שלום לכולם

bee905

New member
שלום לכולם

אני חדש פה אני מישראל ( עדיין......) אנחנו בני 26 ו 25 ולאחרונה אנחנו שוקלים לצאת לשליחות לשנה דרך הסוכנות בארהב או קנדה המשפחה פוחדת שנשתקע שם ולא נחזור מה אתם אומרים כדאי ?

גם אצנו המשפחה משקשקת

כי אנחנו רוצים לקנות כאן בית (ממניעים כלכליים בעיקר) השאלה אם כדאי מורכבת לדעתי מכמה פרמטרים - 1. אם יש לכם מה להפסיד- האם אתם עוזבים מקום עבודה, או שיכולים לקחת חל"ת לשנה? האם יש לכם עבודה שאתם מרוצים בה/משתכרים יפה? 2. אם יש לכם כוח להרפתקאה כזו- ואם שנה זה זמן מספיק ארוך לטלטלה כזו? 3. האם שווה לכם כלכלית לעבור לכאן. 4. והאם יש לכם כוונות או נכונות לא לחזור... לפי דעתי לפני שאתם נותנים למשפחה לקבוע האם לעשות את המהלך, תשבו בניכם ותחליטו האם זה נכון בשבילכם.

שליחות

אין ספק שזו הרפתקה, ופתח להמון דברים חדשים... אני באופן אישי לא הייתי נותנת לפחדים של המשפחה לקבוע עבורי. הפחד שאתה מתאר הוא כל כך ערטילאי... בעיני הוא לא שיקול בכלל. מה זה רלבנטי מה עשוי לקרות? הכל פתוח. זה קצת מתיחס אליכם כמו אל ילדים, שעדיף לא לחשוף אותם לגירויים מחשש שלא יוכלו לעמוד בפיתוי... זה יכול להיות כיף אדיר ובגילכם, כשמן הסתם עוד אין לכם כל מיני מחוייבויות והתחייבויות שיש בגיל מאוחר יותר (ילדים וכד') - למה לא?!?

ארץ האש

New member
כן, אנחנו בשליחות.

בעצם כבר חוזרים. אין ספק שאלו היו השנתיים היפות בחיי ובו בזמן הקשות ביותר. אנחנו כאן בשליחות של הסוכנות בארגנטינה, החויה מדהימה, העשיה לא פחות. אנחנו קצת יותר צעירים וגם ילדנו כאן את בתנו הבכורה רחוק מהמשפחה... עצוב , אבל לא הייתי משנה כלום. היום אני שמחה מאד לחזור לארץ , אני גם חושבת שאני מעריכה יותר את החיים בישראל אין כמו המשפחה, אין כמו החברים , אין כמו הבית. אין ספק שהחיים הגשמיים כאן מפתים , טובים , רחוקים מלהיות מציאותיים במציאות הכואבת בארץ אבל המנטליות צבועה, הכלכלה דפוקה גם כאן, פוליטיקאים מושחתים ועוד מיני חולרות, שאם רוצים אפשר למצוא גם כאן... תלוי מאיזה זוית מסתכלים. שליחות זה דבר טוב ונותן המון לחיים, אבל באמת , כמו שההורים שלך אומרים קל ל"התמכר אליו" יש פה שליחים כבר ארבע שנים, כל שנה מאריכים ומאריכים , זה דבר שפשוט קל לעשות שאתה חי ברמה כ"כ טובה ועם עבודה מעניינת . אבל תחשבו מה זה. לפני ארבע שנים שהם יצאו מהארץ הכל היה אחרת שם, למה הם חוזרים עכשיו? למציאות של מלחמה כואבת , כלכלה בקאנטים ועוד ועוד. לכן זה הפחד מלחזור וזה אולי מה שההורים שלך מתכוונים אליו. עשו מה שטוב לכם וזתכרו, זה רק שליחות ואז חוזרים לבית האמיתי שלנו- לארץ...

AdiBos

New member
כל אחד עושה מה שטוב בשבילו

אנחנו הגענו לפני שש שנים כדי לנסות והאמת שמבחינה כלכלית הרבה יותר טוב לנו כאן מאשר בישראל נכון, רחוק מהמשפחה מהחברים והתרבות הישראלית איך אומרים לא ניתן לאכול את העוגה מכל הכיוונים אז התרגלנו למציאות שונה רואים את המשפחה פעם או פעמים בשנה רכשנו חברים חדשים כאן ותרבות ישראלית רוכשים במחירים גבוהים בשורה התחתונה אנחנו מרוצים כאןועשינו צעד שטוב לנו ולעתיד ילדינו

AnnabeIIe

New member
לפי ההודעה שלכם למטה, אתם שוקלים

לנסוע במסגרת תכנית "ערבים" של הסוכנות, ומכיוון שהתכנית מחייבת אתכם לחזור ארצה בסיומה, אין למשפחה מה לחשוש שתשתקעו שם. הם כן יכולים אולי לחשוש שתחשפו לדברים אחרים ותחליטו שיותר טוב לכם במקום אחר, אבל זה כבר נושא אחר.

אנחנו גם נמצאים בשליחות

כדאי ומומלץ לעשות שעורי בית טוב טוב לפני שיוצאים כי לסוכנות יש אינטרס להוציא אותך לכל "חור" בעולם! כן לצאת לשליחות כי סה"כ זו אכן, הרפתקאה או הזדמנות שלעולם אינה חוזרת. ואם תיהיה עיקש ותעמוד על ערכים שלך אני בטוחה שתחזור. חוצמזה שלפי מיטב ידיעתי הסוכנות לא מאשרת להשאר מעבר ל 4 שנים וגם במקרה הטוב ל 5 שנים. אז תרגיע את אבא ואמא. דרך אגב, להיכן אתם מתעדים להגיע? קנדה-ארה"ב מקוםפ ענק כזכור לך

למעלה