שלום לכולם!

snake77

New member
שלום לכולם!

אני בן 17 ומשום מה בלי שום סיבה מיוחדת התחלתי לגמגם בכיתה ד' בערך... היה לי קשה מאוד להוציא צלילים שמתחילים ב-ת' ופ' והגימגום נעלם לפני חטיבת הביניים.. בכל הזמן שהייתי בחטיבת ביניים לא היה זכר לגימגום ובתיכון זה שוב חזר.. הגימגום מאוד קל אני מקריא בפני הכיתה בלי בעיות מנהל שיחה בשטף כמעט מלא אבל הבעיה היא (די מוזר האמת) שאני רק מגמגם שאני רוצה לספר משהו שהיה בעבר... זאת אומרת שאני רוצה לספר על משהו שהיה כמו תוכנית טלוויזיה שראיתי או משחק מחשב.. רק דוגמאות למשל שאני רוצה לספר על משחק מסוים שהיה לי אני נורא מתקשה אבל שאני מדבר על דברים בהווה כמו לענות ולשאול שאלות ובכלל שיחות חולין הכל שוטף לגמרי... משום מה רק בשבוע הקרוב זה התחיל ממש להפריע לי ואני לא מפסיק לחשוב על זה.. זה ממש מציק לי למרות שאני יודע שזה גימגום נורא קל... ולפעמים גם אני מצליח לדבר שוטף על דברים בעבר הכל תלוי בסיטואציה, מה שמוביל אותי, לאחר שעברתי על כל הפורום ולמדתי את הנושא, למסקנה שזה גימגום פסיכולוגי שנובע שמבעיית ביטחון עצמי... למשל שאני מדבר עם אחותי הקטנה או מדבר לעצמי אין בכלל בעיות! מה אתם אומרים? זה ממש מציק לי כבר בצורה אובססיבית..... קראתי שחלק מהאנשים פה מתקשים לדבר בטלפון או עם נהג האוטובוס, אבל אצלי אין את הבעיות האלה כמעט.. אבל עדיין יש גימגום מסוים... בבקשה עזרה! תודה מראש!

RobinhooDw

New member
הממממממ

לדעתי אתה לא מגמגם... גימגום זה לא משהו שקורה בעקבות נושא מסויים, או מצב מסויים... לדעתי זה מצב של חרדה או שאתה פשוט מפחד לגמגם [כמו כולנו] אם זה מציק לך שבוע אז אתה יכול לרדת מזה. יש פה אנשים בפורום שלא רק חושבים על זה כל חייהם אלה גם עוברים את זה.

R O N Y1

New member
שאלה לי אליך?

יש לי שאלה קטנה אליך ?למה אתה מתכוון "שהייתי בחטיבת ביניים לא היה זכר לגימגום ". תיראה אין דבר כזה להפסיק לגמגם לכמה שנים לחלוטין.,ושוב לחזור לגמגם !!! אם אתה לא יודע כשהגימגום מכה בך הוא משאיר צלקת נוראית . אז אין דבר כזה שצלקות נעלמות ושוב חוזרות... נראה לי שאתה מבולבל קצת או שתנסה אתרים אחרים כמו "מדע בדיוני" נ.ב אני מוכן להתחלף ב"גמגום" שלך תמורת כל סכום שתרצה ..... RONY

רוני

אתה קובע בצורה נחרצת "תיראה אין דבר כזה להפסיק לגמגם לכמה שנים לחלוטין.,ושוב לחזור לגמגם !!! " על סמך מה, הנסיון האישי שלך? מה שנכון לגביך לא בהכרח נכון לגבי אחרים. אילו היית עורך מחקר, בודק מקרים שונים ומגיע למסקנה כזאת, ניחא. אבח על סמך מקרה בודד (שלך) אני לא רואה איך אפשר להגיע לכאלה קביעות נחרצות. אני מכיר מקרים אחרים.

R O N Y1

New member
לא מדוייק

שלום גיא . אולי אתה מתכוון למיקרה שלי במיקרה שלי האיתי בחו"ל לתקופה ארוכה שלא פגשתי אף אחד מהעבר ודיברתי רק אנגלית אף אחד לא ידע שאני מגמגם סיגלתי לעצמי דיבור איטי עבה ובטוח כך שלא עקפתי מילים הכול היה ורוד, אבל איך שהתחלתי לחזור לארץ הכל קרס!!! אבל לגבי אותו בחור עכשיו הוא טוען שגם בחטיבת הבניים הוא פחד להצביע ולדבר . אבל אולי יכול להיות שהוא עבר למקום חדש לחטיבה שאף אחד לא מכיר אותו והוא יכל לסגל דיבור שונה אוליי... אבל מוזר, הוא לא מבין למה מגמגם פוחד מלדבר בטלפון או לעלות לאוטובוס ללא פחד מעניין.. נ.ב כל אחד באתר מדבר מניסיון אישי ורוצה לעזור אחד לשני .עצות מקלנאי תקשורת אפשר לקבל כל הזמן אבל בתשלום וללא הבנה!!!!! RONY

snake77

New member
שמעו...

מה ש-robinhoodw אמר נשמע לי הגיוני... אולי אני בחרדה מסוימת כי באמת שאני מפחד לגמגם אני מגמגם ושאני לא חושב על זה ושוכח מזה אז אני לא מגמגם... אבל היי זה עדיין קיים... ובחטיבה זה לא נעלם לגמרי זה פשוט היה מזערי וזה לפעמים מנע ממני מלהצביע ולענות על שאלות בפני כל הכיתה... אבל עכשיו זה חזר...

snake77

New member
ועוד משהו...

זה הגיע לרמה כזאת של אובססיה שכל משפט שאני אומר אני בוחן את עצמי ותמיד חושב ייצא לא ייצא אני יגמגם לא יגמגם ותמיד חושב על הסיטואציה... ממש מטריד!

b e ll

New member
בוקר טוב snake77, אז קודם כל

הגעת למקום הנכון לשאול את כל השאלות, ושנית מה שחשוב זו ההרגשה שלך - אם אתה מרגיש מגמגם אז צריך לעזור לך וזהו. לא הבנתי מתוך מה שקראתי האם טופלת בעבר בקשר לגימגום, אבל כרגע העבר לא חשוב מה שחשוב הוא העתיד. הגימגום הוא בעיה פיזיולוגית ש"מתיישבת" עליה הרבה פסיכולוגיה. מה שאתה עושה לעצמך זה שאתה חושב מחשבות שליליות מראש שבוודאי מגשימות את עצמן בחלק נכבד מהמקרים, נכון? לפני שאתה פונה לעזרת "תותחים" כבדים כמו פסיכולוגים וכאלה, תנסה לעבוד על עצמך להרגע לקחת דברים יותר באיזי, ובעיקר לחשוב חיובי. תדבר עם עצמך ותשכנע את עצמך שאתה אחלה אדם, שאתה נבון וחכם ושיש לך מה לומר ושגם תגיד את זה. שאין שום סיבה בעולם לשתוק בגלל גימגום, וגם אם הסיטואציה "מזמינה" גימגום תדרבן את עצמך שיהיה בסדר. בהתחלה זה אולי יראה לך מצחיק אבל בחלוף הזמן תראה את ההשפעה המיטיבה של המחשבות החיוביות האלה. בעזרת חשיבה חיובית ועבודה עצמית אפשר להגיע רחוק בטיפול בגימגום, בעיקר בגימגום שנובע מתוך פחד. שיהיה לך בהצלחה וגם
מהלב ממני.

barba

New member
../images/Emo151.gifהמיפגש במוצקין

היה מאד נחמד להכיר אותך ואשמח אם תמשיחי לבא לפעילות של אמבי גם בתל אביב

b e ll

New member
../images/Emo98.gif גם לי היה מאוד נעים.

כתבתי כאן כמה נהניתי לפגוש אתכם במוצקין (תחפש כמה הודעות למטה). לגבי המפגשים בת"א יהיה לי קשה להגיע באופן שוטף בגלל אילוצי ילדים (שלושה קטנים) ועבודה (אחת גדולה) אבל לקריות אבוא ועוד איך.

snake77

New member
לרוני

אני לא אומר שאני לא מבין את הפחד! בטח שאני מבין אבל הגימגום אצלי הוא לא בכל מילה וכל משפט הוא לפעמים, תלוי בסיטואציה... ולא סיגלתי לעצמי שום דבר בחטיבה, זה פשוט לא היה.. חוץ מזה שבאמת לפעמים הייתי מפחד להצביע ואני ממש לא זוכר אם אכן גימגמתי בחטיבה או שזה היה סתם פחד... אבל מה שאני יודע עכשיו שאני כבר חי עם גמגום קל מאוד כבר כמה שנים ורק עכשיו זה התחיל ממש ממש להפריע לי... אבל ממש!

b e ll

New member
snake77, תתעודד, הגעת למקום הנכון!

אל תיקח את רוני קשה, הוא רוצה לעזור לך להבין עד כמה בר מזל אתה לגמגם קל מאוד. תקרא מה שכתבתי לך, תנסה ליישם את זה, ואם לא תצליח תפנה לעזרת בעלי מקצוע. אפשר להעזר גם בנו ואנחנו כאן בשבילך.

snake77

New member
תודה רבה!

אתם אחלה של חבר'ה! מקווה לתרום לפורום כמו שהפורום תרם לי! תודה!

למעלה