שלום לכולם

• פותח הנושא saimo
  • פורסם בתאריך

saimo

New member
שלום לכולם

אני נכד ליוצאי הונגריה (כאלט שנשארו חרדים על אף שהיו בשואה). כמובן שהם לא מעוניינים לחזור לשם בשום תנאי (אני מדבר על טיול שורשים כמובן). אני חושב שאני אהיה מעוניין לעשות את זה ולצלם בשבילם. על כל פנים הם מגיעים מעיירה קטנה בשם צ'נגר. מישהו מכיר?

תמי 80

New member
נשמע מעניין

בן כמה אתה???? אתה לא חרדי ד"א?? ברור שהם לא ירצו לחזור לשם אחרי מה שהם עברו. זה טבעי...

עב

New member
יש לך מושג איך כותבים את שם המקום?

אם כן, אפשר לאתר במפה וגם בג'ואיש-ג'ן. חוצמזה, יש לי אמא עם סיפור דומה, גם היא בת למשפחה חרדית ובשום פנים ואופן אינה מוכנה שכף רגלה תדרוך באותו מקום!

saimo

New member
שלום בשנית

אני בן 26 נושק ל27. לא אני לא חרדי (השתייכתי למחנה הלאומי (כיפות סרוגות)) אבל כיום אדם חופשי. וכמובן שאני מבין אותם, הפסקתי לנסות לשכנע את סבתא שלי לבוא איתי ליד ושם כבר בגיל 15 כאשר למדתי בישיבה בירושלים. היה חורף קשה (אתם זוכרים את חורף 93 (92)?) ירד בירושליים שלג , וסבתא שלי ביקשה אותי לבוא איתה לאסוף שלג עם סיר, יצאנו מהבית בקור כלבים , ואספנו את השלג לתוך סירי מטבח תוך כדי שהיא טועמת ממנו ומספרת לי שאלו המים הכי זכים שאי פעם יצא לה לשתות באושוויץ. שם בנקודה ההיא בשנת 92 או 93 ידעתי שאין בכוחי להבין או לשפוט.

טומי*

New member
ראשית ברוך הבא ../images/Emo24.gif

מצאתי במפה את הכפר שנמצא ליד הגבול הרומני של הונגריה. הכפר מונה היום כ 5.200 תושבים ובדף ההיסטוריה של הכפר אין זכר ליהודים.למעשה ברוב הדפים של מקומות ישוב הונגריים, לא מזכירים שחיו יהודים פעם והיה שואה.האיזור שבו נמצא הכפר נקרא סאבולץ' סאטמר,מכאן אני משאר באים יהודי סאטמר. שבת שלום!

saimo

New member
../images/Emo140.gif תודה רבה

על קבלת הפנים הלבבית , אני שמח להיות כאן למרות שאם להודות על האמת אני הונגרי בחציי, השני הוא מרוקאי. עד כאן גילוי נאות. ועכשיו שאלה לדיון : בנוגע לאוכל הונגרי. ישנה שמועה שגורסת שהאוכל ההונגרי הוא מטובל עד כדי חריף , האם נכונה השמועה ?

טומי*

New member
השמועה נכונה ועוד איך.....

ההונגרים ידועים באוכל החריף מצד אחד והמתוקים מצד שני.ישנם מאכלים הונגריים שבהונגריה לא היצלחתי לבלוע...ואני רגיל לכך.מצד שני ההונגרים אוהבים גם הרבה מתוק. מצאתי כאן איזה אתר על הכפר...אני מניח שאתה לא דובר הונגרית? דרך הגב ההרכב המשפחתי שלך מבשר מיזוג יוצא מין הכלל

saimo

New member
אתה יודע, בכ"ז המדינה שלנו היא

כור היתוך אחד גדול, התמזל מזלי לחוות את שני העולמות גם יחד. יוצא מן הכלל אני לא יודע כי תמיג אמרו לי שהונגרים הם המרוקאים של האשכנזים אז תחבר מרוקאי + מרוקאי לייט תקבל חתיכת פקעת עצבים
לא , סתם , האמת יצאתי דיי רגוע. לא, איני דובר את השפה וחבל .בדיוק צלצלתי לסבתי לומר לה שבת שלום ולספר לה אודות הסאטמרים והיא אמרה שיש שם בית קברות די גדול של יהודי סאטמר. איך אוכל ללמוד את השפה? יש רעיונות?

הדוציקם

New member
ללמוד הונגרית יש איזה דיסק

הבן שלי למד לפיו אברר בהזדמנות מה שמו

saimo

New member
תודה רבה לך

אבל לבן שלך בטח יש עם מי לתרגל את השפה...

ILM

New member
סכום חלקי

ראשית ברוך הבא התרכובת מאד מעניינת אם סבתך עדיין בחיים נצל את ההזדמנות של כל רגע עמה. בקש ממנה לדבר אלייך רק בהונגרית ותראה עד כמה אתה זוכר (תתפלא עד כמה אתה זוכר מילים ששמעת ) מדוע שלא תנסה לשוחח עם אמך בהונגרית ההונגרים אוכלים חריף מאד מחד גיסא אך גם מתוק מאד מאידך גיסא. הפלפל החריף ההונגרי ידוע בכל העולם( יש אומרים שהוא הכי חריף שהם מכירים, יותר מסודני המוכר בארץ) תיקון לדברי מנהל הפורום . ממזרח לצ'נגר יש כפר בשם halmeu ההיסוטריה של הכפר מספרת על יהודים מתחילת המאה ה-16. בתקופה זו לא הורשו יהודים להתישב בערים רק מאוחר יותר . ליהודי הכפר היו עסקים ב-satumare עיר המחוז הקרובה (מעט דרומית ). סוחרים אלה היו היהודים הראשונים להתישב

למעלה