שלום לכולם

אמיר חן

New member
שלום לכולם

קודם כל תרשו לי לציין שהפורום הזה מעולה והגיע בדיוק בזמן המתאים. עברנו לפני כשבוע לדירה החדשה ואני רוצה לבנות כמה דברים לבד. הדבר הראשון הוא חדר ארונות. שאלתי הראשונה היא : מאיזה חומר כדאי לעשות את המדפים: סנדביץ או MDF? בתודה מראש אמיר חן

מדפים חדר ארונות סנדויץ בכלל לא.חומר יקר.וללא יתרונות לשימוש המתבקש. והתשובה בהתאם לגימור הנדרש, למדפים כאלה רצוי מאוד שיהיה גימור חלק . *MDF הוא חומר זול ,רק שהוא מגיע ללא ציפוי ,ותצטרך לצבוע אותו.או בצבע ,או בלכה שקופה. החומר הזה גם דורש תמיכה ,שלא יקבל בטן. היתרון היחידי ,חוץ מהמחיר,שאתה יכול לקנות פלטות ולחתוך אותם לבד. *מלמין, שהוא סיבית מצופה בגימור כמו פורמייקה ,מתאים יותר לשימוש הנדרש.הגימור של הקנטים עם סרט PVC. מלמין חייבים לחתוך אצל נגר ,והוא כבר ידביק לך את הקנטים.

צוקל

New member
יקר אבל שווה

לדעתי כן סנביץ מדף לא עושים פעם בשנה ואם לחדר ארונות אז בטח שאים לו תמיכה מילמטה אלה רק בצדדים אז סנביץ מצופה יעשה את העבודה יש מחסנים שתמורת סכום של 40 ש"ח ינסרו לך את הפלטה לפי מידות שלך וזה יצא לך יותר זול מאשר נגר יחתוך ידביק קנטים ובסוף זה גם יתקופף תמיד טוב להשקיע עוד כמה שקלים לאיכות טובה יותר אצלי זה כלל

תרשה לי לחלוק עליך סנדויץ במקרה הזה מיותר לחלוטין. סנדויץ טוב (ולא מסוג ליבנה שמאוד נפוץ לאחרונה)יעלה לך יותר מכפול מפלטת מלמין.ועם הוא כבר יהיה מצופה בפורמייקה זה יעלה עוד יותר.וקנטים בכל מקרה תצטרך. מלמין הוא חומר חזק ,בא בגימור נקי,וצריך רק קנטים. אישית אני חותך אצל נגר ,ומדביק קנטים לבד.אם תרצה לדעת איך אשמח לפרט. כל גופי המטבחים שנבנים ע"י חברות מטבחים (לא נגרים) נבנים ממלמין. למלמין יש רק בעיה של מגע עם מים. וזה בטח לא יהיה בחדר ארונות.

למעלה