שלום לכולם...

שלום לכולם...

אני מתן גלזר מתנועת הנוער נוע"ם=נוער מסורתי, אני מרחובות וזה נראה לי כמו פורום ממש מגניב אז נראה לי שאני אתנחל פה!!!

ברוך הבא../images/Emo70.gif שי../images/Emo70.gif אני צריכה לחנך

אותך
לך וליויו יש בעיה רצינית...אתם לא מבדילים בין זכר לנקבה ובין יחיד לרבים.....
הוא "חבול"

ויש לי גם סיפור די מרגיז

בלילה שלפני תיקון ליל שבועות הזמינו אותנו לפאנל של זרמים ביהדות: אורתודוכסים, מסורתיים וחילוניים והיה אמור להיות מאוד מעניין וכיף עד שהזמינו גם את הרב הראשי של רחובות, הרב קוק, וגם את הרב הקונסרבטיבי שלנו, הרב קליינר, ומי כאן את היריבות הפוליטית בין שני הזרמים הרי שבסופו של דבר הרב קוק החליט לא להגיע מפני ששמע על בואו של הרב קליינר. בקיצור מאוד נפגענו מזה והחלטנו עם אנשים מעוד סניפים של נוע"ם לכתוב כתבה לעיתון כנגד ההתנהגות והדוגמא האישית הגרועה של הרב קוק. רוצים להצטרף למאבק. היכנו עוד עכשיו לפורום "נוער מסורתי" (אפשר ללחוץ על השם שלי וזה מופיע בצד של המסך)

התולעת 1

New member
יש מסור Eויש מסורT

חותכים את המצוות עד שלא נשאר זכר לדבר. להזכירך כי ההתבוללות בעם היהודי כ70% מוטלת האשמה אך ורק בגלל הקונסרבטיבים והרפורמים שאין להם שום כשר בעם היהודי תראה, אני יודע שלכל אחד יש תורה משלו, אתה אומר עליהם ככה והם אומרים עליהם ככה וזהו, תורה משלו, אתה אומר: מספיק זה ומספיק זה, ההוא אומר: לא. מספיק אפילו רק זה וההוא אומר: בכלל לא צריך כלום וככה התורות האלה מתרבות, אני מדבר על תורה אחת, זו שנמצאת בהיכל שמתחילה ``בראשית ברא אלקים את השמים ואת הארץ`` מסתיימת לעיני כל ישראל, זאת התורה , חמישה חומשי תורה, התלמוד עם המשנה, הפוסקים, שולחן ערוך, זה התורה של יהודי, כל תורה אחרת שהיא לא זאת זה תורה של רפורמים, של קונסרבטיבים, של כופרים, אתאיסטים ואחרים, יש רק תורה אחת שניתנה בסיני לעם היהודי, זאת שבהיכל ורק הספרים שנמצאים שם יכולים להגיד מה התורה אמרה ולא שואלים אף אחד מהרחוב שיבוא ולהסביר את התורה הקדושה מה היא אומרת, מה נראה לו ומה צריך ומה נראה לו שלא צריך

כל הכבוד לרב קוק!

הקונסרבטיבים הם משמידי היהדות... אין כאן יריבות פוליטית.. אלא מלחמת חורמה באלה הקוראים לעצמם יהודים.. אני רוצה להצטרף למאבק... נגדכם!.. אני מכבד יותר את החילונים שפורום ששוללים את כל הדת מאשר אלו שמעוותים אותו.. נמאס.

אתם תמיד אומרים "אלה שאינם יהודים"

וכל זה, אבל זה כנראה נובע מהעובדה שאתם פשוט לא מכירים ולא רוצים להכיר את הצד השני. יש איזו נורמה בחברה הישראלית שיש אך ורק צדדים קוצוניים מכל צד וזה מגיע למצב כזה שאזרחים במדינה המאמינים בדעות "אמצעיות" פשוט נחשבים לאזרחים סוג ב'. ואם תסתכלו ותבדקו ותבינו את כל שאר הקבוצות בחברה, ושחס וחלילה יהיו לכם דעות קדומות, נוכל לחיות פה סופסוף כמו חברה סובלנית שכל אחד מקבל את השני איך שהוא. בתכלס, אני מאוד דומה לכם בכך שאני מקבל על עצמי את היהדות ואת חוקיה, הולך על פי התורה והמצוות, חי על פי ההלכה אולם התפיסה שלי לגביה שונה כי אני מאמין שההלכה הוא דבר שהולך ומתפתח ויש להתאים אותה לנסיבות המשתנות בכל דור ודור, וזה מתבטא בכך: אני מתירים לנשים להיות חלק בלתי נפרד מהתפילה (להניח תפילין וטלית ולקרוא מהתורה), למשל וכן בעוד מספר תחומים, כמו: חקיקה של ההלכה נעשית בדרכים דמוקרטיות, גיוס לצה"ל וכו'. לפי מה שאני הבנתי כאשר הצטרפתי לפורום המדהים הזה הוא שאנחנו שפה אנחנו עובדים על היריבות ביננו, בשיתוף כל הזרמים ביהדות, ולאו דווקא הצדדים הקיצוניים של היהדות, וזו גם המטרה של תנועת הנוער נוע"ם ושל התנועה המסורתית בארץ בכלל, וכן לקרב יהודים חילוניים ליהדות בצורה פתוחה יותר ללא מונופול של היהדות האורתודוכסית ומצד שני עם חיי יהדות שמתקבלים על כל אחד ושכל אחד יכול לבחור לעצמו איך ועד כמה הוא מקבל על עצמו אותה.

בנוסף,

אני רוצה שתסבירו לי איך בדיוק החילונים משתייכים ליהדות? כיצד הם תורמים לאמונה ולאורח החיים היהודי של העם שלנו?

ואני גם רוצה להגיד,

שאני מאמין בכל דת ישראל ובתורה כפי שאתה מכיר שנמצאת בהיכל שמתחילה ב"בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ" (אפילו יודע את ההמשך) ובכל הפרשנויות שלה בדיוק כמו שכל אורתודוכס מאמין בה. ובהודעה שכתבת לי לגבי זה שיש לכל זרם יש תורה משלו זה כבר מראה עד כמה אתה לא יודע עלתורת ישראל ועל כך שאתה לא חלק מהעם היהודי.

mayakol

New member
נמאס הוא לא חלק מהעם היהודי???

הוא לא יודע על תורת ישראל???? הוא יודע בטוח הרבה יותר ממך, עם כל הכבוד!!!

זה פשוט לא נראה כאילו הוא יודע יותר

אם התורה מורה עלינו להתייחס בצורה הרבה יותר טובה לבני אדם כפי שהם, ולא כמו שעכשיו עושים.

בת יפתח

New member
הם לא תורמים.

והם גם לא מתיימרים לתרום. מצד שני הם גם לא באים לשנות את הדת . הם יהודים מכיוון שנולדו לאם יהודיה.

אז מסתבר שאני לא יהודי בעיניכם...

כי אני משנה את הדת? אז כל מי שיש לו דעה קצת שונה לגבי הדת הוא לא יהודי? לחילונים ולדתיים יש דעות מנוגדות לחלוטין לגבי הדת ואתם אומרים שבכל זאת אתם מקבלים אותם? אז רק שתדעו שכל ה"לא יהודים" האלה הם אלו שהכי תורמים לחברה, אלו שהולכים לצבא, אלו שהם יותר סובלניים לגבי קבוצות שונות, אלו שמוכנים ללמוד על השונים מהם ולקבל אותם כפי שהם ולא להתנהג כלפיהם בצורה כה גזענית כמו שעושים לי פה עכשיו. אז בקשה תגידו לי: להיות יהודי טוב זה למעשה להיות גזען? כי ככה זה נראה, ואם זה ככה אז כנראה אני באמת לא יהודי טוב.

lala897

New member
אתה יהודי אבל את הדת אי אפשר לשנות

הדת זו מציאות כמו שהשמש זו מציאות וכמו שאתה לא יכול לשנות את השמש אתה לו יכול לשנות את הדת(היהודית כמובן)

לפי מה שאני שמתי לב...

הפורום הזה מלא באנשים בורים ולא סולניים שלא מוכנים לקבל את השונה מהם רק בגלל שיש להם דעות קדומות עליו/עליה שהם מופרחות מ... לא יודע איפה וכלל לא נכונות וחבל שככה, זו הסיבה שבעקבותיה לא תישאר לנו מדינה בעוד מספר שנים. לא מספיק שה-לא יהודים האמיתיים מבחוץ רוצים להשמיד אותנו, אלא מסתבר שאנחנו למעשה האנטישמיים האמיתיים ואנחנו מאיימים על עצמנו.

כל יהודי הוא יהודי!!

חילוני, דתי, רפורמי, חרדי וכו'.. זכרו תמיד... "יש כאלה הקונים עולמם בשעה אחת!" (ציטוט לא מדוייק) אני מכירה כל כך הרבה חילוניים צדיקים! לא לנו לשפוט, לא לנו חשבונות שמיים!

HUhybrid

New member
אוח, ושוב השאלה המתבקשת:

"מיהו יהודי"? אז מה תשובתך לכך? גיל.

למעשה...

השאלה הזו עולה בכל פעם שאדם נוכרי רוצה להתגייר, ואז הוא מתגייר ולא בטוח אם הוא לגמרי יהודי או משהו כזה, אני לא ממש בטוח. כמובן שהמגייר הוא רב כלשהו ואם זה רב קונסרבטיבי למשל אז השאלה היותר נכונה לדעתי והיותר לא מובנת היא "מיהו רב?"!!! אז מה דעתכם על זה?

tmarim

New member
גם אני קונסרבטיבית

דבר ראשון, שלום לכולם, גם אני כאן חדשה בפורום(למרות שנכנסתי כבר כמה פעמים ורק קראתי הודעות) רציתי להגיב לכל מה שקורה כאן. מתן(מה המצב?) גם לאורטודוכסים יש זרמים כמו דתיים לאומיים, שאני יודעת שתומכים מאוד בשירות הצבאי, וגם אצל החרדים יש זרמים מסוימים. עכשיו לכל האנשים שאוטמים את האוזניים וטוענים שאני, יהודיה, בעצם לא יהודיה!!! נשמע לכם הגיוני?! כי לי לא! במקום לשאול מה הקונסררבטיבים עושים וגם לא עושים ומה הרפורמים עושים ולא עושים אתם רק אומרים שאנחנו הורסים את היהדות. אני רוצה להבהיר שהתנועה הקונסרבטיבית שונה בה-מ-ו-ן דברים מהתנועה הרפורמית(התנועה להיהדות מתקדמת). וכדאי שתלמדו על שני הזרמים. לתנועה הקונסרבטיבית יש רבנים שפוסקים הלכות כשיש צורך, אך לפי ה"הלכה הקונסרבטיבית" אנחנו צריכים לשמור על אותן מצוות שאתם מחוייבים לשמור. אך מה השוני בינינו? שאנחנו מפתחים את ההלכה במקרים מסוימים, כאשר ההלכה באותו נושא כבר לא רלוונטית לחיינו, ואנחנו גם מקבלים אדם לקהילה שלנו שאומר "אני רוצה לשמור, אבל אני לא מרגיש שאני צריך אורוצה לשמור את הכל". יש עוד המון להסביר על התנועה הקונסרבטיבית, ואני אשמח לענות על כל שאלה. תמיד תזכרו ש: "דרך ארץ קדמה לתורה" שיהיה לכם לילה נהדר! תמר

למעלה