שלום לכולם...

lenazi

New member
שלום לכולם...

אני מתלבטת עם לקנות נחש בואה...רציתי לדעת איזה בעיות יכולות להיות עם הנחש? כמה עולה התחזוקה שלו כל חודש(בערך)? איך אני מטפלת בו? איך/כמה מאכילים אותם? 800 ש"ח לנחש כזה זה מחיר סביר? אני ממש יודה עם תענו לי על ההודעה.....

naja

New member
בואה.

בעיות עם הנחש-אם תחזיקי אותו בטמפרטורה לא נכונה(ללא חימום) הוא עשוי לפתח מחלות שונות. אם זה נחש ראשון שלך ואין לך ניסיון וגישה לנושא אז יכול מאוד להיות שבהתחלה תחטפי איזה ביס או שניים. טיפול\תחזוקה: טרריום בגודל סביר לאורך הנחש עם מצע מתאים, כלי מים , מקום מיסתור וחימום. צריך להקפיד על נקיון הכלוב ועל טמפרטורה ולחות מתאימה. העלויות הראשונות גבוהות, אח"כ הרבה פחות(עכבר=6 שקלים וחולדה=12 בערך..). מאכילים פעם בשבוע-שבועיים תלוי בגיל\גודל הנחש וגודל המזון. 800 ש"ח זה מחיר סביר כשקונים מחנות. אבל למה לקנות מחנות.עם קצת מאמץ תמצאי בואות צעירות שנולדו בארץ ב500-600 ש"ח. בהצלחה.

שלום לך

מה שאמרו לך נכון מאוד ורציתי רק להוסיף שמדובר על נחש גדול ששוקל לא מעט וצריך להתחשב בגורמים האלו מתי ששוקלים לרכוש נחש כזה. אבל בסופו של דבר למי שיש את האפשרות והאמצעים זה נחש מאוד מומלץ.

orisegal

New member
אני רוצה לחזק

וגם קצת לפתח (ממש שלוש מילים...) את מה שאמר NAJA(בצדק) לגבי בואה(סביר להניח שזה קונסטריקטור...). אכן, אם זה הוא נחש ראשון שלך, ייתכן שכדאי לך לשקול אם אכן את מוכנה להתאהב ב"ביסים" של הבואה. הוא נחש יחסית תוקפני, למרות שאם הנחש שלך יהיה צעיר אפשר לנטרל את התכונה הטבעית הזו ע"י החזקה תכופה בידים. עדיין, קיים הסיכוי שהוא יחזור לתוקפנות, למרות שברוב המקרים הם מתרגלים. אם מראש את מעוניינת להמנע משריטות מיותרות, אני ממליץ על הפיתון המתכדר בתור פודל חביב... וכמובן, שיהיה המון בהצלחה! אורי סגל

naja

New member
לא מסכים איתך בכלל!!!

מניסיוני(ועם בואות קונסטריקטור יש לי נסיון עשיר) הבואה אינו נחש תוקפני בכלל. לא הצעירים ולא הבוגרים!! הפעמים היחידות שראיתי בואות נושכות היו כתגובות האכלה ולא מתוקפנות.

barakroni

New member
naga שאלה

רשמת שבואות תקפו כתוצאה מהאכלה אתה מוכן לפרט שלא נעשה טעויות תודה מראש.

naja

New member
לא רק בואות

מרבית הנחשים, אם הם בריאים ולא פחדנים יראו תגובות אכילה די אגרסיביות ז"א ינסו לתפוס את היד שלך כאשר תכניס אותה לכלוב. בדרך כלל ברגע שתתקרב לפתח הטרריום הנחש ינוע לעברך ואם תהיה לו הזדמנות הוא עשוי לתפוס לך את היד. מה עושים נגד זה? מספקים לנחש מקום מיסתור(מומלץ בכל מקרה-זה מרגיע אותו) ואז כאשר רוצים להוציא אותו מרימים את המסתור ומוציאים אותו בעדינות. בעיקרון, תגובות האכלה משתנות מנחש לנחש וגם אצל אותו נחש בכלובים שונים ניתן לראות תגובות שונות.

1צחי

New member
נשיכות

בואה צעירה בדר"כ נושכת בפעמים הריאשונות אך אם מרבים להרים אותן הן נרגעות במהרה. בכל מקרה בואה זה נחש קל להאכלה ולטיפול, רק צריך לקחת בחשבון שבעוד מספר שנים הנחש יהיה גדול יחסית(אבל לא כמו הבורמזי). ככלל צריך להקפיד שלידיים שלנו לא יהיה ריח של המזון (עכברים חולדות וכד')בכדי שהנחש לא יטעה וינשח אותנו כשהוא חושב "שהגיע" אוכל.

למעלה