שלום לכולם

• פותח הנושא AP22
  • פורסם בתאריך

AP22

New member
שלום לכולם

אני חדש פה. אני הולך לספר לכם את סיפור חיי אז אני מקווה שתקראו הכל ותעזרו לי. אז ככה... אני בן 22,בחור רגיל לכל דבר,אני מגמגם(כבר אני יפרט על זה) מגיל 11 בערך. אני לא זוכר את עצמי מגמגם מגיל מוקדם יותר,אני רק זוכר שאמא שלי גימגמה ויכול להיות שנדבקתי ממנה(ברור שהכוונה היא לא להידבק כמו בוירוס אלה ללמוד את הרגלי הדיבור שלה) אני זוכר שהלכנו לרופאה לפני הרבה שנים ושם היא הסבירה לשתינו(לי ולאמי) שאין משהו שאפשר לעשות נגד זה. כשהייתה לי בר מצווה והייתה צריך לקרוא את הדרשה פחדתי כל כך ואכן שהיינו באולם אירועים והייתי אמור לקרוא את הדרשה התחלתי לקרוא אותה והלך יפה,חלק אך לאחר חצי דרשה פתאום נתקעתי ונכנסתי ללחץ,אמרתי "סליחה" לכולם והמשכתי לקרוא אותה יפה. אני זוכר את עצמי כבר בתקופת החטיבה שאף פעם לא קראתי דברים בכיתה ואפילו בסוף ט' כשהייתה לנו הצגת סוף סיום כל אחד היה צריך להשתתף בהצגה ואני רציתי אך לא יכלתי,לסופו של דבר קיבלתי טקסט קטן של 3 מילים שאותו הצלחתי לקרוא בהצגה למרות כל הפחדים. כשהגעתי לתיכון היה עוד איכשהוא בסדר,אחרי הכל לא השתתפתי הרבה בשיעורים ועברתי את התיכון יפה. יש לציין שהחל מהחטיבה ועד היום היום לי 4 חברות רצינוית(מעל שנה כל אחת) ואף פעם לא גימגמתי איתם בכל דבר שיהיה(שיחת טלפון,יציאות,שיחות נפש וכד') המצב שלי היום הוא כזה. יש לפעמים שאני מדבר עם מישהו משפט ממש ארוך בלי לגמגם ועם רוב האנשים אני לא יכול להוציא יותר מכמה מילים קצרים,לחכות ואז עוד פעם להוציא כמה מילים(שיחה קטועה) בטלפון שאני מדבר עם אנשים אני מסוגל לקרוא ספר שלם ולא לגמגם אפילו עם אחת!!,שאני מתחיל עם בנות לפעמים בדסקוטקים גם הולך לי טוב ואני בקושי מגמגם. אני ממש לא יודע מה יש לי,למשל אם אני יושב עם עצמי ומדבר בקול רם עם עצמי...אני לא יגמגם בחיים ,לעומת זאת עם אשים אני מפחד לדבר הרבה ולכן אני מוציא פה ושם מילה. הפחד הכי גדול שלי זה להיות מתחת לחופה עם מישהי ואז אני יצטרך לדבר במיקרון ולהגיד את כל מה שהרב אומר...לכן החלטתי שעד שאני לא נרפא מזה לגמרי אני לא הולך להתחתן(לצערי) יש לציין שאף אחד מכל הסובבים אותי והחברים שלי לא יודע שאני מגמגם!! לפעמים אני מתחיל את המשפטים ב.."אהההה" ארוך ואז מוציא מילה אבל לא קורה לי שאני מתחיל משפט ונתקע בו(כמו שאני יגיד איצטרובל ואז זה יצא איצצצצצ,טרובל)מקווה שהבנתם.. בכל אופן תמיד שאני מדבר עם מישהו או משהו אני חושב על המחשבה שאני מגמגם ואז מפחד לדבר. קורה לפעמים שאני לא חושב על כלום,הראש שלי נקי ממחשבות ואז אני מדבר שוטף...אבל באמתץ שוטף. חשבתי לעצמי אולי ללכת לטיפול של היפנוזה ושיוציאו לי מהראש שאני מגמגם איך שהוא... האם יש טיפול יעיל ושיוכיח את עצמו? אם היית מגדיר את עצמי בסולם בין 1-5 בגמגום(ש5 זה הכי גרוע) הייתי נותן לעצמי 2 בכל אופן אני מאוד מפחד גם ללכת לאוניברסיטה כי בטח שם אני יצטרך לקרוא דברים מול הכיתה ועוד כאלה דברים... בעיקרון אף אחד לא יודע שאני מגמגם,אפילו לא המשפחה,אמא שלי חושבת שזה עבר לי כבר אבל לצערי לא אשמח לכל המלצות לטיפול(קבוצת טיפול לא באה בחשבון) ואין לי בעיה להשקיע כסף העיקר שזה יצא ממני. אני מאמין שאם לא הייתי מגמגמם הייתי יכול להיות מישהו יותר מוצלח,פשוט יש בי הרבה דברים טובים שאיני יכול לבטא אותם בגלל הבעיה תודה לכולם, אריאל

אם החברים וההורים שלך

לא שמו לב לגימגומים שלך אז אני בטוח שזה לא רציני

spidergirl

New member
באוניברסיטה

לא צריך לקרוא - אל תדאג! ויש טיפולים, לך לרופאת המשפחה שתפנה אותך לקלינאי תקשורת, בהצלחה

היי וברוך הבא ../images/Emo140.gif

כשקראתי אותך כאילו קראתי את עצמי! גם אני מגמגמת ממש קל וכל חיי מנסה להסתיר , רוב הפעמים בהצלחה רבה! יש מצבים בהם אני לא מגמגמת בכלל ויש מצבים שכן , זה תלוי בהרבה גורמים. כשאתה אומר ש"נדבקת" בגמגום מאמא שלך זה לא ממש נכון , כנראה שירשת מאמא שלך את הגמגום והוא פרץ בגיל 11 מסיבה כלשהי , אולי סיבה גנטית אני לא יודעת. אני מכירה ילדים להורים מגמגמים שלא מגמגמים , כמו כן לא הגיוני שרק בגיל 11 נזכרת לחקות את סגנון הדיבור של אמך. למה לא בחרת לחקות את סגנון דיבורו של אביך? אני חושבת שמבחינה גנטית היית מועד לגמגום מלכתחילה. לגבי האוניברסיטה - אין לך מה לדאוג , מבחינת דיבור זה דווקא יותר קל מהתיכון , אתה לא חייב לדבר בשיעורים או לקרוא לפני כולם , אתה יכול פשוט "לדפוק" נוכחות של 80% ולעשות את העבודות והמבחנים. אין ציון על השתתפות בכיתה אם מזה אתה חושש...

מהר מהר פנה לטיפול!

אתה כל כך הרבה שנים מתבוסס בתחושות של פחד, לחץ, חשש, תיסכול, מתח. היגיע הזמן לצאת מזה ולפעול בנידון. פנה מיד לקלינאי/ת תקשורת שתחזק אותך לא רק טכנית (אסטרטגיות לרכך/להסתיר) את הגמגום אלא גם מבחינה פסיכולוגית. העלת אלטרנטיבה של טיפול בהיפנוזה. טיפול היפנוטי הוא לא מה שאתה חושב. לא מדובר בלהוציא לך מהראש את הג'וק של הגמגום. הוא כן יכול להיות טיפול טוב מאחר והוא מלמד אותך להגיע להרפיה פיזית ונפשית שיכולה לשפר את הגמגום מאוד! חשוב לציין שאותו רופא מהפנט מלמד אותך שיטה של היפנוזה עצמית. בה אתה שולט במצב ההיפנוטי כל שניה ושניה ויכול להשתמש בה בכל זמן ומקום שתבחר.

shuky63

New member
אם אתה רואה את עצמך כמגמגם

אז אתה מגמגם ואם זה מפריע לך כדאי בהחלט ללכת לטיפול. אני יכול להציע לך רק לא(!) לפנות לטיפול דרסטי כמו הדסה או cti שבו מנסים לשנות לך את כל צורת הפקת הדיבור כי זה יכול רק לבלבל אותך. קלינאי תקשורת שמתאים גישה למטופל כמו עופר אמיר או רות עזרתי או כל מי שעובד בגישה כזאת. אינני יודע את מידת הגימגום שלך אבל יכול להיות שקלינאי תקשורת אמין יוכל רק להרגיע אותך שהדיבור שלך בעצם כמעט טבעי ואתה יכול לקבל אותו ולהשתלב איתו בחיים בלי בעיות

למעלה