שלום לכולם

סלוניק

New member
שלום לכולם

אני מצטער על שלא אוכל לספק כמה פרטים שכנראה יהיו משמעותיים בדיון מפאת אנונימיות, אך אני תוהה אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות. באילו צורות ניתן לטפל בסרטן הריאות? האם ניתן לחסל את המחלה לגמריי? כמה זמן ניתן לחיות עם סרטן הראות מבלי לעבור טיפולים כלשהם? תודה מראש לכולכם.

היי סלוניק

שאלת לגבי סרטן ריאות. אחת הבעיות עם סרטן זה היא שלוקח זמן לאבחן אותו ולכן רוב הגילויים נעשים בשלב לא מוקדם של המחלה. כמו שאתה בוודאי יודע - גילוי מוקדם מעלה את סבירות ההרפאות מסרטן. כמו כן תלוי בסוג הגידול כי גם בגידולי ריאה יש סוגים שונים גם מבחינת סוג הגידול עצמו וגם מבחינת הממאירות שלו. לגבי חיסול המחלה אני לא ממש יודעת מה הססטיסטיקה כיום לגבי הרפאות מסרטן ריאות. ובלי טיפולים - שוב תלוי בסוג הגידול ובממאירות שלו וזה ניתן לבדוק רק בביופסיה. בענין הטיפולים אני מצרפת לינק ומוסיפה לגבי עוד שיטת טיפול אחת שנקראת PHOTODYNAMIC THERAPY. בשיטה הזו מזריקים לגוף חומר שרגיש לאור. לאחר יומיים (או משהו כזה) לאחר שחומר נספג בגוף, מחדירים לאזור הגידול גוף תאורה כלשהו ומדליקים וחומר מתחיל לפעול כתגובה לאור ומשמיד את הגידול. השיטה הזו עדיין נסיונית עד כמה שידוע לי אבל ידוע שזה עובד ועם פחות נזק לגוף מכימותרפיה למשל. מצטערת אבל כמו שאתה רואה אני לא לגמרי סגורה על חלק מהפרטים, אם אתה רוצה לדעת על זה עוד אז פשוט צור קשר עם הטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן ב 03-5717888, יש להם מידע מדויק יותר. יום טוב גלי

סלוניק

New member
תודה רבה לך גלי :)

מההבנה שלי מדובר על שני סוגים עיקריים של סרטן ריאות, סרטן המורכב מתאים גדולים וסרטן המורכב מתאים קטנים. את יודעת במקרה מה ההבדל ביניהם? האם אחד מסוכן יותר ממשניהו? לגבי הסטטיסטיקה של הרפאות מסרטן אני מצאתי לצערי שהם הנמוכים ביותר מבין כל סוגי הסרטן. תודה רבה רבה לך, ויום טוב שיהיה לך!

תודה לך

אני לא יודעת מי מבין השניים הוא הקשה יותר. זה אפשר לשאול בפורום רופאים או אונקולוג אם אתה מקושר לאחד כזה. בכל מקרה אני מקווה שמי שזה יהיה, שלגביו שאלת, יפול דווקא בצד הלא נכון (הצד הבריא) של הסטטיסטיקה. סופשבוע נעים גלי

ranvdb

New member
הסטטיסטיקה לא מעניינת

פשוט חשוב להשאר בצד המנצח שלה

למעלה