שלום לכולם

geru

New member
שלום לכולם

אני חדש בפורום זה... כמו כולם(אני חושב) אני רוצה להקים עסק עצמאי, יש לי כבר רעיון לעסק, שם , וכו' - אך חסרים לי שני דברים: מקום (בינתיים ראיתי שני מקומות) והמון (אבל ממש המון) כסף. בינתיים נרשמתי לשני קורסים של מ.ט.י : קורס יזמות עסקית וקורס שיווק ומכירות. שאלתי את עצמי האם הרעיון שלי לא גדול עלי? וקיבלתי תשובות ומסרים שאני אצליח וב ע נ ק !! אך יש איזה גמד קטן בראש שאומר לי שאני אכשל, שאני לוזר ולא יוצלח. איך אני מעיף את הגמד הזה? שרון

השיחה עם הגמד / הקוף / השטן . . .

שלום - שאלה חשובה והנה לפניך קצה חוט. התחלה שתתדרוש ממך עוד הרבה עבודה אישית שיחת הקוף בהצלחה, אמיר דרור

pinibs

New member
להעיף את הגמד

הי שרון, אפשר, ולדעתי מאד כדאי, לדון רבות בשאלת הגמד. הגמד הזה, על שלל גלגוליו השונים, הוא חלק מאתנו, מלווה אותנו מגיל אפס, ומשפיע על כל כך הרבה מהפעולות שאנו מבצעים, והבחירות שאנו עושים. הדיון בגמד מאפשר לנו להתחיל תהליך הדרגתי של היכרות מעמיקה איתו - היכרות שבהמשך מאפשרת לנו לפעול מתוך בחירה חופשית ולא מתוך כפיה כלשהי שהוא כופה עלינו. לדעתי, כדי להתחיל בכלל דיון שכזה (שלך עם עצמך, שלך עם אחרים) כדאי לוותר על השאיפה להעיף את הגמד לכל הרוחות. הוא חלק מאתנו כמו שאינספור דברים אחרים הם חלק מאתנו. אני חושב שלא צריך להעיף אותו, אלא פשוט ללמוד להכיר אותו ועל-ידי כך להפוך אותו מגורם שולט / כופה / חוסם / מבטל / מקטין, לגורם בעל גודל טבעי שאנו יכולים להתיחס אליו אבל לא חייבים לפעול על-פיו. מקסים בעיני מה שאמרת על כך ששאלת את עצמך לגבי הרעיון שלך וקיבלת תשובות ומסרים על כך שתצליח בענק. אלה התשובות והמסרים הנכונים, ואם תהיה לגמרי פתוח אליהם, כך בדיוק יקרה! המון בהצלחה, פיני

אל תעיף את הגמד, פשוט ....../images/Emo9.gif

תטביע אותו בים המלח...
. ועכשיו ברצינות...אותו גמד שאתה מספר עליו, אני מציעה לך לפנות את הזמן והמקום, לתאם פגישה מראש עם המזכירה שלו, רצוי בבית קפה על כוס קפה ועוגה (באופן אישי, מעדיפה פיצה, אבל על טעם וריח...) ולנסות לברר איתו לעומק (או שמא לגובה?!) למה החצוף מעיז לחשוב עליך רעות?! מדוע הוא יוצא מתוך נק' הנחה שאתה לוזר ואולי לא תצליח?! אחרי שתשכר אותו היטב (דיאט קולה לימון, מקסימום, הוא קטין - אתה יועד!!) ותוציא ממנו את הסוד (נכנס קולה - יצא סוד, U KNOW) תחשוב האם יש דברים בגו?! ואם כן, איך אתה יכול להתמודד איתם?! יש לי הרגשה שאם תנהל איתו שיחה כנה ופתוחה תגלה שהוא לא חושב שאתה לוזר ולא-יוצלח (הוא הרי מכיר אותך מלפני לפנים XY שנים והיה איתך במצבים אינטימיים....), אלא הוא פשוט פוחד מזה שתיכשל....ואתה יודע מה?! טוב שהוא פוחד (אבל לא יותר מידי)... הפחד הזה ישאיר אותך עירני ולא מדושן עונג, לא יניח לך לנוח על זרי הדפנה, יזרים אדרנלין בעורקייך, ישאיר אותך בתמונה בכל מה שנוגע לעסק שלך ולעובדים שלו (אם יהיו כאלו), ילמד אותך שאסור לקחת שום דבר כמובן מאליו - במיוחד הצלחה. בקיצור, הפחד הזה ישאיר אותך בחיים... מדברת (לצערי ולשמחתי ) מתוך ניסיון. ימב'ה הצלחה ואל תדאג בקשר לכסף..אם אתה מאמין במיזם שלך והוא מוצלח, יהיו עוד כאלו שיאמינו בו. צלחה, אתה יודע, היא דבר מידבק. גל

לשתות קפה עם הפחד

זהו שם הרצאה וסדנא של ד"ר פרידה דניאלי. הרעיון הוא לא להילחם עם הפחד, לנסות לדחות אותו, להעלים אותו, לגרש אותו, כי לא נצליח בכך. צריך לקבל את הפחד כעובדה, להתחבר אתו, לשתות קפה אתו, עד שירגיש נוח ויסתלק מעצמו.

מכירה אותו, את ה"גמד" הזה

לפעמים הוא גודל לגודל רב מימדים ואפילו משנה את צורתו לכל מיני חיות אחרות... הוא דואג טוב טוב שאתה תעשה היום בדיוק את מה שעשית אתמול, שלשום וכל פעם שתרצה או תחשוב על משהו חדש, הוא יכנס לפעולה ויסביר לך טוב טוב, הכי הגיוני שאפשר, והכי "נכון" שאתה מכיר, למה לא כדאי לך...ולמה לא תצליח...ושבשביל מה לך את זה... אלה אגב, דברים שאנחנו שומעים מהסביבה שלנו, כשמביעים רצון לשינוי או התחלה חדשה. מיד נשמעים קולות ה"השתגעת?" מכל הכיוונים. אז, קודם כל בהצלחה לך, אתה כן תצליח, ובגדול... הגמד הזה, כשעושים לו מקום להגיד את מה שהוא רוצה, אומר ומסתלק עד הפעם הבאה... אי אפשר להעיף אותו כי אז הוא צובר הרבה כוח ומופיע בתחפושת אחרת... מישהו חכם אמר לי פעם: "אסור להרעיב אותו, כי אז הוא נהיה מסוכן. תמיד לשמור עליו שבע, ובלי הרבה רעש..." בהצלחה!

הקול הפנימי

הקול הפנימי נראה שההבדל הפנימי בין אנשים שעושים לאלה שאינם עושים , הוא לא באופיים, אלא ביועץ הפנימי האינטימי ביותר שבתוכם. לכל אחד יש בראשו את המנטור, החבר, המצפון והיועץ. זהו הקול הפנימי וטבעו היסודי שהופך אותנו להצלחה או לכישלון, או לגרוע יותר מכך. מה גרוע יותר מכישלון? התשובה היא שיותר גרוע מכישלון זה לא לתת לעצמך אפשרות לנסות. אתה יכול לא להיכשל אם אתה לא מתחיל , אך אתה עלול להצטער על כך כל שארית חייך. לחלק מהאנשים הקול הקטן הזה אומר להם תמיד לפעול ולעזאזל עם התוצאות. למרביתנו הקול הקטן הזה הוא זהיר ופחדן. גם אם האנשים האלה מתגברים על השפעתו השלילית ומתחילים פרויקט חדש, הקול כל הזמן מציק ומדאיג. כמעט תמיד הוא ייצור את התנאי ממנו הוא חושש: הכישלון - כנבואה המגשימה את עצמה. הקולות הללו לא ממש שייכים לנו. הם שייכים לילד. הם חסרים את החוכמה העולמית שלמדנו. הם חסרים את הבטחון של התגברות על בעיות. הם רואים רק שחור ולבן. ילדים יכולים ללמוד. ילד נפחד אפשר לאמן וליטוע בו בטחון, כמו שאימנו אותו ונטענו בו בטחון ללכת על רגליו. כך גם לגבי הקול הפנימי הקטן שלך. כרגע ייתכן שהוא פחדן ונפחד, אך ככל שתשתלט על פחדיו, ככל שתראה לו שתוצאות טובות תושגנה, כך פחות מודאג יהיה. אתה יכול להסיר את השיתוק מציפיות שליליות לקידום אתגר חדש. לקוח מהעיתון האלקטרוני מס' 27 באתרי בני ישראלי www.loveyoursuccess.net

basket case

New member
האתר שלך נראה מעניין, אבל..

איך אני רואה את העיתונים הקודמים? אני לא מצליחה להיכנס אליהם..

באתר למעלה הקליקי למדור עיתון

אלקטרוני, ושם יש לך מהעיתון הראשון עד ה- 27. האתר עובר שינוי השבוע, תוך יומיים יהיה האתר המחודש ותוכלי ליהנות ממנו. תודה רבה.

geru

New member
אני חושב שאני יודע מי זה הגמד הזה

הגמד הזה הוא משפחתי (לא כולל אישתי), הם מנסים לשכנע אותי שלא ללכת לכיוון העצמאי היזמי - נראה לי שהם הם אלו שהחדירו לי את הפחד מכישלון. שרון

אל תיתן לאחרים להניא אותך מחלומותיך

הצלחה ואושר לא קורים מעצמם, הם תוצאה מכוונת ורציפה של פעולות להשגת מה שאתה רוצה ומאמין שמגיע לך. אל תגביל את עצמך עם מחשבות תבוסתניות ואמונות תפלות. חלום חלומות גדולים, לעולם אל תיתן לאחרים להניא אותך מחלומותיך. החיים נותנים לנו את מה שאנו משתוקקים לו, אך כדי להגיע להגשמה צריךחזון מוגדר וברור, אמונה עזה, ופעולה ממוקדת בהתמדה. כל אחד מאיתנו נולד להצליח בגדול בדרך כלשהי. תוכנתנו מלידה להצלחה, עם התניה לאפשרות של כישלון לאורך הדרך. נולדנו עם הכלי המדהים ביותר שנוצר אי פעם: מוח שיכול ליצור כל מה שיבחר. אין דבר שאנו לא יכולים לעשות. מה עוצר בעדנו? הפחד מכישלון? הפחד מדחייה או בוז של הציבור? ההרגשה שלא מגיע לנו להצליח? אל תיתן לשום דבר לעמוד בינך לבין ההצלחה. אלו היו קצת טיפים מספרי: "איך להצליח בחיים".

יפה אמרת, בני, אבל...

אני, אישית, לא אוהב את המושג חלומות "גדולים" או להצליח "בגדול". אלי מאד מדבר מה שאומרת אורניה יפה-ינאי (בספרה: "לכל אדם יש שביל"): "החלום לא צריך להיות גדול - מספיק שהוא שלך..." אני חושב שכאשר מבינים את זה, הפחד מכישלון נדחק עוד יותר הצידה. המילה "גדול" מזמינה השוואות: גדול ביחס למה, ביחס למי? גודלו של החלום אינו חשוב, העיקר היא משמעותו עבור האדם החולם אותו. לא ה"הצלחה" כמושג חשובה, אלא המימוש העצמי והמשמעות שכל אדם נותן לדברים מסוימים. הגשמת החלום האישי עבור בעל החלום היא-היא הנותנת, והיא זו שמביאה לסיפוק האמיתי. להיות ביל גייטס זה אולי חלום "גדול" והצלחה ענקית, אך האם זה באמת החלום האישי שלי, אותו דבר קטן ש"מזיז" לי אישית, שמספק את תשוקתי האישית? זו השאלה.... יום נפלא

תודה

תודה רבה על התיקון האם יתכן שלפעמים דווקא small is beatifull ואולי התכוון בני ל"גדול" במושגים ומובנים אחרים ? אולי . . . ויחד עם זאת חשובה ההסתייגות ותורמת רבות, לתחושתי. התקיים כאן דיון לפני כמה חודשים בנושא שאני מוצא אותו רב ערך. לדיון יום טוב ופורה, אמיר דרור

אתה די מלוטש ואתה צודק במידה

מסוימת, אבל כשמדובר על להשקיע אנרגיה, עבודה, התמדה עיקשת, תשוקה עזה - אז חבל להשקיע כל זאת על מטרה קטנה, על חלום קטן. כדאי להאמין בעצמך , ביכולתך וללכת על חלום גדול, כפי שמצוטט הנרי פורד: אם אתה חושב שאתה יכול, או חושב שאינך יכול, בכל מקרה אתה צודק. אז חלום בגדול, והיכנס לחשיבה החיובית שאתה יכול - אתה יכול. אנחנו מוגבלים לא ביכולות שלנו, אלא בחזוננו. אם אתה יכול לדמיין את זה - אתה יכול להשיג את זה. אם אתה יכול לחלום את זה - אתה יכול להיות כזה. (וויליאם ארתור וורד) יש עוד המון טיפים, אבל קצרה היריעה כאן.

מקרה או לא מקרה

שאתה שואל את השאלה הזו בדיוק כמה ימים אחרי שפרסמתי פה הודעה על הדרקונים בחיינו .. מציע לקרוא. מיק רוח מדבר

למעלה