שלום לכולם

שלום לכולם

פעם ראשונה שאני בפורום הזה, פורום נחמד. יש לי שאלה: נאמר לי באחת מחנויות הדגים שאפשר לקחת חתיכת גזע עץ קטן ולהשרות אותו שבוע במים עם מלח בישול ואח"כ להכניס לאקוריום. האם המלח שהעץ יספוג לא יזיק אח"כ לדגים?? פשוט מצאתי חתיכת עץ מאוד יפה שיכולה להשתלב יפה באקוריום שלי... מה דעתכם???

Suikun

New member
גזעי עץ

גזעי עץ מומלץ לקנות רק כאלו שמיועדים לאקווריום (שנמכרים בחנויות דגים, מן הסתם) לקחת סתם עץ מהטבע זה לא טוב, כיוון שהוא יפריש כל מני חומרים למים. מלח לא יעזור (ויכול להיות באמת שאם לא תשתפי את הגזע טוב טוב אחרי ההשהייה, ישאר עליו מלח שיכנס לאקווריום ויגרום לנזקים)

kobi10

New member
גזעי עץ שלא מהאמזונס

אינם מתאימים לאקווריום. ראשית הם צפים, מפרישים חומרים רעילים לדגים, נרכבים במים. התשובה היא שלילית

oldenburg

New member
מה זה הבולשיט הזה???????

אתם בכלל מבינים בדגים שאתם עונים שטויות כלאה?!
גזעי עץ אמזוניים מאוד מאוד טובים לדגים טרופיים, ומי אמר שהם צפים?!
אצלי יש גזע עץ והוא בכלל לא צף, חומרים רעלים?!
ההפך הוא עושה את המים יותר טובים לדגים הטרופיים וזה בריא!!
אצלי יש גזע עץ והוא בכלל לא צף...
עלק חומרים רעילים
...(אני רק יודעת שבאקווריומי דיסקוסים לא שמים גזעי עץ, לפני שלא הורתחו כהוגן, ויצאה להם הנשמה...
). גזעי עץ מומלץ באקווריום!!!!!!! הגזעים באים מאמזונה וטובים למים, אסור לקחת גזעים מהטבע, רק מחנויות...

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif ועוד שאלה בבקשה ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

יש לי דג גורמי בצבע כתום (לא זוכרת את הסוג) שהוא נראה חולה, הוא איבד כמעט את כל הצבע ונהיה כמעט לבן והוא נראה כאילו נשכו אותו, בקיצור הוא נראה ממש חולה. הוא נשאר באקוריום רק עם דגי גופי, לפני כמה ימים הכנסתי גם נקבות של גופי ושלוש מהן מתו, נראה כאילו נדבקו ממנו. מה לעשות איתו??

adiemus

New member
תשובה

לדעתי קודם כל לבודד אותו דבר שני יש תרופות לכל מחלה של דגים אני חושב מנסיון דג שאיבד את הצבע ושוחה על הצד אין הרבה מה לעשות איתו

Suikun

New member
-

דגים שמאבדים צבע דווקא ניתן הרבה לעשות איתם, למה לוותר כל כך מהר? כנ"ל לגבי דגים ששוחים על הצד. יכול להיות שמצב המים ירוד, תיקח דגימה ותביא לחנות דגים שעורכת בהם בדיקות פרמטרים. אגב, ישנם סוגים של גורמים שצובעים אותם לצבע הכתום/אדום. הצביעה היא מלאכותית וגורמת להם כאב. אחרי כמה זמן הצבע יורד.

למעלה