שלום לכולם

kivsi1

New member
שלום לכולם

אני אמא לילד בן חודשיים ובחודש הבא אנחנו עוברים לארה"ב לניו הייבן יש לכם המלצות מה להביא מהארץ? מנסיונכן מה יכול לעזור לי תרופות אוכל וכו' מה בנוגע לחיסונים ? האם בארה"ב עושים חיסונים כמו בארץ? הרי אנחנו התחלנו את החיסונים פה וצריך להמשיך שם זה אפשרי? אני צריכה להביא מסמך מסויים או מספיק פנקס החיסונים? תודה מראש אורית

ליאת127

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

לגבי חיסונים תביאי איתך את פנקס החיסונים יש כאלה שמתרגמים את הפנקס לאנגלית לי באופן אישי לא היתה בעיה עם הפנקס הישראלי. פחות או יותר נותנים כאן את אותם החיסונים. כאן את החיסונים את מקבלת במרפאה של הרופא (אין טיפת חלב). אין בעיה להמשיך את החיסונים כאן הרופא יראה מה חסר לכם וישלים ואת החסר תרופות: אם את משתמש בנרות אקמולי אז תביאי איתך כאן לא נפוץ השימוש בנרות. בפורום של YNET יש את אירים+1 שהיא מקונטיקט אם תפני אליה אני בטוחהשהיא תשמח לעזור

sholy1

New member
חיסונים

לוח החיסונים באר"הב זהה ללוח החיסונים בארץ למעט חיסון טיפות הפוליו שלא ניתן בארה"ב כי איין בו צורך שם. (אין להם את הוירוס במי השתיה...)רצוי ואפשר להמשיך את החיסונים שהותחלו בארץ. יש לקחת איתך את פנקס החיסונים (זהו מסמך בינלאומי) וכרטיס טיפת החלב שלך(מעקב הגדילה) רצוי לקבל מכתב באנגלית מרופא הילדים שלכם בארץ המפרט את אופן הלידה ומהלך הגדילה וההתפתחות לאחריה, האם הילד סבל ההחלה? פגות? וכ' או לחלופין לציין שמדובר בילד בריא עם גדילה והתפתחות תקינה (מקווה...). רצוי לקחת איתכם סירופ אקמולי להתארגנות הראשונית כדי לא להתקע עם תינוק חולה במקום זר ללא אפשרות לפחות לעזרה ראשונה.... אשמח לעזור וליעץ בשאלות נוספות. אחות מוסמכת מומחית בסיעוד הילד.

שאלה בנושא הפוליו

אם כבר הנושא עלה... הגר נולדה בארה"ב וכנראה לא קיבלה את החיסון לפוליו. האם צפוייה בעייה בביקור בארץ בעוד כמה חודשים. האם ניתן לחסן כאן או שם, או פשוט לו לתת מים מהברז בארץ??

ליאת127

New member
לא נראה לי שהיא לא קבלה את החיסון

ההבדל בחיסון פוליו בין הארץ לכאן הוא כזה. בארץ נותנים מתוך 4 החיסונים של עד גיל שנה 2 בזריקה (נגיף מותת) ו2 חיסונים בפה(נגיף חי מוחלש). כאן נותנים את החיסון רק בזריקות. אני לא חושבת שיש בעיה לתת מים מהברז אבל כפי ששמתי לב, בביקור בארץ כמעט כולם שותים מים מינרלים או בריטה.

ronnieyuval

New member
תיקון טעות לגבי הפוליו

חיסון הפוליו ניתן בארה"ב לכל התינוקות. ההבדל הוא שהוא אינו ניתן בטיפות דרך הפה אלא בזריקה כשאר החיסונים. החיסון נקרא OPV או IPV (שניהם קיימים, תלוי מה הרופא שלך נתן) ולפי פנקס החיסונים של יובל הוא ניתן לה עד כה 3 פעמים: בגיל 3 חודשים, חמישה חודשים, וששה (או שמא זה שנה וחצי? לכו תבינו כתב יד של רופאים). אני לא יודעת מה ניתן בישראל, כי אנחנו חיים בארה"ב. אבל אם תתני לי רשימה אני אוכל להשוות לפנקס החיסונים ולהגיד לך מה קיבלנו ומה לא. יובל תהיה בת שנתיים בעוד חודשיים כך שאני מאמינה שהרוב כבר מאחורינו.

sholy1

New member
טיפת חלב (ארוך....)

למען הדיוק אני אחות מפקחת בטיפת חלב ומשם המידע... 1.חיסון הפוליו ניתן בישראל 3פעמים בזריקה ואז הוא נקרא IPV ושלוש פעמים בטיפות דרך הפה ושמו OPV. הOPV הוא וירוס חי מוחלש היוצר נוגדנים מיד ברירית הפה ובמערכת העיכול. מאחר ובמי השתיה בארץ הקודש קיים הוירוס אנחנו לא מעוניינם שיגיע לדם ויוצרים את החיסון כבר ברירית הפה(ברוק) ובמערכת העיכול.ולמעשה הוירוס נהרג לפני שמגיע לדם.... חיסון הIPV הינו וירוס מת לחלוטין היוצר נוגדנים בדם כלומר רק אחרי שהוירוס בו נידבקנו יגיע לדם הוא יהרג ע"י הנוגדנים שבדם. מאחר ובארה"ב ואירופה הכחידו את הוירוס לחלוטין ומזה 30 שנה לא היה ארוע פוליו אחד הם מסתפקים בחיסון המומת ואילו אצלנו יש צורך גם בחיסון החי המוחלש. ילד שלא קיבל את החיסון בטיפות יכול להשלים את החיסון בכל גיל גם בבגרותו. ולמעשה אם קיבל 4 מנות IPV מספיקה מנת חיסון אחת של OPV. לשאלתך אכן מומלץ שילד שלא קיבל OPV ןהוא מתחת לגיל 3 שנים ישתה אך ורק מיים רתוחים. מיים מינרלים או מהבריטה מכילים וירוסים וחידקים. זוהי המלצת משרד הבריאות. אשמח לענות על עוד שאלות.

1רב

New member
עוד בקשר לחיסונים ורעיון לשואלת

כשחזרנו לארץ ביתי היתה בת 3. בחיסון היחיד שחסר לה היה לצהבת A. השלמנו וזהו. אם את עוברת לארה"ב עם תינוק קטן הדבר היחיד שהייתי ממש בודקת בפורום הזה זה אם עכשיו כבר אפשר להשיג בארה"ב בקלות אמבטיה לתינוק כמו בארץ. לנו לקח המון זמן למצוא אמבטיה כזו (לפני 5 שנים) וזה עלה המון. אולי המצב השתנה בנתיים אבל אז היו רק אמבטיות שמתאימות לכיור המטבח....

למעלה