שלום לכולם!

תלוי מה השאלה

קרא בבקשה את הודעת מנהלי הפורום ותראה לבד אם זה מתאים לפורום או לא

JACKASS 4 LIFE

New member
אמממ השאלה היא....

האם התורה סוטרת את זה שבני האדם היו פעם קופים??

חוץ ניק

New member
המציאות מראה

שיש כאלה שהם עדיין לא בדיוק בני אדם. גם לי יש שאלה אליך, האם המדע מוכיח את זה שבני האדם הם קוף מפותח? האמת היא שהשאלה שלך באמת לא קשורה לפורום ואני אסכים בהחלט שימחקו גם את התשובה שלי. אם אתה באמת מעוניין לשאול את השאלה הזאת באיזה פורום חפש כאן בתפוז את פורום אתאיזם ודת, (אני מאמין שבחיפוש בדפי ההיסטוריה של הפורום תמצא דיונים על כך. ולא תצטרך אפילו לשאול שבת שלום

שלינקה

New member
התשובה היא כן.

התורה מספרת כיצד ברא הבורא את האדם, ועל כן היא סותרת את תורת האבולוציה של דארווין. יותר נכון, תורת האבולוציה של דארווין מתיימרת (ללא הצלחה, כמובן) לסתור את דברי התורה, חלילה.

שייקס35

New member
אפילו דארבין בעצמו אמר ש...

אפילו דארבין בעצמו אמר שהתאוריה שלו אינה נכונה (ליפני שהוא מת),והוא הפיץ את התאוריה שלו בשביל להתפרסם. וגם המדענים הפריחו כבר את התאוריה שלו.

פראזניק

New member
לא נכון

דארווים מעולם לא אמר שהתאוריה שלו אינה נכונה. דארווין, ב"תורת המינים", לא התכוון להפריך את התורה, כי עם לתת הסבר למוצא האדם. מה שכן, הוא אמר שם בפירוש שעל מנת להוכיח את התאוריה שלו, דרושים תנאים מסוימים, כמו למשל, מציאת מיני הביניים - שלבי הביניים בהתפתחות שהוא תיאר. היות ושלבי הביניים מעולם לא נמצאו, טוענים מדענים כי התאוריה שלו בכללה - על פי דבריו - אינה נכונה. למרות זאת, המדע בכללותו, על פי הידוע לי, לא שולל את תורתו לחלוטין, וגם התורה אינה שוללת את התאוריה שלו לחלוטין. מקרו אבולוציה קיימת. מיקרו אבולוציה סותרת את התורה - ועל פי המדע, ככל הידוע לי - לא הוכחה מעולם.

קוכולין

New member
האם תוכל להסביר את ההבדל

בין מקרו אבולוציה למיקרו אבולוציה, ומדוע אחת סותרת את התורה והשנייה לא?

giingiit

New member
לא.

בזמן אנוש היו בני אדם שירדו לדרגת קופים, אולי מכאן הקרבה של הקופים לבני אדם. ואולי תסביר לי משהו, אם הקופים הם אחינו, למה השתלות אנחנו עושים מחזירים ולא קופים?

metal18b

New member
דארווין הודה שרצה עולם של הפקר

ורק להזכיר שכל תאוריה, היא בכל זאת רק תאוריה וגם אם מצאו עצמות שהמדע טוען שהן מוכיחות, אל תשכחו שיש מדרש בבראשית נראה לי על דור בבל, משהו שם באזור היה להם עונש אולי שמישהו יברר את זה לפני שאני אדבר מדי שטויות, רק זכור לי שזה יכול להסביר את העצמות וכו'

את יודעת את עונשו של זה המשקר

יאמרו לך כאן גם חרדים יראי שמיים ומכובדים שהמשפט שאמרת על דארווין הוא שיקרי. האם גם את מאמינה בהלכה שקבעו כמה רבנים נוראים לפיה מותר לשקר ולסלף על מנת להצדיק את האמונה היהודית. אני מרחם על מי שנאלץ לשר כדי להגן על אמונתו.

למעלה