שלום לכולם

ליהיר

New member
שלום לכולם

אני סטודנטית (שנה ד) לחינוך מיוחד וכרגע מלמדת כיתה רגילה (במסגרת הסטאז'). נתקלתי בבעיה והייתי מעוניינת לשמוע תגובות ועצות. בל"ג בעומר ביקרתי את תלמידיי במדורה. כאשר הגעתי לשם ראיתי רבים מתלמידיי מעשנים וחלקם אף שיכורים. אני מעוניינת לדעת האם חלה עליי חובת דיווח להורי התלמידים או למנהל בית הספר. אני מתלבטת היות והדבר לא קרה במסגרת בית ספר וייתכן כי המקרה היה חד פעמי. בכל מקרה אני מתכננת לערוך שיחה בכיתה. בתודה מראש ליהי ר

שרון123

New member
דעתי הבלתי מקצועית בעליל

בשום פנים ואופן, לא להעביר את זה הלאה. וגם אם את מעלה את הנושא בכיתה, אז רק ברוח טובה. אם הם הזמינו אותך למדורה, זה סימן שהם אוהבים אותך, ולדעתי לא כדאי לקלקל את זה. (שרון שעוד זוכרת במעורפל איך זה להיות בגיל ההתבגרות)

Diana M

New member
דילמה

שלום ליהיר, מצד אחד פגשת את תלמידיך בזמנם הפנוי והם כנראה מרגישים מספיק נח איתך על מנת לא לחשוש ממך ולהסתיר את האלקוהול והסיגריות (?) משמע כנראה שקיימים בינכם כנראה יחסי אמון ומאידך היית עדה להתנהגות אשר לדעתך אינה ראויה ואולי אף מסכנת את תלמידיך ודורשת אולי התערבות של הורים או/ו בית ספר. נורא קשה להחליט מה עושים, מסכימה איתך. קשה לי מאוד להחליט מה הייתי עושה לו אני במקומך, אחת הסיבות לכך שלא ציינת בני כמה תמידיך. למשתנה הזה יש משקל רב לגבי ההחלטה שהייתי עושה. אם מדובר בתלמידים צעירים, בית ספר יסודי. הייתי בהחלט מערבת הורים ובית ספר. אם מדובר בתלמידים בגיל חטיבה או אפילו תיכון, לא הייתי ממהרת לערב הורים. הארוע קרה לא בשטח בית הספר ולא במסגרת פעילות של בית הספר (טיול למשל או פעילות בית ספרית , זה כבר סיפור אחר) משמע לך אין אחריות פורמלית ישירה. אך בצדק את חשה אחריות מוסרית לכן הייתי מתייעצת עם יועצת בית הספר וחושבת יחד איתה מה ניתן לעשות על מנת בכל זאת להעלות את הנושא בכתה מבלי לאבד את האמון של תלמידיך. דיאנה

76רותם

New member
לדעתי את לא צריכה לדווח על זה

הם בכיתה ח', בגיל ההתבגרות, וזה היה צפוי לחלוטין שזה מה שתראי במדורה. אם תלכי למנהל או תדווחי להורים שלהם, הם יפסיקו עם זה? לא נראה לי... את סתם תאבדי את האמון שלהם בך. מה שכן, הרעיון שלך לערוך שיחה בכיתה הוא לדעתי רעיון טוב. חשוב שידעו ויבינו ממישהו שהם סומכים עליו(לדוגמא את, שלא "הלשנת" עליהם), שלעשן ולשתות זה ממש לא בריא.

למעלה