שלום לכולם!

yogya

New member
שלום לכולם!

דפדפתי קצת כמה עמודים אחורה ות'אמת אני מקנא בחלקכם... אני ממש אבל ממש לא הצלחתי להתגבר על אפקט הטלפון הנוראי ועל הדופק הכלכך חזק שממש נדמה שפשוט הלב עומד להיקרע מבית החזה... קצת רקע על עצמי אני "בוגר" הקורס של ברברה דם ואחרי הקורס רכשתי את האמצעים כיצד להפיק נכון הברות וכו' אבל העניין הכי משמעותי לדעתי הוא שלא הצלחתי להתגבר על הפחד הנוראי. נראה לי, שאנחנו מפתחים לעצמנו הרגלים נוראים שפשוט נורא קשה להפטר מהם במיוחד כשהחברה הסובבת אותנו "תומכת"...(בין אם בביה"ס או בצבא) ופשוט כל הבטחון העצמי הנמוך גם ככה פשוט התרסק וכל הקורס פשוט הודחק. עם המשפחה כמובן אני לא מגמגם אך כשזה מגיע ללהיפתח החוצה זה כבר סיפור קטסטרופלי בשבילי, זו אחת הסיבות שאני לא מצליח ליצור קשר משמעותי עם המין השני ואני משער שאתם מכירים את העניין שיש כלכך הרבה מילים שפשוט לא מוצאות את הדרך לאויר העולם.... מה דעתכם?

b e ll

New member
אתה מצליח ליישם את מה שלמדת

אצל ברברה דם בשיחה רגילה עם אדם זר?

yogya

New member
לא ממש....

אין לי שום בעייה לקרוא טקסט באופן שוטף כי אז אני ממש מיישם את כל התורה...אבל כשזה מגיע לתקשורת עם אנשים שמחוץ לחוג המשפחתי לחץ הדם מרקיע שחקים. משהו כמו "היי היי" או "שלום שלום" לא מהווה בעייה אלא רק כשצריכה להתנהל שיחה שוטפת ואז הקטסטרופה חוגגת. כשאני צריך ליצור קשר טלפוני עם מישהו זר ,נגיד,עד שאני מסיים להקיש את הספרה האחרונה הלחץ רק עולה, ממש כמו הקטע לשאול את הנהג היכן יורדים ,אני פשוט לא שואל ומחפש את היעד כל הנסיעה ומקווה לא לפספס. חוצמזה אחרי ש"נתקעים" ליד הנהג צריכים להכנס לתוך האוטובוס ולהסתכל בעיניים של כל המצחקקים למינהם כשכולך סמוק ונבוך.

b e ll

New member
תגיד לי עוד משהו

אתה יכול לפנות לברברה דם ולרענן את תוצאות הקורס? יש לה מערכת תמיכה לאחרי הקורס? כי אם לא, אז תפנה להדסה, אני חושבת שהם עוד מקיימים קורסים קצרצרים ליום או יומיים. בכל מקרה לפני שאתה פונה, ניסית לתרגל את המשימות שהיא לימדה אותך ולנסות ליישם אותם כתירגולים? כלומר (לדוגמא), ללכת לחנות, לתכנן משהו לשאול ולשאול את זה תוך שימוש בכל המשימות. ניסית להאט מאוד את קצב הדיבור שלך עד כדי שתוכל לשלוט בדיבור שלך? לנסות לייצר לך כמה מצבי דיבור מוצלחים כדי שהבטחון יעלה ואיתו גם ההרגשה הטובה. ומשם הדרך להתגבר על הגל העכור הנוכחי של הגימגום כבר ברורה... בקשר לכל אלה באוטובוס שמצחקקים, תתעלם! אמנם מסמיק ומבוייש אבל אל תקח את זה איתך לאורך זמן - תשכח! היה ונגמר! פניך לעתיד ולא לטחון את העבר.

yogya

New member
אז ככה...

לגבי התמיכה אין לי שמץ. לגבי התירגולים בחנויות ,למשל,נטוע בי עדיין הפחד עמוק עמוק, אבל אני אנסה להוריד את הקצב ה"דיבור" ואולי באמת זה יעזור לשרש אותו. ת'אמת בחנויות בדר"כ אני לוקח מה שצריך וניגש לקופה עם כרטיס אשראי בתקווה שלא ישאלו אותי מה מספר הטלפון (יש כאלה שנותנים רק לחתום ואחרים ששואלים מספר טלפון) לפעמים אני פשוט מוציא מזומן ואז "פתרתי" לעצמי את הבעייה. יש לך עצה לגבי ראיון עבודה? משהו כמו איך לא להלחץ?

RobinhooDw

New member
עוד אחד

חחחחחחחח ממש מצחיקה ברברה דם הזאת. מה היא אמרה כשרק התחלתי את הטיפול "70% ממשתתפי הקורס מפסיקים לגמגם לאחר הקורס" זאת הבדיחה הכי גדולה ששמעתי בחיי, אולי 0% מפסיקים לגמגם גם כן לוקחת 10,000 שקל פשוט סלחו לי "פוסטמה". yogya חמוד שלי הפחד לא יעבור לך כל עוד תגמגם! רק אם תפסיק לגמגם הפחד יעבור לך, הפחד הוא הסביל, תופעה של הגמגום. תאמין לי שאני מבין אותך, אני כבר הפסקתי לגמגם, אבל עדיין נשאר בי הפחד. בשיעורי ספרות הראש שלי משתגע, לא שאני לא יכול להגיד כל מה שבה לי אלא שקשה להיפטר מהרגלים שליוו אותי לאורך חיי. yogya מה דעתך לנסות את מה שאני עושה? אני בטוח שרק טוב יצא לך מזה!

b e ll

New member
../images/Emo46.gif אתה עושה לי בכוונה?

קודם כל, למה לזלזל בברברה דם ולכנות אותה בשמות? שנית, למה אתה לא מכבד דיעות אחרות משלך או שיטות אחרות משלך? תשים לב באיזו אדיקות אתה דבק בשיטה שלך... אולי מחר מישהו ינסה אותה ולא יצליח ויבוא לכנות אותך בשמות? אני מניחה שבאותה מידת אדיקות גם מפתחי השיטות האחרות התייחסו לשיטתם, ואני לא מדברת על השרלטנים ממש - אני מדברת על אלה שבאמת ניסו להבין את הגימגום וניסו באמת למצוא פתרון. קצת כבוד.

shoshyyy

New member
ממממממממ.....

הפחד לא יעבור אם תפסיק לגמגם ולהפך הפחד יכול לעבור אפילו אם אתה מגמגם. אני חשה מרירות בדברים שלך. זה שאתה לא מרוצה מהחיים שלך או מה שהצלחת או לא הצלחת להשיג לא צריך להכליל. אני מגמגמת....לפעמים מפחדת... אבל מעדיפה לנסות לעבוד על עצמי ולא להאשים את כל העולם בכל הצרות שלי . אולי שיטה הזו תעשה חסד עימך. תחשוב על זה . יום טוב .
))

b e ll

New member
אין לי פתרון קסם,

אני יכולה להציע לך מה שעזר מאוד לי. אני תרגלתי לאחר הקורס בהדסה כמו משוגעת, משהו כמו 4 שעות כל יום במשך השנה הראשונה. ובגדול לנסות לעבוד על עצמך לא לקחת ללב, לא להתרגש באמת מכל שטות קטנה, להיות יותר רגוע מבפנים. לגבי מספר הטלפון... לי עזר מאוד לומר את הקידומת לפני המספר ואז היתה לי אתנחתא קטנה לפני שאמרתי את המספר שלי, בתקופות פחות טובות אמרתי את הקידומת גם פעמיים (היו קופאיות שהתעצבנו מזה - כאילו מה? היא מפגרת?). אבל בעיקר בעיקר, להאיט מאוד את קצב הדיבור. ועוד עזרה קטנה -
לעידוד ממני.

RobinhooDw

New member
Bell

אותי מרגיז העובדה שהיא משקרת לכל משתתפי הקורס שלה. היא טוענת ש 70% מהם מפסיקים לגמגם, זאת כמובן לא נכון וכמו כן גורמת לכולם לחשוב שהם אשמים בכך שלא הקפידו לחזור גם לאחר הקורס. אישית אני האשמתי את עצמי כמה שנים טובות לאחר הקורס, אם הייתי יודע שכל מי שעובר את הקורס שלה חוזר לגמגם לא הייתי מאשים את עצמי. איך היא מתפרנסת? לוקחת 300 שקל על שיעורים שהיא נותנת למסיימי הקורס שלה. כמובן שיש לה קהל גדול מאוד משום שכולם חוזרים אליה. צודקת לא הייתי צריך לכנות אותה בשמות.

b e ll

New member
תראה, אני לא נכנסת בכלל לניהול

העסק שלה ואיך היא מתפרנסת, כמו בכל דבר - אם יש ביקוש שגובר על ההיצע - המחירים עולים. אבל היא מבטיחה שיש לה 70% הצלחה או ש- 70% אחוזים מהמגמגמים אכן מפסיקים לגמגם? כי זה שני דברים שונים לגמרי. הראשון תלוי במה הצלחה נמדדת, אם היא נמדדת בהעלאת אחוזי השטף אז היא צודקת - זו גם הסטטיסטיקה של הדסה פחות או יותר. באמת כ- 70% אחוזים מסיימים את הקורס עם שטף נהדר אבל מי שלא מתרגל אח"כ מאבד את ההישג בגלל הפיסיולוגיה שנוגסת ביכולת לשמור על המשימות (אנחנו פשוט לא מסוגלים לזכור את ההרגשה של המשימות, אם לא מתרגלים אותן ו"נזכרים" בהם באופן שוטף). אתה יודע, סטטיסטיקה היא רק מה שאנחנו עושים ממנה ואיזה משתנים מכניסים למשוואה, צריך לשאול אותה באותו מעמד איזה אחוז שומרים על ההישג שלהם 5 שנים אחרי ואני בטוחה שהתשובה האמיתית היא אחרת לגמרי. והשני הוא משהו אחר, כי אם היא מבטיחה ש-70% מהמגמגמים שיפסיקו לגמגם ולא מקיימת - זו עילה לתביעה... ולעניין ההצלחה - באופן אישי רק הטיפול מהסוג שברברה דם או הדסה מציעים הצליח להוציא אותי מהחשכה שהגימגום שלי השרה עליי, זה נכון שתרגלתי המון (המון גם ביחס למגמגמים אחרים) ולפעמים תירגלתי רק מהפחד לחזור לדפוס הדיבור הישן. אני חושבת שאני נחשבת הצלחה. לי סוג הטיפול הזה עזר. לך עזר משהו אחר. אנחנו אנשים שונים, תאר לעצמך עד כמה היה משעמם אם הינו דומים?

RobinhooDw

New member
שונים?, אנחנו לא שונים

את לא יודעת כמה אנחנו דומים. את צריכה להפסיק לגמגם כדי לראות איך את חושבת בדיוק כמו כולם! ניא אמרה 70% מכלל משתתפי הקורס. תגידי, על מה בנוי השיטה של הדסה? והאם את עדייו מתרגלת? לא חשוב לי במיוחד אבל לדעתי השיטה של ברברה הרבה יותר קשה לייסום והרבה יותר קשה לתירגול.

b e ll

New member
אני לא מכירה בכלל את השיטה של ברברה

דם, רק הבנתי שהעקרונות דומים. ולא, אני לא מתרגלת יותר. כבר הרבה מאוד שנים שאני לא מתרגלת באופן קבוע. השיטה בהדסה בנויה על דיבור בקצב איטי מאוד עם הפחתת לחץ משמעותית מאוד בבהברה הראשונה תוך כדי נשימות סרעפתיות עמוקות (מהבטן ולא מהחזה). זה בכללי מאוד. אם אפסיק לגמגם וגם אם אתה תפסיק לגמגם תראה עד כמה אנחנו שונים אחד מהשני. היום מה שעושה אותנו כל כך דומים זה הגימגום והתגובות שלנו בגלל הגימגום. אבל זה אחלה! כי כל אדם שונה מחברו וכך צריך להיות.

shuky63

New member
כיום השיטה של ברברה שונה לחלוטין

מזו של הדסה.כשהיא התחילה לטפל בשנת 88 ואני הייתי אחד הראשונים שעשו אצלה את הקורס ,היא והדסה עבדו באותה שיטה(PFSP-עיצוב שטף דיבור)שפותחה ע"י דוקטור וובסטר באר"הב. לפני כ6-7 שנים ברברה החלה לטפל בשיטת הדיבור הזורם שפיתחה בעצמה על סמך הנסיון שרכשה בטיפולים והבנת הבעיתיות בשיטה הקודמת. השיטה הנוכחית די מנוגדת לקודמת כי לחלוטין היא מוציאה את הפה ואברי ההגוי מהחלקים שצריך לשים אליהם לב בדיבור. התאוריה שמאחורי השיטה אומרת שרובו של הגימגום(החלק הפסיכולוגי)נובע מכך שעקב הבעיה הניאורולוגית והתחלה של חוסר שטף קל האדם נעשה מודע להפקת הדיבור שלו ומנסה בצורה מודעת להפיק אותו נכון.זה לא אפשרי משום שכרגיל השליטה באברי הדיבור היא אוטומטית לחלוטין.וזה מה שאנחנו עושים כשאנחנו לבדנו בחדר ומדברים לעצמנו שוטף.כשאנחנו מפחדים לגמגם אנחנו מנסים להפעיל בעצמנו את אברי ההגוי ואם אנחנו קצת במתח זה לא הולך כי אנחנו לא בנויים לעשות זאת(צריך לשלוט ב17 תנועות בשנייה של אברי הדיבור וזה לא אפשרי בצורה מודעת).התוצאה היא גימגום. הטיפול של ברברה מנסה לבטל את ההתנהגות הלא נכונה הזאת.אני בטוח שהתאוריה שמאחורי הטיפול נכונה.אני לא בטוח שהשיטה שאמורה לישם את התאוריה היא הנכונה ביותר.רוב המטופלים שהכרתי לא הפנימו את התאוריה בכלל.הם מתיחסים לשיטה כטכנית לגמרי ובניגוד לשיטה הקודמת היא לא. לי יש אמון מלא בברברה למרות שהשיפור בדיבור שלי היה די מזערי לאחר הטיפול.אני חושב שאני מבין היום למה אני מגמגם וזה מקנה לי יותר ביטחון ממה שהיה לי.

shuky63

New member
הזדמנות לשמוע את המקור

היום בכנס של אמבי ברברה תרצה בדיוק בנושא:מדוע הטיפול לא מצליח.פרטים בלינק המצורף ובכל מקרה מחר אני יסכם את עיקרי הרצאתה כאן בפורום

b e ll

New member
תוכל להסביר לי מה השיטה כוללת

ומה עקרונות השיטה? אני לא מבינה איך היא יכולה להוציא מהמשוואה את אברי ההיגוי והפה ובו-זמנית לשפר את השטף. תוכל להסביר לי למה אתה מתכוון שהשיטה לא טכנית? היא עובדת יותר על הצד הפסיכולוגי של הגימגום? אני גם לא מסכימה עם הקביעה שלך שאנחנו מגמגמים כשאנחנו מפחדים. אנחנו מגמגמים גם כשאנחנו לא מפחדים. זה לא מוחלט כ"כ, בגלל זה המורכבות הגדולה של הגימגום.

shuky63

New member
השיטה הקודמת של עיצוב שטף הדיבור

-הדסה,אמרה בעצם:תשארו עם הדיבור הלא נכון שלכם אבל נלמד אותכם להפיק דיבור שוטף למרות זאת.מי שלא מגמגם לא חושב איך להגות את המילים.מה שהוא עושה זה לתת פקודה במוח להפוך את מה שיש לו כרעיון בראש לדיבור מושמע ובמקביל פקודה למיתרי הקול להפיק צליל.המוח מזיז את השפתיים השיניים הלשון וכדומה באופן אוטומטי לחלוטין.השיטה של ברברה היא להביא אותנו לדבר בדיוק כך כמו אדם לא מגמגם.כדי להתגבר על הדיבור הלא נכון שמושרש בנו מאד חזק היא פיתחה טכניקה שכוללת זרימה בהברות ומתן גרוי למיתרי הקול,אבל הטכניקה היא שולית לדעתי .הרעיון הוא העיקר.הרעיון הוא להגיע למצב שלא נחשוב מה הפה שלנו עושה וניתן לו להיות מופעל אוטומטית ע"י המוח.זה קשה מאד כי אנחנו מפחדים לגמגם ומיד לוקחים את השליטה,זה טבוע בנו מאד חזק. לי יש מצבים שזה מצליח ויש שלא.בקריאה למשל אני מצליח וגם כשאני נותן הסבר למישהו אני מצליח לרוב להתנתק מהשליטה בפה ולהתרכז כולי ברעיון. ככה מדבר אדם לא מגמגם,מה לעשות?

b e ll

New member
אף פעם לא חשבתי כך... זה ממש מעניין

ואיך היא גורמת למגמגם להעביר את השליטה לשליטה של המוח? זה ממש מנוגד למה שאני עושה, נכון? אני הרי כל הזמן משתדלת להיות בשליטה מלאה ובימים שאני מרגישה פחות שולטת אני מיד מאטה את קצב הדיבור עוד יותר כדי להצליח לשלוט... עכשיו אני גם נזכרת שקורה לי שכשאני מאוד מתרכזת ברעיון מסוים, אני יכולה בו-זמנית לדבר ולהסביר אותו ולא לשים לב לדיבור ואז כמובן השטף הוא 100%. עברת בעצם שני קורסים (אם הבנתי נכון) הראשון במתכונת הישנה ועוד אחד במתכונת החדשה? גם כאן צריך לתרגל בסיום הקורס? תוכל לפרט יותר על הטכניקה? תודה.

shuky63

New member
ברברה פיתחה טכניקה שעוזרת להפנים את

ההתנהגות הנכונה.צריך להתרכז במתןגרוי למיתרי הקול והזרמת הרעיון שרוצים לבטא הברה אחרי הברה.זה עוזר לא להתרכז בפה ולהפריע למוח לשלוט אוטומטית. יש בעיות עם השיטה הזאת.קשה להשתמש בה במצבים שאתה לא בטוח שאתה רוצה לבטא בקול רם את הרעיון שיש לך בראש.הדיבור הוא בעצם רק רעיון בראש שאף אחד לא ישמע עד שניתן פקודה להפוך אותו לדיבור.תנסי לדבר "בלב"כמו שקוראים לזה בלי שישמעו אותך ותוך כדי כך תני פקודה להפוך את זה לדיבור.את יכולה להתחיל ולהפסיק את הדיבור המושמע כרצונך.גם הפקודה להפעלת מיתרי הקול היא ניפרדת לחלוטין.את יכולה לתת פקודה להפעיל צילול של מיתרי הקול בלי להפעיל דיבור ואז הדיבור יהיה מורכב מצליל שלא עבר את העיבוד של אברי ההיגוי וכמובן שאף אחד לא יבין מה את אומרת. צריך ללמוד להרגיש את השליטה במיתרי הקול(זה דומה להתחלה העדינה של הדסה)ואת השליטה בהזרמת הרעיון(גם כשקוראים מספר העיניים מצלמות את הכתב והוא הופך לרעיון מושמע או לא מושמע)בראש הברה אחרי הברה. אני יודע שזה פחות ברור מהטכניקה של הדסה אבל ככה מדברים רוב האנשים בעולם.

למעלה