שלום לכולם

שלום לכולם

אני איילת אמא של מעין המקסימה. אנחנו גרות בבוסטון. רציתי לשאול מה הייתם עושים במקרה שלי. יש לי חברה עם ילד בגילה של מעיין. אנחנו נפגשות מידי פעם אצלי או אצלה. הבעיה היא שהילד שלה נורא נורא מופרע. הוא מסתובב לי בבית ומחבל בכל דבר והיא לא אומרת כלום ... כל כך מעצבן... מה אתם עושים במקרה כזה ? אני ממש מרגישה לחוצה כשהם אצלי ... אשמח לעצות תודה

G a l i 11

New member
אוף, כמה אני מבינה אותך

אני בד"כ נשברת מתישהו ומעירה, אבל אני פולניה אז זו לא חוכמה. כנראה שזה עניין של סדרי עדיפויות של הורים. ילדים מתנהגים בבתים אחרים כמו שהם מתנהגים בבית. לנו יש בית עם ספות לבנות ודיסקים וקלטות והכל למטה מאז שמתן תינוק והוא מעולם לא ניסה לחרב ולהרוס. לעומת זאת גם אלינו מגיעים ילדים הרסניים וחבלנים שזה ממש מרגיז. אני לא ידועה בעדינות רבה ומה שיש לי להגיד בד"כ יוצא ודי מהר. ככה הרבה יותר בריא לי ולבית...בת כמה מעיין?

sagilgul

New member
אני אומרת לילד "לא"

בכל פעם שבאים לפה תינוקות של חברים, אם הם נוגעים במשהו שאני לא רוצה, אני ניגשת אליהם בעצמי ולוקחת להם מהיד. אם הם מבינים "לא" זה עוד יותר טוב כי אז אני יכולה להגיד שוב ושוב - "אבל ביקשתי לא לגעת בטלפון" וכו וכו. ברגע שאני מדברת אל התינוק או ניגשת אליו ומזיזה אותו ממשהו אז האמא קולטת שזה לא מקובל אצלי בבית והיא מתחילה לרדוף אחריו בעצמה.

אנחנו מאמינים בגבולות מינמלים אבל

מאד ברורים. הסכמנו שרק דברים שאנחנו יכולים להיות קבועים לגביהם יהיו לא אבל אז זה לא חד וברור בלי שום קשר לתגובה. זה לקח לנו קצת זמן אבל אנחנו ראינו שילד בעיקר בגיל שנתיים מחפש את המסגרת - מנסה לפרוץ אותה ולכן היא הכרחית. לגבי חברים. נוהל קבוע שאחד מאיתנו עם הילד או עם העיניים על הילד ואם יש בעיות אנחנו פשוט אומרים שלום יפה. אנחנו בפירוש לא חושבים שילד שובב צריך להיות הבעיה של המארח. הוא הילד שלנו וחובתנו להשגיח. האמת היתה לי מכרה כזאת כאן בשוויץ ומהר מאד היא לקחה חופש לא רק עם הילדים שלה והדירה שלי אלא גם עם הזמן שלי ויותר מאוחר זה הפך לניצול ממש. מה שגרם לניתוק הקשר. הטענה שלה היתה שאם משאירים ילדים לעצמם הם יוצרים הרמוניה. הילדים שלה היו הכי מופרעים שהכרתי בחיי ועוד היתה לה החוצפה להגיד שאני אובר פרוטקטיב על הילד שלי (הילדים שלה היכו אותו!). לדעתי שווה לדבר ולא להתבשל בזה אם היא לא תקח את זה יפה - לא הפסדת יותר מידי...

G a l i 11

New member
לא יודעת, משום מה נתקלתי

באמהות ש"לא אומרות לא" וגם כנראה לא מבינות כשאני אומרת לא...

מעיין בת שנתיים

האמת שלרוב אין לי בעיות למרות שגם אני פולניה
אבל אותה אמא ספציפית משגעת אותי... היא בטוחה שהילד שלה הכי מדהים בעולם והוא ילד מאד קשה. לא מפסיק לבכות ולצרוח. היא אף פעם לא מעירה לו וכשאני מעירה לו כשהוא נוגע במשהו שביר לדוגמא היא מסתכלת עלי במבט של -איזה נודניקית מה היא רוצה ממנו
אני לא מאשימה אותו. היא קריייסטית כזאת והילד מגיל אפס בקושי רואה את אמא שלו (נמצא בגן) זה הפך אותו למחוספס משהו כניראה. מה שמשגע אותי זה כשהילד שלה צורח על מעיין היא לא אומרת לו כלום ופעם היא אפילו העיזה להגיד שמעיין עדינה מידי ...שצריך לשלוח אותה לגן... זה אני המוזרה ?

MicMik

New member
לא הייתי מזמין אותה אלי שוב

אם את ממש חייבת להפגש עם טיפוסים שאינם רגישים לאחרים, אפשר להפגש בחוץ- בגן, בית קפה וכד'. או שתתחבר עם קשוחים כמוה.

סליחב אבל אמא קרייריסטית או אמא

עובדת זה לא אומר ילד מופרע. ילד יכול לקבל יופי של חינוך בבית גם אם הוא בגן ולא רואה את אמא שלו רוב היום. זה שהיום זה נורא "אאוט" להגיד לילדים לא ולהציב להם גבולות זה כבר משהו אחר, אני לא מבינה את שיטת ה"חינוך" הזו... אולי כי אני מה"דור הישן" של הורים. ילדים צריכים גבולות. ילד שלא מציבים לו גבולות גדל לא רק מופרע אלא גם עם בעיות. יש לי שכנה כזאת, כשכל פעם שהיא באה אלי עם הילדה שלה היא הורסת לי את הבית ומציקה לחתולים, והאמא שלה לא אומרת לה כלום... אני פשוט לא פותחת את הדלת
אבל ברצינות, אני חושבת שזה דורש שיחה עם האמא. אם זו היתה חברה שלי הייתי משוחחת איתה ומסבירה לה שאני לא רוצה להתערב בשיטת החינוך שלה, אבל אצלי בבית זה לא מקובל ואני מבקשת שהיא תשגיח על הילד שלה כי זה לא נעים לי לעשות את זה במקומה.

חס וחלילה !

לא זה שהיא עובדת אלא זה שהוא בקושי רואה את ההורים וכל היום בגן. לדעתי יש קשר בין הדברים אבל אולי אני טועה. מסכימה איתך לגבי הגבולות. אני חושבת שזה עושה רע לילד כשלא שמים לו גבולות. אגב היא ישראלית.

איילת, יש לי השגה אחת קטנה:

זה שהילד לא רואה את ההורים, וכל היום בגן, לא גורם לילד להיות מופרע חסר גבולות. ילד יכול להיות גם כל היום עם ההורים בבית, ועדיין לצאת מופרע חסר גבולות. הילדות שלי "בילו" בגן מ-7 בבוקר עד 5:30 אחה"צ, ובכל זאת יצאו מחונכות לגמרי לא רע. והסיבה אחת: כי למרות השעות הרבות בגן, כשהיינו איתן דאגנו אנחנו, ההורים, להציב להן גבולות מאד ברורים לאורך כל הדרך. תמיד היה להן ברור מה מותר ומה אסור. בכל פעם שהן ניסו לעשות משהו שלא היה לרוחנו, דאגנו ליידע אותן בצורה תקיפה וחד-משמעית. וכשהתארחנו אצל מישהו, אחד מאתנו היה צמוד לילדות, או שאם היה צורך (וכן, זה קרה לפעמים), פשוט קמנו, אספנו את טפינו וחזרנו הביתה - והעולם לא התהפך בגלל זה. כך שאין שום קשר לכמה שעות ביום הילד רואה את ההורים. אבל אם אותם הורים מנסים לפצות את הילד על השעות הרבות שהוא לא רואה אותם בזה שהם לא אומרים לו "לא" ולא מציבים לו גבולות, הם יכולים כבר מעכשיו להזמין לעצמם חדר עם סורגים דקורטיביים בבית המשוגעים הקרוב, כי עושה רושם שהם יצטרכו לעשות בו שימוש הרבה יותר מהר ממה שהם מסוגלים בכלל לחשוב... ואם הם רוצים להמנע ממצב כזה, הם חייבים להבין שלא כל דבר בסדר, ולא כל דבר מותר לילד לעשות. בואי אני אספר לך, אפרופו, משהו שקרה לי: לפני X שנים התארחו אצלינו חברים, שהבנות שלהם "מחונכות" בערך כמו הבן של החברה שלך. בשלב מסויים התחילה הגדולה, שהיתה אז בת 5 בערך, לבעוט בי, וההורים ישבו מנגד בלי לעשות כלום. בשלב מסויים תפסתי את הילדה בתפיסה "דובית" (חיבוק מאחור שתופס לה את הידיים), הסתכלתי לה טוב טוב ישר בעיניים, ואמרתי לה שאם היא תעז לעשות את זה עוד פעם אחת, היא תבלה את שאר הביקור בחצר, כשאנחנו בתוך הבית. נשבעת לך, שמאותו יום והלאה לא היו לי יותר בעיות כאלה עם הילדה הזו. היא הבינה, שאתי היא לא תוכל להתנהג כמו שהיא מתנהגת בבית ובמקומות אחרים. אז אולי עם הילד של החברה שלך יהיה לך יותר קשה, בגלל בעיית הגיל, אבל נסי להיות אתו תקיפה וברורה. אם לא ילך - אל תזמיני אותם יותר הביתה. תפגשו בגן המשחקים הקרוב או בבית של החברה. אני בטוחה שגם החברה שלך תבין בסופו של דבר מה כל כך מפריע לך.

ronnieyuval

New member
אוי איזה מצב ביש!

אני לא הייתי מזמינה אותם יותר. אם את בכ"ז רוצה להתראות איתם אז תיפשגו או אצלם או בחוץ איפה שהוא. ואם יורשה לי להעיר משהו, אני לא חושבת שיש קשר בין הקריירה של האמא וזה שהוא בגן לאיך שהוא מתנהג. באופן אישי גם אני חושבת שילדים בני שנתיים זקוקים לגן או למסגרת אחרת, אבל זה לא ענייני אם מישהו אחר אינו נוהג כמוני ובטח שלא הייתי מעבירה ביקורת על מישהי שבוחרת לעבוד (ואולי היא לא בוחרת? אולי אין לה הרבה ברירה?). כל אחת עושה את הבחירות שלה וזו זכותה. אני יכולה להגיד לך שהילדה שלי נמצא מגיל שנה בגן כל יום בין 8 בבוקר ל-4 אחה"צ, והיא ממש לא מתנהגת כמו הילד הזה. אולי זה בגלל שאני דואגת להעביר לה גבולות ברורים, ושאין אצלי חוכמות בעניינים האלה. ועוד - אני מכירה מספיק ילדים שאינם בגן ומתנהגים בדיוק כפי שאת מתארת כי ההורים שלהם לא מכירים את המלה "לא" כשזה נוגע לילד שלהם. אני חושבת שזה פשוט שני דברים שלא קשורים.

AdiBos

New member
כל מקרה לגופו

עם חברים ישראלים את יכולה לאמר ילד לא במקרה של הורים אמריקאים צריך להזהר כי הם נעלבים מכל דבר וצריך להעיר בצורה שלא תפגע בהם אבל בזה יש כבר צורך להכיר אותם תחילה בכל מקרה לא היתי נותן לעשות פוגרום ופשוט להרים דברים שבירים שלא יהיו בהישג הילדים

התגובה שלך צריכה להיות תלויה

במה שאת רוצה. אם את במילא לא סובלת את האמא, אל תזמיני ואל תתקשרי. הקשר יתנתק. אם את מחבבת אותה ורוצה לשמור על קשר, תמשיכולהיפגש אבל לא אצלך בבית. אפשר להיפגש במקומות נייטרליים, כמו גן שעשועים וכד'. דרך אגב, אני מניחה שגם לה לא נעים כשהיא אצלך. אם את לחוצה, היא בטח מרגישה את זה (או שיש לה עוד של פיל), אז בטח גם היא תשמח לנטרל את גורם הלחץ.

MASHY BOSTON

New member
דבר ראשון - ברוכה הבאה ../images/Emo60.gif

לי אין עדיין ילדים (עוד 5,6 שבועות). אבל נראה לי, במיוחד כשכל העניין מאד מפריע לך, שכדאי לך לערוך שיחה עם האמא ולומר לה שזה מאד מפריע לך. הבנתי שהאמא היא ישראלית, אז פשוט תסבירי לה שבבית שלך את מעדיפה שהילד לא יגע בחפצים מסויימים. אם השיחה תערך בעדינות, אני מקווה שהיא תבין. בכל מקרה, בהצלחה !!! דרך אגב, גם אנחנו מבוסטון. איפה את גרה ?

ronnieyuval

New member
אני במצב כזה אומרת לילד בעצמי

ואם זה לא עוזר, פשוט לא מזמינה אליי יותר. אמהות שלא אומרות "לא" לילדים שלהם אף פעם יכולות לשגע אותי. אז אם זה הבית שלי או אפילו בחוץ אבל יש משהו שיכול לפגוע בילדה שלי, אני חופשי אעיר לילד בעצמי אם האמא לא מטריחה את עצמה. מי שזה לא נאה לה יכולה לקפוץ מצדי.

Dumbo 1

New member
משהו ששלחו לא מזמן...

20 דברים שלמדתי מהילדים שלי… 1. מיטת מים בגודל קינג-סייז מכילה מספיק מים כדי להציף בית בגודל 300 מ"ר בעומק 10 ס"מ. 2. אם אתה מרסס ספריי לשיער על סמרטוטים לאבק, ומחליק עליהם עם רולר-בליידס, תוכל להצית שריפה. 3. קולו של ילד בן 3 חזק יותר מקולם של 200 סועדים מבוגרים במסעדה צפופה. 4. אם תלכוד מאוורר תקרה בעזרת רצועת כלבים, המנוע לא יהיה מספיק חזק כדי לסובב ילד במשקל 20 קילו שלובש תחתוני באטמן וכובע סופרמן. לעומת זאת, אם קושרים אל הרצועה פחית צבע, המנוע כן יהיה חזק מספיק כדי לפזר צבע בחדר בגודל 6 מ' על 6 מ'. 5. אין להשליך כדור בייסבול אל מאוורר התקרה. כאשר מנסים להשתמש במאוורר התקרה במקום מחבט, צריך לזרוק את הכדור בממוצע 7.2 פעמים כדי לפגוע. מאוורר תקרה יכול לחבוט בכדור בייסבול למרחק גדול מאוד. 6. זגוגית (אפילו כפולה) של חלון אינה יכולה לעצור כדור בייסבול שנחבט בזרועות מאוורר תקרה. 7. כאשר אתה שומע קולות של הדחת הניאגרה מהאסלה, ואז מישהו אומר "אוי אוי אוי", זה כבר מאוחר מדי. 8. ילד בן שש יכול להצית אש באמצעות חיכוך אבן-צור, גם אם לפני-כן גבר בן 36 אמר שזה קורה רק בסרטים. זכוכית מגדלת יכולה לגרום לדליקה גם ביום מעונן. 9. אבני לגו יצליחו לעבור במערכת העיכול של ילד בן ארבע. 10. אסור למילים "צא לשחק" ו"מיקרוגל" להיאמר באותו משפט. 11. לא משנה כמה ג'לטין תשפוך לבריכת השחייה – לא תוכל ללכת על המים. 12. פילטרים של בריכות שחייה אינם אוהבים ג'לטין. 13. לחיצה על כפתור ה-eject במכשיר הוידאו לא תוציא משם סנדביץ' פסטרמה, גם אם הפרסומת מראה בפירוש שכן. 14. שקיות זבל הם לא מצנח טוב. 15. ג'ולים במיכל הדלק עושים המון רעש בזמן נסיעה. 16. לעולם תציץ פנימה לתוך תנור האפייה לפני שאתה מפעיל אותו. פלסטיק לא אוהב תנורי אפייה. 17. מכבי האש בטקסס מגיעים תוך חמש דקות מרגע הקריאה. 18. מייבש הכביסה לא עושה סחרחורת לתולעי שלשול. 19. מייבש הכביסה כן עושה סחרחורת לחתולים. 20. חתולים מקיאים כפליים ממשקל גופם כאשר יש להם סחרחורת.

למעלה