שלום לכולם

s p 1

New member
שלום לכולם

שמי שחר, בן 17, מגמגם מגיל 4. רק עכשיו העזתי להיכנס להיכנס לפורום, ונורא נחמד לראות שיש עוד שסובלים כמוני. למזלי, במהלך השנים הגמגום השתפר אך כמו לכל דבר, יש תקופות טובות ויש פחות טובות... רציתי לשאול את הבנים שכאן איך הייתה לכם העלייה לתורה המפורסמת בגיל 13...גמגמתם? נתקעתם? בכיתם? למרבה המזל אצלי קרה נס ואלוהים עזר לי..מה איתכם?

shuky63

New member
העליה לתורה-אחת החוויות היפות בחיי

הרי בעצם שרים שם ובשירה אין בעיות. זו היתה חוויה נהדרת להופיע מול קהל כה גדול בבית הכנסת ולתת ביצועים נהדרים. במסיבת בר המצווה לעומת זאת כשהייתי צריך לברך את מי שהביאני עד הלום זה לא הלך כל כך טוב.קצת מביך אבל עשיתי זאת.במשך השנים אחר כך יצא לי לראות קטעים שאנשים שלחו לפיספוסים על ההופעה שלהם באותו מצב ואיזה פשלות היו להם בלי שגימגמו ולהם לא היה בעיה לצחוק על זה ולשלוח את הקלטת לפיספוסים.

תמיד חשבתי איך הבנים מתמודדים

עם קריאה בתורה בבר מצווה ועם טקס החופה באמירת הרי את מקודשת לי

shuky63

New member
זה יותר מפחיד מאשר קשה

יש לי חבר שהכרתי באמבי וגם הוא כמובן מגמגם.כשהתחתן לפני חודשיים היה בפניקה עצומה איך יגיד את שני המשפטים.חודש לפני חי על כדורי הרגעה ולא הפסיק לקטר על הפשלה שהולכת להיות לו מול 250 אנשים.ובסוף הוא אמר את זה בצורה מושלמת ואני לא התפלאתי כי הוא תרגל כל כך הרבה את המשפטים האלה שלא היה יכול להיות אחרת

b e ll

New member
בחתונה שלי כל הזמן חשבתי

איזה מזל שלא אני צריכה לומר את המשפטים האלה!!!! והתפלאתי ממש שבעלי לא נתקע, הייתי פשוט מבועתת.

b e ll

New member
לא, בכלל לא.

אבל הייתי בטוחה שהוא מזדהה איתי לגמרי

שרוך

New member
סיפור אישי

בס"ד הי לכולם מה קורה כן כן אני חי לצערי לא משתתף כמו שהייתי בפורום הקודם אבל גם צץ לפה מתישהוא ! כככה חווית הבר מצווה שלי היתה מופלאה למדתי שנה לפני כן כן כי אני נער דתי והורי רצו שאני יקרא את כל הפרשה לשמחתי קבלתי את אחת מין הפרשות הקשות לקריאה אולם בשביל לעבור את המשימה הזאת ובכלל לתת לי כלי לכל החיים הלכתי לקורס של ברברה דם ! אולם בסופו של דבר אחרי שנה קראתי את כל הפרשה + ההפטרה ואף אחד לא האמין שאני קראתי כולם היו בשוק המומים ! וזה היה נורא משמח בקשר לנאום הכנתי נאום אבל לא רציתי להקריא אותו כי הרגשתי שעשיתי הכי טוב ואני עלול לשבש ואני לא רוצה לכן הגעתי לפרשה עם הורי שאני יגיד 2 משפטים ואמרתי אותם איך שאני רוצה וזה גם יצא בסופו של דבר נאום קטן וטוב !! בקשר לחתונה זה נורא מפחיד החופה ובכלל השבת חתן אל תשכחו שיש גם שבת חתן!! בעזרת ה' נעבור את זה ! אבל עם כבר דת עדין יש לי חלום לעלות חזן ועוד לא הגשמתי אותו !! שרוך

R O N Y1

New member
בר מיצווה היום המשפיל ביותר!!

את יום הבר מיצווה שלי אני לא מאחל לאף אחד ! זה היה היום הנוראי יום הגיהנום ויום ההשפלה הגדול שנעשה אי פעם בחיי!!!!!!!! ניראה לי שבאותו יום השמיים בכו.... אני כבר לא זוכר אם התפלין נירטבו יותר מהגשם או מהדמעות שקרעו את לב השמיים ! RONY

dolphin m

New member
הבר מצווה שלי

כמה חודשים לפני הבר מצווה הייתי בקורס אצל ברברה דם, והשטף שלי היה די גבוה. את ההפטרה לא רק שעשיתי בלי בעיה, שכן שלי ז"ל אמר לאבא שלי שהייתי בין הטובים אי פעם בבית כנסת הזה (וזה בית כנסת ישן מאוד....). נתקעתי במילה הראשונה של הדרשה, אבל אחר כך זה זרם. גם כשנתקעתי, זה השתחרר מהר מאוד ואף אחד לא שם לב. דרך אגב, בתקופה הזאת עוד לא הבנתי שאנשים לא מבינים שאני מגמגם כשאני מגמגם "בקטנה". שוקי, אתה זוכר שהמכשיר אצלי נכון??

למעלה