שלום לכולם!

שלום לכולם!

היי, אני חדשה בעניין, "אמא" גאה לדגי הזהב ויסאם ונינט (או יותר נכון- דגי "כיפה אדומה") ומוקירת זכרם של שני דגי זהב נוספים שנאלצו למות היום בצהריים עקב כיבים עם תולעים ככל הנראה. הבית של ויסאם ונינט מכיל כשלושה ליטר מים. אין פילטר. יש אבנים אדומות. שני הדגים מרבים להתחכך אחד בשני, לעמוד או לשחות אחד לייד השני. אם הם היו בני אדם הייתי אומרת שהם זוג מאוהב. ויש לי גם שאלה די דחופה: אחד הדגים, הקטן מביניהם, הפריש מין חומר לבן-צהבהב. יש לציין כי הדג שהה לדקה בערך במחיצת הדגים החולים, וכשהתבררה העובדה הזו- הוא הורחק מייד והמים באקווריום הוחלפו וחוטאו. יתכן שזו בעיה, או שמא חלק מתהליך הפרייה? אודה על כל תשובה ובלבד שתהיה מהירה מאווווווווד!!!! ממני- קיפודית הים המודאגת.

אורי-

New member
חומר צהבהב? תפרטי קצת.

3 ליטר זה צינוק לדגי זהב... אלו דגים שצריכים המון מקום. 3 ליטר לא מתאימים לגידול דגים , במקרה הכי גרוע - מתאים לדג קרב / נקבה של דג קרב. תנאי המינימום לגידול דגים - פילטר ומשאבת אוויר...

חומר צהבהב- דחוף דחוף

בצורתו נראה כמו הפרשת צואה, מה שבעצם עשה הדג כמה דקות לפני כן. הדג עצמו די קטן... ולהשלמת הפאזל- דגי זהב מטילים או משריצים?

אורי-

New member
דגי זהב מטילים.

כנראה שמדובר בצואה, כמה זמן הם אצלך? צבע ההפרשות עשוי להשתנות לפי מה שהדג אכל. לגבי מיכל - הכרחי לתת להם אחד יותר מרווח + אוורור וסינון.

הם אצלי מאחרי הצהריים

ומה אכלו? ובכן, הדגיג הזה (עד שלא הוכח שמדובר בנקבה) אכל עם הגיעו הביתה שני "חטיפים"- גרגירים שקניתי לדגים הקודמים לפני כשלושה ימים, אבל בחנות אחרת שבה הייתי, אמרו לי שסוג המזון הזה בכלל לא מיועד לדגי זהב, למרות שבחנות שבה נקנו השניים הקודמים זצ"ל, המוכרת אמרה בפירוש שזהו אוכל מיוחד לדגי זהב! לא לקחתי סיכון וקניתי אוכל צבעוני שראיתי בד"כ אצל מגדלי דגים. מלבד זאת... היתכן שלדג שלי יש עיכול מהיר? ואיך יתכן שזו צואה אם הוא הפריש ממש כמה דקות לפני כן ולא הכניס כלום לפה?? (אחלה דיאטה!!!! גם אני רוצה!) אני מקווה שכל ההתחככויות שלהם אחד בשני נובעות מחיבה יתרה ולא מחוסר אהבה... הם נראים דווקא מקסימים ביחד, כשהם עומדים בשקט אחד לייד השני. הכי מצחיק, שכאשר הדג הפריש את הדבר המוזר הזה, זוגתו עמדה ליידו ושמרה עליו. מחר אלך לברר לאיזו "דירה" כדאי להעביר אותם. אורי, המון תודה! (בשמי ובשם ויסאם ונינט מהאקווריום), הצלחת קצת להרגיע אותנו!

ולא ציינתי ש...

הם הגיעו מחנויות שונות. אין עליהם נקודות לבנות או טפילים נראים לעין. בהתחלה היו עצבניים אבל די התרגלו לנוכחות שלי (שמתי אותם על שולחן הכתיבה, הם כבר לא משתוללים). זהו בינתיים... עוד נקודות למחשבה?

אורי-

New member
עוד קצת

עיכול של דגים הוא בהחלט מהיר מאוד (תלוי בסוג הדג) , ואצל רובם ניתן לראות הפרשות מספר דקות לאחר האכילה (זו שיטה נהדרת לוודא אם דג מסויים אוכל , במקרה ויש חשש שהוא לא). לגבי אק' - הם צריכים לפחות אק' של 40 ס"מ , ופילטר פינתי מופעל אוויר (כ 15 שקלים או פחות) משאבת אוויר פשוטה תעלה כ 20 שקלים. באותו סכום כולל אפשר לקנות פילטר פנימי פשוט , ולקנות אחד שיש לו גם צינורית לכניסת אוויר - מה שמאפשר לחסוך בהוצאות ומבטל את השימוש במשאבת אוויר. בהצלחה לך ולהם. ותתעלמי מדעות שדג זהב כל כך זול שלא שווה להשקיע בו... הוא אמנם דג זול ועמיד , אבל הוא לא צריך לסבול בגלל זה. וכל שאלה / עדכון יתקבל בברכה.

אורי-

New member
מבחינת תקציב כללי . . .

אם תגידי בערך כמה יש לך בשבילם - זה יעזור (יש המון פתרונות יצירתיים שלא יבואו על חשבון הדגים. החל בסינון וכלה במיכל עצמו).

אורי-

New member
דבר אחרון להלילה

תחליטי כמה תוכלי להשקיע בהם. תחפשי אק' יד שניה (או בחנויות - אק' מתצוגה). המון אנשים קונים אקוואריומים ולאחר כמה שבועות מתייאשים ומנסים להיפטר מהם. הכי חשוב לעבור בכמה שיותר חנויות , ואם יש לך צנצנת גדולה יותר מ3 ליטר - הדגים יודו לך. השלב הבא לאחר שתמצאי להם מקום טוב - יהיה לייצב את התנאים שלהם (פילטר , אוורור , רענון מים).

אבל פעמיים די ברצף??

אולי הדג לקח משלשלים? מדובר בקטן יותר. השני (או שנייה) שמן. ובאשר למה שאומרים על "דג הוא רק דג"... למי אכפת. בשבילי הם יותר מזה... הלא נתתי להם שמות. לילה טוב.... מאיתנו.

למעלה