שלום לכולם

nirits

New member
שלום לכולם

שלום לכולכן. אני בת 27. רק הפסקנו לקחת גלולות לפני פחות מחודש... אני חייבת לציין שגילוי הפורום הזה מאוד שימח אותי. כבר בערך חודש שאני משתתפת שקטה בפורום "הריון ולידה"... בקיצור: כל הבדיקות הגנטיות מאחורינו, מלבד טייזקס. כניראה שבעלי היקר מדחיק את שהענין, כי הוא שוכח מזה כל פעם שמגיע יום שלישי... בינתיים אנחנו עוד לא ממש מנסים, כי הרופא המליץ לחכות למחזור הראשון. בינתיים אני לוקחת חומצה פולית. יש לי שאלה- מי העלה את הנושא? איך הגיב הצד השני?

שלומית 2

New member
בשביל מה זה טוב כל הבדיקות האילה?

אני ובעלי לא עשינו אף בדיקה גנטית. הרופא מאד המליץ על טייזקס אבל הגענו למסקנה שלא משנה מה תהיה התשובה, ילדים אנחנו רוצים בכל מקרה וזה לא ישנה את ההחלטה. ותחשבי על זה...

lulyK

New member
שלומית, נקודה למחשבה

גם אם שני בני הזוג נבדקים ו(חס וחלילה) נמצאים נשאים של אותה מחלה, עדיין יש לילד סיכוי של 75% להיות בריא. במקרה כזה עושים בדיקה בשלב מוקדם של ההריון ע"מ לוודא את בריאותו של העובר. אז אלא אם כן אתם מחליטים כזוג ששום מחלה לא מצדיקה בעיניכם הפסקת הריון, בכל זאת שווה (לדעתי) לעשות לפחות חלק מהבדיקות הגנטיות.

My Wave

New member
מה זאת אומרת בשביל מה זה טוב?

זה טוב בשביל לדעת שאין סיכוי לילד לחלות במחלה הזו, זה טוב כי אם שני בני הזוג נשאים ניתן לעשות בדיקות בשלב הראשון של ההריון ולראות אם הילד חולה (ואם לא- להירגע), זה טוב כי רוב האנשים לא היו רוצים ללדת ילד עם פיגור קשה, לתת לו את הנשמה ולקבור אותו בגיל חמש (וזה בדיוק מה שצפוי להורים לילד שחולה בטיי-זקס). אם העמדה שלך היא אחרת ואת מוכנה ללדת ילד כזה- אני מכבדת את ההחלטה שלך, אבל בבקשה תכבדי גם את אלה שלא!!

שרון02

New member
גם לי יש שאלה בנושא הבדיקות

או יותר נכון העלות שלהן. הבדיקות האלו די יקרות והשאלה שלי היא האם קופת חולים מחזירה חלק מהסכום. אני נמצא בקופת חולים לאומית ולא קיבלתי תשובה מדוייקת בנושא, האם מישהי פה מעודכנת???

שרון02

New member
למה אף אחת לא עונה לי ../images/Emo10.gif

בבקשה...אני צריכה ללכת לשם ביום חמישי...

מעיןבר

New member
אולי תפתחי הודעה חדשה

כשבנושא בדיקות גנטיות בקופ"ח לאומית? לצערי אני במכבי אז אין לי מושג (בזמנו לפני שנה שילמתי 1750 ש"ח וקיבלתי החזר של 540 ש"ח). אם את מצליחה לברר (אין איזשהו מוקד טלפוני?) תעדכני אותי ואני אוסיף לשאלות נפוצות תחת קטגוריית בדיקות גנטיות.

רק עכשיו ראיתי את ההודעה ../images/Emo13.gif

אני עשיתי לפני כמעט שנה, דרך קופת חולים לאומית. עם ביטוח משלים לאומית ועוד (זה הכי משלים שיש להם, לא?) זה עלה 600 ש"ח. את צריכה לבקש הפניה מרופאת הנשים שלך לבדיקות, וללכת להוציא התחייבות. אל תתני לרופא/ה שלך להציע לך לעשות במכון פרטי, זה הון תועפות מיותר. חוץ מזה באיזה איזור את? אני מירושלים ומאד מרוצה מהם. יום טוב נעמה

שרון02

New member
ואם אין לי לאומית משלים?

אני לא רוצה לעשות כי אני עוברת לקופה אחרת...

nirits

New member
בשביל השקט הנפשי

בסוף השבוע האחרון היתה בערוץ 23 תוכנית על הבדיקות הגנטיות בנוסף לנושאים אחרים. ראיינו שם משהי שבחרה להמשיך את ההריון וללדת תאומות למרות שגילו שלשתיהן יש CF. מלבד סבל הרב שנגרם לכל המשפחה ובפרט לילדים, רוב הסיכויים, עפ"י התוכנית, שהן לא תגענה לתיכון. אני לא הייתי רוצה ללדת ילד לתוך חיים של סבל ולקבור אותו לפני התיכון. בכל אופן, כל המחלות הנבדקות הן נוראיות כמו טייזקס. רק שהן אופיניות ברובן לאנשים ממוצא אשכנזי.

TIFS

New member
לא מספיק שבת הזוג עושה טיי זקס?

קיבלתי תשובה שלילית על הטיי זקס - ז"א שאני לא נושאת את הגן האם זה לא מספיק? האם אני צריכה לשלוח גם את הבן זוג להיבדק?

אכן מספיק שרק בן זוג אחד לא יהיה

נשא על מנת לילד לא יהיה את המחלה אבל באם שני בני הזוג מצבעים את הבדיקה ושני לא נשאים זה אומר שגם הילד במאות האחוזים לא יהיה נשא. וזה משהוא שאני עשיתי למענו ולמען העתיד שלו.

בשביל מה זה טוב?

קודם כל, עם או בלי קשר, אנחנו דתיים. אצלנו במשפחה (ההורים משני הצדדים) לא כל כך התלהבו מרעיון הבדיקות. חמותי המקסימה אפילו תפסה את אישי לשיחה, והודיעה לו שאם חלילה יוולד לנו ילד עם מחלה גנטית או בעיה אחרת (חס וחלילה ) היא תאמץ אותו ותגדל אותו.... אני עשיתי את הבדיקות האלו כדי להוסיף לעצמי קצת רוגע. שלדעתי, הוא אחד הדברים הכי חשובים בזוגיות, בהריון ובהורות, ובכלל בחיים. אם זה יכול להוריד לחץ, למה לא לעשות את זה? מעבר לזה, החשיבות של הבדיקות היא בכך שיודעים אם יש סיכון. אצלי תודה לאל כל הבדיקות הגנטיות היו תקינות, והטייזקס שהאיש עשה כנ"ל. מה שהיה קורה אם חלילה אחת הבדיקות לא היתה יוצאת תקינה, היא שהיו מזמינים גם את בן הזוג השני לבדיקות. ובשלב מאוחר יותר, עם ההריון, מבצעים את כל הבדיקות האפשריות על מנת לראות אם העובר חולה. לדעתי זו סיבה מספקת. יום טוב נעמה

למעלה