שלום לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!

נירס123

New member
שלום לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!

אוקיי אני נורא נורא נורא מתרגש. היום בבוקר הלכתי עם אבא שלי לחנות שנקראת דיאז# חנות כלי נגינה בראשון לציון. באנו כביכול כדי "לתקן" את הפסנתר החשמלי שלי שאיזה קליד נדפק בו... ואז אבא שלי אמר למוכרת שמה, שאנחנו מעוניינים לרכוש פסנתר ולעשות טרייד אין. אני הייתי בשוק!!1 אבא שלי קונה לי פסנתר. הקיצר הסתובבנו הסתובבנו שם שעות בחנות עברנו על פסנתרים גרמניים, רוסים (איכס) ולבסוף הגענו לימאהה. אחח היאמהה. ניגנתי על קאוואי ואני חייב לציין שהצליל שלו זוועה, והוא בכלל לא נוח. ניגנתי על סטינווי, חחח היה נחמד אבל יקר מדי
לבסוף הגענו לימאהה. YAMAHA U3 היו שם שלושה כאלה. שניים שחורים ואחד בצבע חום מהגוני שלפי מה שהבנתי הם נדירים יותר. כולם משומשים יד שנייה אבל במצב מצויין (חיצוני ופנימי) האמת שהם ניראים ממש חדשים. שחור #1 עלה 17.990 שקל. הצליל שלהם ממש מצויין!!! התאהבתי בו. שחור #2 עלה 14.500 שקל. הקלידים היו קצת לא נוחים. אבל הצליל ממש יפה ובכלל לא דומה לראשון.. חום מהגוני #3 עלה 19.500 שקל. פסנתר נהדר צליל חבל על הזמן. רק לשמוע אותו וכבר ......... ישבתי שמה וניגנתי עליו בלי סוף!!! אז ככה הם נותנים לנו זיכויי של 4500-5000 שקל על הרולנד שלי, שאגב עלה לי 5000 שקל שמה... בקיצור אנחנו נלך לשם עוד כמה פעמים להתרשם והכל...ניקח גם את המורה שלי שיבחון אותו טיפה, הוא מבין בזה... ועכשיו לקטע המעצבן, אם ניקנה אותו אז זה לא החודש ולא החודש הבא זה לפחות באוקטובר או נובמר
ואם כן זה בא על חשבון הנסיעה שלי לאנגליה באוגוסט..אבל שטויות טוב אז מה אתם אומרים? למישהו יש כאן ימאהה? כדאי לקחת אותו? מישהו יכול להסביר לי עליו, כי ת'אמת, אני לא מבין שומדבר בעניין! תודה, ניר. (ואיי אני מתרגשש.....)

shykedmi2

New member
U3

פסנתר עם מוניטין מאוד טוב. זה הפסנתר שהיה לנו במגמה (הוא עדיין שם כמובן, רק שאני כבר לא). :) אני לא יודע איזה שתי שחורים יש שם, ואם יש הבדל ביניהם (כי ההבדל בצליל לא חייב להיות בדגם... הפסנתר יכול להיות שכפול מדוייק של הפסנתר השני ולהישמע אחרת לגמרי). הפסנתר אצלנו היה שחור, ולא יודע - לא לטעמי. זאת אומרת, היו פעמים שממש נהניתי לנגן עליו. העניין איתו זה או שאתה ממש נהנה לנגן עליו או שאתה ממש לא. או שזה תלוי בנגן, ואני לא יודע. בוא נגיד שאני לא הייתי קונה אותו עבורי, אבל זה כבר טעם אישי. מבחינת מוניטין כללי, הפסנתר הזה נחשב לאחד מגולות הכותרת של יאמהה. אני מציע לך שלפני שאתה ננעל על הU3 (אגב, המהגוני הרבה יותר יפה מהשחור), תתעמק קצת יותר בגרמניים ובאחרים, ובכלל - תשאל את המורה שלך שאם הוא יכל לקנות כל פסנתר מהתצוגה הזאת, איזה הוא היה קונה. אם בסוף תמצא את עצמך עם STEINWAY ביד, תגיד תודה לאלוהים. בכלל, הייתי מציע לך, שאם אתה בכלל לא תכננת לקנות פסנתר עכשיו, תעשה לעצמך טובה וחכה עוד כמה זמן, וקנה לעצמך איזה סטינווי נחמד או איזה גרמני מפחיד. הU3 לעומתם, נראה לי, לא שווה הרבה. אבל שוב, זה עניין של טעם אישי. פסנתר שעולה 30 אלף שקל (אם לא יותר) יד ראשונה לא יכול להיות פסנתר רע. זוהי דעתי.

utoo

New member
לשאלתך

גם אני קניתי בדיאז פסנתר של ימאהה מדגם נדיר שנקרא P2. הצליל שלו מדהים ואני נהנית ממנו מאוד. אבל פסנתר זה דבר אישי מאוד ותמצא פה אנשים בפורום שלא אוהבים ימאהה וימליצו לך רק על פסנתר גרמני. כשאני קניתי פסנתר הלכתי לפי הרגש ולא רק לפי שמות או חברות ואני גם מניחה שההורים שלך לא יוציאו 30000 ש"ח על פסנתר גרמני טוב. תמיד תזכור שאם אתה קונה בדיאז ומתחרט תוך שנתיים הם מזכים אותך ואתה יכול להתקדם למשהו אחר. דרך אגב הבנתי שדיאז מייבאים את הפסנתרים באופן אישי מיפן ורק כאלה שמצבם מצויין. שלי אגב הוא בן 38 שנה בצבע מהגוני והצליל שלו לא דומה לשום ימאהה חדש (גם U3) שניגנתי עליו בכלי זמר. הפסנתרים הישנים יותר בימאהה עשויים מעץ ולכן התהודה שלהם שונה מהחדשים שעשויים בחלקם מ- M.D.F שזה תחליף עץ ולכן הצלילים יותר עמומים. לפני שאתה קונה תכנס לחנות של כלי זמר (נמצאת מול קניון הזהב) ותנסה לנגןואז תראה את ההבדל. בהצלחה ותעדכן אותנו מה קורה !

נירס123

New member
תגובה....

כמובן שבחנות ניגנתי על עוד פסנתרים, לא באתי שבראש שלי ימאהה.. ניגנתי על רוסים, וגם גרמנים שלא כל כך מצאו חן בעיניי. בקשר לימאהה U3 , היום שם שלושה, ורק אחד מהם מצא חן בעיניי. המוכרת בחנות הסבירה לי שגם אם זה אותו דגם והכל, זה אף פעם לא יהיה אותו דבר. שאין שני פסנתרים שהם אותו דברף ומישהו כבר אמר לי את זה. זה שמצא חן בעיניי היה המהגוני, ולא בגלל הצבע בכלל, להפך אני מעדיף שחור... אבל הצליל שלו היה מאוד יפה! וניגנתי עליו ממש הרבה זמן ישבתי וניגנתי שם. סך הכל זאת פעם ראשונה שאני מנגן על פסנתר אמיתי... אז זה היה מאוד חדש לי וקצת מוזר וקצת קשה...
ובאמת דיאז מיבאים את הפסנתרים מיפן והם באמת במצב מצויין!!! ואת צודקת, באמת כדי שאני אכנס גם לכלי זמר..! תודה על הכל, ניר.

dark eyes

New member
אתה יודע

לי היה לראשונה פסנתר גרמני לא זוכר את הפירמה אבל הוא היה יחסית יקר הוא עלה משהו כמו שש עשרה שבע עשרה אלף שקל, אחרי שניגנתי על הימאהה u3 פשוט התאהבתי בו ועל המקום קנינו אותו אומנם שלי חדש יד ראשונה ואכן הוא עלה משהו כמו 32 אלף שקל, הוא פסנתר חד עם צליל נעים וחזק הוא גבוה מה- u2 ויפה מאוד קלאסי ונקי. מה שאני מחפש בפסנתר... ולזה שאמר שתחכה לסטנווי, ברמת העיקרון אכן אין כמו פסנתר שלהם אבל הוא יעלה לך אותו סכום של 17 אלף רק דולר... פסנתרים של סטנווי הם עבודת יד של שנה לכל הפחות ולכן הם מאוד ודגש על המאוד יקרים

skin blues

New member
אישית...

אני מאוד אוהבת את ימאהה, אני חושבת שיש להם הרבה מאוד דגמים מוצלחים והצליל שלהם מאוד מאוד נעים. יחסית לפסנתרים אחרים שיש במחיר הזה הם ממש מציאה, ובכלל , גם גלן גולד ניגן על ימאהה
בהצלחה, ואל תתבאס בגלל אנגליה, פסנתררררררררר! ועוד של ימאהה

למעלה