אך אילוץ כלכלי הכרחי, לפחות עד שנסתדר,אנחנו אמנם נגיע עם קצת חסכונות אבל לא היינו רוצים לשרוף הכל על שכ"ד. במידה והכל יהיה בסדר השאיפה היא לעבור מבית ההורים הישר לבית משלנו. נקווה שיהיה בסדר. אני אשמח לקבל טיפים בנושא טיסה עם תינוקות וגם משלומית הלונדונית כל מידע אפשרי על הביורוקרטיה הבריטית. בתקווה שלא יפול עלינו אף טיל בנתיים... סופ"ש נעים לכולם! מיכל

בנורבגיה אומרים

שאין חורף קר אלא רק פחות מדי בגדים...אולי זה נשמע אולי יותר טוב בנורבגית

למעלה