שלום לכולם..

שניניני

New member
שלום לכולם..

שלום לכולם, אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה מכיוון שכבר ניסיתי בפורום תזונה למצוא מענה לשאלותי אך לא בהצלחה מרובה .. רציתי להתייעץ איתכם בהקשר לתזונה. אני מנסה להוריד במשקל ואני בדיאטה כמעט כחודש.. בשבועיים הראשונים התחלתי בדיאטה מאוזנת של כאלף קלוריות ביום והעליתי 1 ק"ג! בשבועיים האחרונים בעקבות יעוץ ממומחית לתזונה ודיאטות של כללית משלים..(שגם עובדת עם דיקור)עברתי לדיאטה קיצונית ביותר (עוף סלט, פרי ומרק ירקות) ואני פשוט לא מורידה כלל במשקל. כאילו הכל תקוע.וזה מייאש! התזונאית טוענת שזו תקופה ואם אני אתמיד אז יהייה בסדר.והיא אמרה שזה לא תמיד יהייה כך ולאט לאט היא תוסיף לי מזון. בינתיים אני רעבה מאוד..אבל לא מרזה. לשמחתי היא הוסיפה לי גבינה בערב , מש שמשקיט את תחושת הרעב. יש לציין שאני מתאמנת כמעט כל יום: ריקוד,אומניות לחימה יוגה. אך ללא הועיל. יש לי רקע בנטרופתיה , למדתי כשנה ואני מתעניינת מאוד שנושאי תזונה.. ובכל זאת בקשתי לעצמי מסגרת גם אני לא מאמינה בהרעבה אבל ההרגשה שלי היא שהתנודות במשקל שלי במשך כל חיי לא היו קשורות למזון שאכלתי ולספורט בכלל אלא ליכולת שלי לחוות רגשית (פחד , כאב, עצב וכו´...) בתקופות שהייתי אמיצה דיי להרגיש ירדתי יפה בלי דיאטות ובלי התעמלות בכלל.. האם טראומות יכולות להשפיע ולבלום ירידה במשקל? מה דעתכם? אשמח לתגובות.

עטרה ב ט

New member
את תפקודי בלוטת התריס שלך בדקת ?

רק שתדעו שאני לא עד כדי כך קיצונית

odeia

New member
ידוע שכאשר הגוף רעב, הוא לא יורד

במשקל, הוא מתחיל לאגור. ברגע שהגוף מתחיל להרגיש שהולך להיות לו חוסר, הוא מתחיל לאגור. קודם כל כדאי לאכול 6 ארוחות ביום, 3 קצת יותר גדולות ו-3 קטנות. גם הגדולות צריכות להיות מבוקרות. פעילות גופנית זה דבר מעולה. אומנם אני לא מומחית בכלום, אבל בהחלט נראה, שכאשר אדם עוצר, הוא עוצר את הכל אצלו, וזה לא משנה מה, אצל אחד זה משקל, ע"י נוזלים, שומנים וכו´, ויש כאלו שעוצרים זרימת דם, נשימה ועוד. אם את יודעת שזה מה שקורה לך, מציעה לך ללמוד לשחרר ולהשתחרר בכל צורה שתתאים לך ולראות מה קורה. בכל מקרה - רק טוב אני

תזונה כאורח חיים

שניניני ערב טוב מתרוצצים לי בראש הרבה רעיונות שאני רוצה לכתוב , אנסה להיות מתומצתת ומובנת. ראשית אכילה כפיתית / השמנה / חוסר תאבון לרמותיו קשורות באופן ישיר למצבינו הנפשי . האוכל מתקשר אצל רובינו כמשהו טוב ולכן כשרע לנו אנו נגשים אל האוכל ( אם כי בהחלט יש גם מקרים הפוכים של דיכאון = חוסר תאבון). אחת הטעויות הגדולות (והאכזריות) שאנחנו יכולים לעולל לגופינו הוא הרעבה - הגוף נכנס למצב של מגננה ומתחיל לאגור ולשמור "לימים קשים" ואז כל "חטא" קטן מצידך יגרום להשמנה כפולה . לא מכירה את התזונאית שהלכת אליה אבל להיות רעבה זה אחד הלאוים בתזונה -חיזרי לתזונה המאוזנת , לימדי לאכול מעט ונכון אם את רעבה הוסיפי ירקות ( בלי הגבלה) שתי הרבה מים עם לימון ונענע , הוסיפי למרק "דיסיבית" הגורמת לתחושת שובע ועוזרת בפעילות תקינה של מעיים . נסי להחליף את הפחממות למלאות ( חיטה מלאה , לחם שיפון, וכד´) לעסי 12 לעיסות כל ביס ותתענגי על האוכל.המשיכי בספורט ואין סיכוי שלא תרדי במשקל ( יכול להיות שעלית קילו כי היית ממש לפני מחזור או שלא היתה לך יציאה או שנשקלת בשעה אחרת מהפעם הקודמת??? כל אלו משפיעים מאוד על המשקל). וכמו שכבר כתבתי יש מקום לעבוד גם על איזון גוף נפש. הייתי ממליצה לך על טיפול כלשהו במגע ( שיאצו, רפלקסולוגיה, עיסוי בשמנים) הם יזרימו לך את האנרגיה יגרמו לתחושה טובה ורעננה ויפיחו בך כוח להמשיך באורח חיים נכון. בהצלחה יעל

שניניני

New member
תודה לכולכם!

וכבר התחלתי ליישם: הוספתי ירקות , התחלתי בסדרת שיאצו. אני אעדכן אותכם בהמשך.. שוב תודה! אני גם מרגישה שחלק מהעצירה במשקל קשורה לרגשות שאני פוחדת להרגיש.. זה לפעמים אפילו משתק לי את הקול.. אני רוקדת וזה עוזר לי אבל מחפשת משהו יותר ממוקד על מנת לגעת ברגשות בצורה יותר ממוקדת .ואשמח לדעת אם מוכרות לכם דרכים או מטפלים (לא בשיחות כי את זה כבר עברתי.) לעבודה על טראומות אבל דרך הגוף וקצת יותר לעומק מאשר שיאצו או רפלקסולוגיה..

מומלץ מאוד ../images/Emo39.gif

לעבוד גם עם פרחי באך - הם עושים עבודה מעמיקה מאוד ומשחרחרים מטראומות ישנות וקרובות. שווה לנסות. בהצלחה יעל

אני מסכימה

בתור מי שתמיד התלוננה שלא משנה מה, אני לא יורדת במשקל, אני חייבת להודות שברגע שהתחלתי להתאמן ברצינות ירדתי גם ירדתי. הבעיה היא רק כשמתחילים להתמכר (כמו שקרה לי) ואז מגיעים למצב של אימון יתר-תשישות וכו´... אז אל תתיאשי, תתאמיני ואל תוותרי רק שמרי על מינון של 3 פעמים בשבוע, שעה, שעה וחצי גג כולל הכל ותאמיני לי.. תוך חודש תראי שיפורים מדהימים.

למעלה