שלום לכולם

מאריקה

New member
שלום לכולם

מזה זמן מה אני קוראת את ההודעות בפורום. גם אני שייכת לכאן. נולדתי בעיר קומארום בצפון הונגריה. למעשה בצד הסלובקי שלה שנקרא קומרנו. בעיר הזאת שני שליש מהתושבים הם הונגרים וגם אלו שלא רובם מדברים הונגרית. למרות שאת רוב שנותי (והן די הרבה) ביליתי בארצנו הקטנטונת, חזרה אלי שפת הורי בביקורי שם. בעיר קומרנו יש גם קהילה יהודית קטנה שמקיימת מפגשים בבית הקהילה שהוחזר לה. המפגשים נקראים salom klub.זהו להפעם. מאריקה

טומי*

New member
ברוכה הבאה אריקה...../images/Emo24.gif

לפני כשנתיים הייתי שם בקומרנו,ובמיוחד במועדון הזה. זוג חברים מהונגריה לקחו אותי לשם לבני משפחה שלהם,שהבת היא המנהלת של המועדון הזה. עולם קטן אהההה?

מאריקה

New member
קומרנו

את המועדון מנהלים שני בחורים צעירים שאביהם הוא ה"נשיא" של הקהילה היהודית בני משפחת פסטרנק. אבל בנוסף יש ועד של חברי הקהילה. אז למי אתה מתכוון בדיוק טומי? איך התרשמת מהמקום? Marika

טומי*

New member
אולי ההיא עבדה עלינו...

בכל אופן היו לה מפתחות ופתחה לנו להראות את הבית כנסת ואיזה אולם שאמרה שבו מתקיימים פעילות של יהודים. היגענו בשבת אחה"צ. אני אישית לא מכיר אותה, ואני מאמין לך בכל מילה. את המקום אהבתי מאוד,עיירה נחמדה,היא לקחה אותנו לטיול במרכז מין מדרחוב.

מאריקה

New member
העיקר שבקרת

אני מניחה שמי שפתחה לכם , טומי,היא אחת מחברות הועד.(בעצם לא משנה) ולי ידידתי עליזה ואולי העולם קטן ואני מכירה גם את חבריך שהביאו אותך לשם. אכן עיירה נחמדה עם הסטוריה עתיקה (ראו לינק). המרכז נשאר שלם כי את זה לא הספיקו להחריב בתקופה הקומוניסטית. וכעת גם שופץ עם תוספת די מוזרה שבה כל בית הוא בסגנון של ארץ אחרת (ספרדי, אנגלי וכולי. היא נקראת europa udvar'. בקומרנו גרו לפני השואה 2700 יהודים שרובם לא חזרו בהם סבי וסבתי ואחותי מצד אבי וגם בני דודי. היו בה שלושה בתי כנסת - אורתודוכסי - כיום בית אבות. ניאולוגי - כיום מרכז מסחרי (עוד הספקתי לראותו בגלגולו הקודם כמחסן כשמנורת בדולח מבית הכנסת עוד השתלשלה מהתקרה) וישנו בית הכנסת ה"קטן" שם ביקרת בתוך ה"מנהאז". בספטמבר אהיה שם שוב. Marika

yaely2

New member
מנהל
שלום לכולם ../images/Emo104.gif

שלום לכם, אינני דוברת הונגרית אך מוצא הורי הוא מהונגריה של אז.יש לי המון המון נוסטלגיה לשפה ולהונגריה. הייתי בהונגריה מספר פעמים ותמיד נהניתי שם. בעוד שבועיים אני שוב שם, אני מוזמנת לחתונה בקושיצה שבסלובקיה כך שאבלה בבודפסט אסע לחתונה ואחר כך לאמסטרדם. אם יש לכם הצעה של מקום בבודפשט אשמח לשמוע. מסעדה טובה, הופעה יפה, הכל הכל, ואם יש לכם בקשה להביא לכם משהו ששכחתם לקנות שם, מוכנה בשמחה להביא לכם. יעלי מפורום שישים פלוס

yaely2

New member
מנהל
טומי, ../images/Emo3.gif../images/Emo122.gif../images/Emo8.gif../images/Emo12.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo178.gif

שלום כולם, כולם כולם בווילאמוש. הפעם גרתי במרכז והשתמשתי בווילאמוש מס. 4 או מס. 6 יעלי מפורום שישים פלוס

emmy5

New member
SERVUS !!!!!!

גם אני אבוא פה ...בעלי דבר הונגרית ,הוא היה מניטרה ואיפוישג מעניין , אני אוהבת הונגרית ,הוא אהב רומניות יעלי...פפריקה זה דבר הכי טוב בהונגריה

ברק 188

New member
ליעלי

שלום לך עם השורה הראשונה שלך אני בהזדהות מלאה גם אני עם המון... המון נוסטלגיה לשפה, אוכל, ומנהגים הונגרים כמוך אינני דובר כיום הונגרית אך מספרים עלי כילד קטן ידעתי טוב מאוד, וכמוך נהנתי מהונגריה ומכונן לבקר שם עוד במיוחד לנסוע לעיר(עיירה) הולדתו של אבי ז"ל BAJA הנמצאת מדרום לבודפש,אגב ביקרתי בעבר גם בקושיצה שבסלובקיה (1998)אימי ילידת כפר סמוך לעיר כיום NOVOSAD בעבר אוילק. מסעדה ההופעה אני לא יכול להמליץ לא זוכר שמות אבל נהנתי מאוד מערב הופעה של פקלור שירים ורקודים הונגרים איפה זה היה לא זוכר פשוט הלכתי לפי אחד מאותם עשרות הדפים שחלקו לי ברחבות העיר, שייט לילי על הדנובה ממולץ למי שעוד הספיק יש גם תרגום באזניות בעברית ,לקנות לי משהו כשתסעי לארה"ב ,נסיעה טובה.

דרדרית

New member
יעלי נסיעה טובה../images/Emo160.gif

מאחלת לך נסיעה נהדרת. חזרתי ממש לפני פחות משבוע ועדיין מהדהדת ההונגרית באוזניי בעיקר בטלויזיה בביצועו של אדי מרפי באחד הסרטים... מסעדה נפלאה שאכלתי בה - לא כשרה- היא לא רחוק מבית הכנסת הגדול ונקראה בתרגום חופשי - הורד הכחול. "קאק רוז'ה" (בטח יתנפלו עליי דוברי ההונגרית ויתקנו לי את המבטא..." גם אני כקודמיי מצטרפת להמלצה של שייט על הדנובה - מרהיב ביופיו. מקווה שתיפלי על מזג אויר פחות חם מ- 30 מעלות. אגב- אבא שלי נולד בקושיצ'ה.. שמעתי שזו עיר יפה. ושוב- מאחלת לך שתהני.

טומי*

New member
דוציקם...מתי ספרי לנו על הטיול שלך?

להונגריה? שבוע טוב

למעלה