שלום לכולם!!

carlos1

New member
שלום לכולם!!

אז אני חדשפה. אבל רציתי לשאול,איפה והאים ישנם טקסי פוריות,הכוללים,ריקוד בעירום??? ואים כן,מה מקורם?? קרלוס

Justin Angel

New member
לאנשים חדשים בפורום :)

(מנוסח בלשון נקבה, אתה תשרוד) אז דבר ראשון יש את מאמרי הפורום הזה, פורום פאגאניות בישראל של תפוז, והוא מדבר על כמעט כל דבר פאגאני. המאמרים מומלצים מאוד לכל מי שמתעניין בפאגאניות ובמגוון נושאים אחר. אחרי שקוראים את המאמרים גם אפשר לעבור על "ארכיון" הפורום שלמרות שאנחנו באמת נוטים לדבר על שטויות לפעמים אנחנו גם מדברים ומעלים דיונים ועניינים מאוד חביבים שמומלץ לאנשים לקרוא. (מומלץ להתחיל את הקריאה בערך מעמוד 30 בארכיון, היכן שארי-אל התחיל לנהל את הפורום, בשיתוף עם אילן). אני רק אגיד את זה מראש, יש מאמר שלא מעניין אותך? עץ שלא אוהבים לקרוא? תעבור הלאה! לא כל המאמרים מעניינים את כולם. עכשיו, אם יש לך נטייה לנתיב הקלטי אפשר גם להיכנס לאתר קלטיקה ישראל (קישור בתוך הקישורים בפורום). אם יש לך עניין במיתולוגיות אפשר להוריד את הספר "חלום הבריאה הפאגאני" שהוא בעברית ומציג מיתוסי בריאה מרחבי העולם (וגם וויקאני). אחרי כל זה, מכאן הרשת היא מקום גדול, גם יש ספרים בנושא, אבל תקחי את זה צעד צעד :) ברכות זוהרות, בהצלחה בדרכייך וברוכה הבאה לפורום :)

Justin Angel

New member
השאלה אינה במקום.

האינסטינקט הראשון שלי היה לענות לך שפשוט אין טקסי פוריות בשום דת וגם אין כזה דבר טקסים בעירום. אבל אחרי שזה עבר, הבנתי שצריך לחנך אותך בדרך ארץ. אז ככה, השאלה ששאלת הייתה במצב הטוב טיפשית, ובמצב הרע היא הייתה פשוט מזלזלת (בי, בדת שלי ואם לא תיזהר בגוף הפיזי שלך). אם אתה רוצה לרקוד בעירום - תהנה. אבל אל תחשוב שאנחנו ניתן לך סיבה דתית.

Weirdi

New member
*אהם אהם*

ישנם טקסים בעירום בדת הוויקה... ולפני שאתה מתחיל לרדת על אנשים בלי סיבה ברורה עדיף שתדע את כל הנתונים....

L e s t a t

New member
האמת

מתחלקת לשני חלקים: 1. ההכרזה שלך לא מדוייקת. 2. ג'סטין יודע הרבה יותר פרטים על הוויקה ממה שאת חושבת. כעת, לאחר ששני החלקים נגלו אני אדבר על החלק הראשון בקצרה: בוויקה ישנם מאמינים בודדים או מעגלים סגורים קטנים העורכים את הטקסים שלהם במה שנקרא "Skyclad", כלומר בעירום. הדבר הזה אינו חלק הכרחי משום טקס בדת, אינו משמש נורמה מקובלת אצל כל מעגל וויקה וגם מומלץ רק למי שמרגיש שהוא מסוגל לתעל אנרגיה מאגית רק כשהוא משוחרר לחלוטין. לצערנו הרב, הדבר יכול למשוך כל מני סוטים. עכשיו לחלק השני: מסכים עם כל מילה שג'סטין אמר (אולם, אני חושב שהוא קצת מגזים עם הגידופים, עובד שיקוצים שכמוהו
).

siven16

New member
כמה דברים...

ברוך הבא לפורמנו הקט... מי יתן ונהיה אנחנו משפחה לך...(אה?!) וWeirdi כבר לא עושים טקסים בעירום, היו עושים פעם, או כך לפחות מאמינים האנשים שהרגו את חברותיי בסיילים(כן, המכשפות, וכן אני וויקאנית!). לא נראה לי שעושים את זה כבר, האתרים שנתת מראו איך היו עושים את זה, באתר השני אני צריכה לברר...

TheBlueOne

New member
סיוון...

אם כל הכבוד- היופי בדת הוויקה (אשר אף אני משתייך אליה) הוא החופש לעשות כרצונך כל עוד זה לא פוגע באחרים (מוכר לך?) כך שאיני רואה בטקסים עתיקים שנחגגו פעם כדבר שעבר זמנו. כל פאגן מוזמן לחגוג ולערוך כל טקס בו יבחר כראות עיניו כל עוד הדבר משרת את מטרתו ועוזר לו בפעולתו. נכון כי אין הדבר נהוג בימינו, אך תתפלאי- אני בטוח שיש אנשים אשר עדין מקיימים טקסים אלו. לבוא ולומר כי "כבר לא עושים טקסים בעירום" תהיה אימרה חסרת עובדות, תלוייה באויר. לגבי מקורות הטקס- אני אחפש לך תיעודים...

siven16

New member
אמ....

אכן הכללתי, ואין אני נוהגת לעשות כך שהדבר מגיע לטקסים שונים, בכלל מי אני שאדבר שאת הטקסים אני עושה בחדרי שכולם הלכו לישון.... וכן, יש לי פיצול אישיות...(כי כאן אני אומרת שאני לא מכלילה ולמטה הכללתי)

Weirdi

New member
המכשפות מסיילם

עם כל הכבוד לגברים והנשים הרבים שמתו בציד המכשפות בסיילם, הם לא היו פגאנים אמתיים. אולי יש מצב איפשהו שחלקם באמת היו פגאנים, אבל כל הקטע של ציד המכשפות היה שהרגו אנשים חפים מפשע. כלומר: רוב אם לא כל האנשים שמתו שם היו נוצרים טובים ולא היה להם כל קשר לדת הפגאנית. זה שאמרו שהם היו מכשפים לא אומר כלום. הרציחות היו ממניעים פוליטים יותר ממניעי דת.

Justin Angel

New member
לא אמרנו משהו בקשר ללדבר?

אומנם אין לי מידע יציב בקשר לסיילם עצמה, היות והעניין לא מעניין או משנה בכלל. אבל אני מניח שהכוונה הייתה לכל דתות העולם העתיק שנרדפו ע"י הנוצרים. ויש מספיק כאלו.

Weirdi

New member
סיילם מסטצ'וטס

סיילם הייתה עיר (או עדיין.. אין לי מושג) שבעקבות רצף של ארועים פוליטים ובירוקרטיים בתוך הנהלת העיר תושבי העיר האשימו אחד את השני בכישוף. לא היו הוכחות או משהו, זה התחיל כנראה מסכסוך כוחות וכדי להפטר מהמתחרה מישהו אמר שהוא מכשף. ומפה לשם 19 אנשים נתלו ואחד סוכל באבנים. לא היה שום קשר לפגאניזם אמיתי, או למכשפות... הכל היה פוליטי אולי אחד מה20 אנשים שמתו היה באמת פגאן אבל המוות שלו לא היה קשור. אם אנחנו מדברים על גזענות ורדיפה ואכזריות לאנשים עם דתות או מנהגים שונים- זה כבר נושא שונה ולא קשור לסיילם...

Darkness Within

New member
סיילם עדיין קיימת

יום אחד אני משערת שאני אסע לשם. ואכן- "צייד המכשפות" שנעשה שם לא נעשה בהקשר אמיתי לפאגאניזם אלא עקב חילוקי דיעות פוליטיות, ריבים על חלקות אדמה ומחלוקות על בסיס רגשי. הכל היה בגדר הלשנות של אנשים שונים במטרה להכפיש את שמם של אנשים שהפריעו להם בדרכם (כלכלית וכו') ואף לגרום למותם. תמר (שחקרה מעט את הנושא)

תחדד את השאלה...

האם אתה מדבר על הדתות הנאו-פגניות בכלל, או האם בארץ מקיימים כאלה טקסים? אם נתייחס לחלק הראשון, בוויקה הגרדנריאנית, זרם הוויקה הראשון, רוב, אם לא כל הטקסים, היו בעירום, לא רק טקסי הפוריות. כיום, רוב זרמי הוויקה, וכן אסיפות רבות של הוויקה הגרדנריאנית מעדיפים שלא לבצע טקסים בעירום, מתוך מספר סיבות, כאשר הבסיסית שבהן היא, שבטקס מעורב של גברים ונשים, קצת קשה לשמור על ריכוז
לגבי טקסים בארץ - באופן רגולארי, לא שמעתי על טקסים כאלו, אך קראתי כי לפני כשנה או שנתיים, קבוצה מסויימת אכן קיימה טקס בעירום, אם כי הקבוצה הנ"ל הייתה סגורה לנשים בלבד. מה מקור טקסי העירום? זו שאלה מסובכת מאוד, לדעתי, וקשה לתת תשובה חד משמעית לגבי זה. שוב, אשמח אם תחדד טיפה את השאלה.

graciella

New member
הי אילן

האמת כי בפורום פתוח אי אפשר להעמיק בנושא כל כך עדין - עירום, וג'סטין אשר מכיר רוב טיפוסי הנודדים בנט ענה בצורה אינסטיקטיבית. אז מה עושים? הרי SKYCLED פירוש - לבוש שמיים, הוא נושא פגאני מאוד מהותתי. טוב בעדינות אכתוב את פילוסופיה שלי מאחרורי העירום: כשהאדם מרגיש בנוח עם גופו כחלק מן הטבע, ונמצא בקבוצה של חברים אשר עבדו בהרמוניה ובאמונה שלמה נפתחת אפשרות נדירה לערוך טקס בעירום כשהכוונה ביטוי לחופש טוטלי וכנות. ערום בלי איפור או מלבוש אמירה חד משמעית לכנות מוחלטת בעבודה עם האלים ויסודות הטבע. אין כאן שום קונוטציה מינית, אלה תמימות, טוהר, ניקיון הנפש, נגיעה עמוקה ב"אני" האמיתי.

יהי גרציאלה!

אכן, הנושא רגיש מאוד, אך לדעתי בהחלט חש מקום לדון בו, ובכך לפזר את מסך האשליות. הרבה מהמשתתפים בדיון למעלה, שוכחים בהחלט את מה שציינת כאן - זה רק ייתכן בקבוצות אשר קשרו קשרים יציבים של אמינות ואהבה - Perfect Love and Perfect Trust, שהיא יותר מסתם אמירת שפר, או התייחסות לשמירת הסוד בעת הבעירה (The Burning Times) - אלא הטבע המהותי של הקבוצה. בעבר הלא כל כך רחוק, הקבוצות באמת היו בנויות מידידים וחברי נפש, אשר למדו להסיר את מחסומי הנפש מעל הנאמנות העזה בין חברי הקבוצה (אם כי בטוחני כי היו יוצאי דופן), וכיום מבנה הקבוצות, שהרבה מהן הן אנשים אשר הכירו במדיומים פחות אישיים, לעיתים אף מתוך כוונות "לא כשרות". עוד אולי כדאי להגיד, באמת בלי רצון לפגוע בבני הנוער כאן, או בבני גילי שלי - שהרי אנו עמוסי הורמונים, דבר אשר בהחלט מפריע לאותה העבודה שאין בה את המתח המיני. דבר בולט אצל הפגאנים הצעירים, היא השאיפה למצוא בן או בת זוג בעלי דעות דומות, פגאניות, דבר אשר הוא מובן מאליו, אך לרוב פוגם כאשר רוצים לבנות קבוצה, ולא רק שם - הדבר משאיר "טעם רע" בפה, של תחושת ניצול. אך עדיין זו אינה סיבה להשתלח במי שייתכן ושואל דברים כן מתוך תמימות מסויימת ומתוך רצון להבין - הרי הוא מבקר חדש בפורום ועדיין לא עשה כלום כדי לפגוע ביושביו.

זה קשור, אני לא יודע בדיוק לאן

אני מסכים בהחלט לעֹמק הדברים, פרט לקביעה "אין כאן שום קונוטציה מינית". בטקסים פגניים רבים ההקשר העקרי לעירֹם הוא מיני. קשה לי לדמין טקס ביאה אל קדשה שאיננו בעירֹם או שאיננו מיני! כמבן שטקסים כאלה כיום אינם פתוחים לקהל הרחב אך הם מתקימים. כמו כן לפי התפיסה הכנענית הטבע פועל ממניעים מיניים, ובאֹפן טבעי ביותר הדבר מתבטא בטקסים

צודק, הייתי אולי צריך לחדד

הקונוטציה המינית של הטקסים השונים אינה פרסונלית, ומקורה לא אמור להיות מתוך תאווה, אלא מתוך קדושה לרוב. לכן זהו נושא רגיש מאוד, מאחר וכיום המין נתפס בצורה אחרת משהו ממה שבעבר הרחוק, וכן קיים בלבול רב בנושא בקרב הקהילה הפגנית העולמית בכלל, לא רק בארץ, כאשר מבלבלים את המיניות המקודשת עם מתירנות מינית.

Justin Angel

New member
אילן

בוא נסכם ככה, תכתוב מאמר בסיס על עירום בטקסים פאגאנים, ואז תפתח את הדיון הזה שוב. אחלה? אתם זורקים חצאי משפטים, חצאי אמיתות וזה רק חצי הגיוני. אתה רוצה לעשות להפריך שמועות ולבטל את מסך העשן? אחלה. אתה רוצה לעשות את זה בצורה מסודרת? צריך מאמר כדי לפתוח את הדיון. אבל אל תקיים כזה דיון בלי מאמר בסיס לאנשים החדשים ולאלו שאין ניסיון עם עירום בדתות הפאגאניות. אחרת אתם סתם מדברים בין עצמכם, ואת זה לא חייבים לעשות בפורום ואפילו בגלל הקונוטציות שהדיון עלול ליצור מומלץ שלא. ברכות זוהרות

למעלה