שלום לכולם...

נירס123

New member
שלום לכולם...

מישהו יכול להמליץ לי על יצירה יפה ומעניינת ??? לא בהכרח קלאסי... תודה למי שעוזר כי יש לי מקום פנויי וניתקעתי, אני לא מוצא מה לנגן...

אם אתה מעוניין בקטעים מודרניים...

ישנה יצירה יפיפייה מודרנית של ג'ורג' זרזיף השיר הראשון בדיסק המפורסם שלו אם אתה מעוניין אני אברר לך את השם תנסה לנגן את הגרסה המלאה של Meatloaf - I' Will do anything for love זה שיר יפה של 12 דקות שבנוי על פסנתר וגיטרות באמת יפה ופשוט תלמד את John Lennon - Imagine שיר פשוט מאוד אבל אחד היפים שיצאו אי פעם, אם לא היפה ביותר. בהצלחה !

נירס123

New member
תודה רבה...אבל:

יש לך מושג איפה אני יכול להשיג תווים? תודה....

gilka

New member
מה הרמה שלך בערך?

זה יכול ממש לעזור לי אם אני ידע מה הדברים האחרונים שניגנת. יש לי משהו מדהים להמליץ לך אבל תגיד קודם מה אתה ניגנת קודם. דרך אגב: אני חדש, אני ניגנתי שנה כשהייתי קטן (בן 8) וממש שנאתי את המורה אז עזבתי וכל מה שהשנה הזאת נתנה לי זה לקרוא תווים וקצת טכניקה. כשהייתי בן 15.5 ככ החזרתי חנגן לבד עם תווים אבל זה נהיהי משעמם די מהר והחלטתי לחזו לנגן עם מורה. מצאתי לי מורה ממש ממש חמודה ואני מת עליה ומאז אני מנגן איתה כבר שנה. עכשיו אני בן 17. אני מנגן עכשיו סונטה פתטיק (איך כותבים את זה בעברית לכל הרוחות?) של בטהובן ועכשיו אני מתחיל לנגן גם את אחד הקונצרטים לפסנתר ותזמורת של גריג (אופוס 16). זהו.

נירס123

New member
אממ אני מנגן עכשיו שני דברים:

הראשון: Barcarolle (june) של P.I.Tschaikovsky השני: אני רק בהתחלה: The Sting של Scott Joplin אממ אני עומד להתחיל פרלוד של שופין טורקיש מרש של מוצרט. זהו בערך...

נירס123

New member
דיברתי אלייך...הרי ,

אתה זה שמנגן שנה וחצי...

Mr Peiser

New member
החלק החלק השני של הסונטה הפטתית

דה פשוט הגיוני שהוא מנגן אותו וגם השני לא כל כך מסובך. החלק הראשון מהיר ודי קשה ובאמת זה משהו מיוחד לנגן אותו תוך שנה וחצי.

gilka

New member
החלק הכי פשוט זה באמת השני

אבל אני עכשיו רק בסוף הראשון
. זה פשוט שיש לי מורה מעולה ואני גם ממש אוהב את זה, וחוץ מזה אני לומד כל מיני טכניקות ש"פיספסתי" בשנים שלא למדתי, דרך היצירות האלה. אז אני מניח שלוקח לי יותר זמן ללמוד אותן מאשר מישהו שלא היה מפסיק והיה לומד כל השנים האלה. (בעצם אני בטוח). אבל סה"כ אני נהנה ולא אכפת לי שזה לוקח קצת הרבה זמן עד שאני גומר יצירה.

נירס123

New member
אכפת לכם אם נחזור לנושא ההודעה

שאלת אותי מה הרמה שלי מה אני מנגן ואמרתי לך. אמרת שיש לך משהו מדהים להמליץ לי.? בבקשה... ד"א שיהיה בהצלחה....

gilka

New member
המלצה

זה קצת מוקדם בשבילך לנגן את מה שחשבתי עליו (לפי דעתי). יצירה קלאסית שאני מאוד נהניתי ממנה היתה אלא-טורקה של מוצארט. לפי דעתי זאת יצירה ממש יפה ושמחה, ולא צריך שם יותר מדי טכניקה - כמובן שצריך להתאמן ויש שם קטעים שתצטרך לשבת ולהכריח את היד שלך להשתחרר בין תו לתו (לדוגמה) אבל היצירה הזאת שווה את העבודה. לפי דעתי עם המאמץ שתשקיע רק יגרום לך לאהוב את היצירה יותר, שכן הוא לא יצטרך להיות מאמץ עליאי, אבל הוא יהיה מספיק כדי לגרום לך תחושת סיפוק כשתסיים! בהצלחה!

gilka

New member
אה ועוד משהו

יש יצירה די נידחת (כלומר שלא הרבה אנשים מכירים אותה) של באך שקוראים לה "פסטורל". היא ההפך של האלא-טורקה. היא איטית ומלאת רגש. גם אותה אני ממש ממש אוהב. אם תוכל למצוא את התווים - מומלץ ביותר!

נירס123

New member
אלה טורקה = טורקיש מרש....

אני מתחיל לנגן את זה... איזה צירוף מקרים... ןזה באמת יפה, וזאת הסביה שבחרתי לעבוד על זה.. אני אנסה לחפש את היצירה של באך... תודה

Mr Peiser

New member
הטורקיש מארש...

זאת היצירה הכי נפוצה לפסנתר...כל מי שמתחיל לנגן בהתחלה ה"חלום" שלו זה לנגן את זה, וזה לא כל כך צירוף מקרים ששניכם התחלתם לנגן את זה ביחד. בכל אופן, אני הייתי מציע ללכת על קטעים קצת יותר מקוריים...דברים חדשים...להפתח לסגנונות ומנגינות חדשות שאתה לא מכיר.

דניעל

New member
אני מנגנת אותה בזכות הפורום הזה!

המון שנים רציתי לנגן אותה, אבל רק אחרי שהכרתי את הפורום הזה קיבלתי אומץ פשוט להוריד אותה מהרשת, להדפיס, ולהתחיל ללמוד אותה לבד.

gilka

New member
מסכים

זה פשוט הדבר הראשון שעלה לי לראש. בגלל זה אח"כ לא היה לינעים והצעתי עוד משהו, שהוא שונה בתכלית אבל בערך באותה רמה. לפי דעתי "פסטוראל" של באך היא יצירה ממש ממש ממש יפה.

נירס123

New member
-תגובה-

זה לא היה בדיוק החלום שלי לנגן את זה...אבל זו יצירה מעודפת.. ואני מאוד אשמח כאשר היא תהייה מכונה...אז אולי זה כן חלום..?! הייתי מאוד רוצה להתחיל לנגן ג'אז קל...מאוד מאוד! אני בזמן האחרון התחלתי גם להקשיב לזה... אמרו לי שגרשווין הוא התחלה טובה.. אבל אני לא מוצא תווים של גרשווין ברשת... מישהו יכול לעזור? או לכוון אותי טיפה יותר בכיוון של הג'אז... ובקשר ליצירה הזאת שאמרת פסטוראל, גם אותה חיפשתי ולא מצאתי?! אולי תוכלי להגיד לי איך רושמים את זה באנגלית? תודה, ניר.

gilka

New member
באנגלית:

Pastorale. או אולי בלי ה E בסוף. אני לא יודע. אצלי על התויים זה כתוב ברוסית, ככה שאני לא יכול להיות בטוח. אמרתי אבל שלא יהיה קל למצוא את התווים. אבל שווה.

למעלה