שלום לכולם

SaintJohn

New member
שלום לכולם

לפי מה שקראתי פה הבנתי שיש לכם מחסור בחבר'ה מבוגרים יותר, אז הנה אני אספר לכם את הסיפור שלי בנושא. אגב אני נועם ואני בן 23: בכיתות א-ד הייתי די בסדר מבחינה חברתית, אבל אז ההורים שלי התגרשו ועברתי לבית ספר אחר. היו לי מעט חברים, אבל סבלתי קשות מהמקובלים. הם היו מעליבים אותי, והלכתי מכות כמה פעמים. בחטיבה הבעיה המשיכה, אבל השתנתה. ביסודי הבנים המקובלים היו מציקים לי, ובחטיבה אלה היו הבנות. הביטחון העצמי שלי היה בקאנטים, הייתי נורא ביישן ולא יכלתי להחזיר להן. הרי הן המקובלות ואני לא. החמש שנים הללו היו נוראיות. באותן שנים התחלתי ללמוד קראטה. אף פעם לא השתמשתי בזה, כי לא ידעתי עד כמה זה היה יכול להיות פרקטי. תמיד חשבתי שאני לא יצליח לעשות תרגילים, יצחקו עלי וגם יחשבו שאני אלים. אבח מה שכן, הקראטה עזר לי בקטע של הביטחון העצמי. יכלתי להוציא את כל האגרסיות שנבנו אצלי בקראטה. כשעברתי לתיכון המון השתנה. אני עצמי לא השתניתי בכלל. נשאר לי הדימוי העצמי של החננה והייתי מאוד מופנם וביישן. אבל האנשים סביבי השתנו. בכיתה שלי היו חבר'ה שקיבלו אותי לסביבה שלהם וזה עזר לי המון לבנות את הביטחון העצמי שלי. הבנות היו גם די נחמדות אלי, וזה מה שעזר לי המון. לא תארתי לעצמי שיכול להיות מצב שבת תתייחס אלי יפה. לקטע של חבר/חברה אני לא אכנס. בסך הכל ה3 שנים של התיכון היו די בסדר, הרבה יותר טובות מה5 שקדמו להן. עכשיו עוברים לצבא: שוב אותו קטע: אני לא השתניתי במיל, אבל הסביבה השתנתה לגמרי. הייתי ג'ובניק, וחבר'ה בבסיס היו אחלה. כ"כ אחלה, שכרגע אני מגדיר את תקופת הצבא כתור ה3 שנים הטובות ביותר בחיים שלי. ובסך הכל, כל העלייה הזאת ברמת הקבלה החברתית העלתה לי את הבטחון העצמי לרמות חדשות לגמרי, בנוסף לעובדה שהתחלתי להתאמן בחדר כושר, ככה שזה שהתחלתי להיראות ממש טוב גם עזר לי המון. כרגע אני מסתכל בצער לאחור לעבר גיל ההתבגרות שדי נהרס לי, אבל אני גם מביט קדימה בתקווה חדשה לעתיד טוב יותר, שלא יהיה כמו השנים הנוראיות הללו. אני גם מתכוון לעשות הכל על מנת שהילדים שלי לא יעברו את הכאב שאני עברתי. אולי זה יהווה פיצוי מתאים. זה סיפור שלי, אני לא יודע אם זה עזר למישהו, אבל אני מקווה שהחכמתם.

דיתוּש

New member
אה...

טוב, מעז יצא מתוק? :) אבל... מה זאת אומרת החכמנו? איך היינו אמורים להחכים?

QuEeN oF mE

New member
אולי..

שנדע שגם אם רע לנו עכשיו בעתיד יהיה יותר טוב? ותודה לך על הסיפור..שמחה לשמוע שהכל מסתדר בסוף

SaintJohn

New member
אני לא בטוח שהקטע של ה"להחכים"

היה הרציני ביותר בהודעה שלי. זה סתם יצא. אבל בכל אופן תודה רבה גם לכם שננתם לי מקום לספר את הסיפור שלי. כבר הרבה זמן זה ישב לי בלב

ברוכים הבאים!!!

קודם כל נשמח מאוד אם תצטרף לפורום שלנו! אני חייבת לציין שמאוד אהבתי את הסיפור שלך. אני מתארת לעצמי שבטח היה לך מאוד קשה והכל.. אבל אין לך מושג כמה כיף לדעת שבסופו של דבר טוב לך עכשיו. זה צריך להיות מוסר השכל לכולם כאן! באמת שיהיה לך רק טוב בהמשך.. כי מגיע לך! ואני מקווה שכל מי שסבל אי פעם בבית ספר יזכה לשנים טובות יותר..! אתה מוזמן בכיף להיכנס לפורום ולהמשיך לעודד כאן!

SaintJohn

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif

אני אשמח להמשיך להכנס לפורום ולדבר פה עם החבר'ה. אני מקווה שאני אצליח להגיד את הדברים הנכונות כשצריך. זה חשוב, ולא תמיד זה יוצא כמו שצריך.

*Ginny Weasley*

New member
וולקאם. ../images/Emo24.gif../images/Emo142.gif

אני כ"כ מבינה אותך. תקופת היסודי שלי הייתה דפוקה, עכשיו בתיכון אני מקווה שקצת יותר טוב
וול, כנראה שכלל שמתבגרים מכירים יותר אנשים.. וזה משנה לחלוטין את הכל. לא? בכל מקרה, ברוכה הבאה.

מיס קיי

New member
תגידו מה אתם נדפקתם?

מה באמצע העולם מקובלים ולא מקובלים? עוסקים בחרא הזה אצלכם בביצפר????? וואי...זה רע!!

הבעיה החברתית

היי נועם. סיפורך הוא אינו סיפור יוצא דופן משום שרוב הילדים בגיל כזה סובלים מבעיות האלו. אנחנו באותה תקופה לא שמים להם לב משום שאנחנו מרוכזים בדברים אחרים בתהליכים אחרים שמתרחשים. היה לך קשה למצוא את מקומך בבית ספר מפני שאז לא גיבשת לך את הזהות העצמית שלך. שהיום היא מגובשת יותר. אני מכירה סיפור כזה דומה לעצמי, מעולם לא הייתי מקובלת והייתי בחורה דחויה בבית ספר משום שהייתי בחורה שמנה והוריי לא היו במעמדות הגבוהים של שאר ההורים שלמדו איתי. וסבלתי רבות מזה. היה לי קשה להפתח לאנשים, תמיד רציתי להתאים את עצמי לחברה שאהיה כמותם אבל לא יכלתי. כי זה לא היה האופי שלי. עד שבתיכון המצב איכשהו השתנה קצת והכרתי את החבר הראשון שלי, שהיום הוא נשוי לבחורה מדהימה. וזאת היתה פעם ראשונה שדיברתי עם בנים. התקופה הכי משמעותית בחיי והכי יפה היתה תקופת הצבא שם למדתי להכיר אנשים מכל מיני מקומות בארץ וגם הצלחתי לגבש את זהות שלי והיום אני מרגישה אחרת משבעבר. תמיד היו אומרים לי שילדים רעים. היום שאני מתעסקת בתחום הזה עם ילדים אני רואה שילד אינו רע מטבעו, ילד פשוט מחקה התנהגות של מבוגרים, התנהגות שהוא לומד מן הטלוויזיה ואפשר לחנך ילדים להיות שוויונים יותר וסובלניים יותר ביחס לזולת. לוקח המון זמן עד אשר אתה משלים עם עצמך ומקבל את עצמך כפי שאתה. אבל אני שמחה שהחכמת מהסיפור הזה. ומקווה ומאחלת לך שרק יהיה לך הרבה אושר ואהבה בחיים!!!! כי זה הכי חשוב בחיים!!!

מעניין. ../images/Emo16.gif

ולא הייתי מאשים את הטלוויזיה כטלוויזיה, אלא את התוכניות שיש לילדים בגיל היסודי המוקדם, וגם מעט פרסומות (בעיקר לבובות) שכל מה שהן אומרות זה "אם תראה בצורה כזו וכזו אז תהיה 'מקובל'". ולא שאני חושב שמפרסומת/תוכנית אחת זה יכול להשפיע, אבל מכמות כל-כך גדולה, זה בהחלט יכול.
ניר

ניר

יש לי שאלה אלייך. מי מחליט אילו תוכניות משודרות בטלוויזיה ואילו לא? בכל מקרה המדיה הזאת אשמה.

המדיה כמדיה אשמה בדיוק כמו../images/Emo16.gif

שהעיתון כעיתון אשם על דברים ספציפיים שמופיעים בו, או רדיו בגלל תוכניות ספציפיות וכו'. בטלוויזיה, בדרך כלל, מנהל התוכניות (והעוזרים/צוות שלו) אחראים על הנושא.
ניר

אוחחח,

כמה טוב היה לקרוא את מה שכתבת. נראה כאילו בסה"כ 'כופרת' על השנים האבודות שנאלצת לחוות ביסודי, או בתחילת החטיבה. אני חושבת שזה נהדר שמצאת לעצמך תחביב, הלא הוא הקראטה, שהצליח להעלות לך בכמה נקודות את הביטחון העצמי, ומלבד זאת, נתן לך את ההרגשה שדרכו אתה יכול להוציא את האגרסיות ואת כל מה שמציק לך. תאמין לי, אני בטוחה שעזרת ללא מעט חבר'ה שקראו את מה שכתבת. הא, מה דעתך על להישאר כאן איתנו?

למעלה