שלום לכולם

fani10

New member
שלום לכולם

היי קוראים לי פאני ואני אמא לתאומות מקסימות בנות שנה וארבע עוד מעט ואני רוצה להצטרף לחברה כאן ואני אשמח לשמוע עצות של לימוד והדרכה בקשר לתאומות שלי כי יש לי בעיה הן קטנות מאוד והן לא רוצות לאכול לי כלום חוץ ממה שיש בגן שזה אוכל טחון ופורמילה וגם בבית הן אוכלות רק דברים קלים כמו במבה וביסלי ושטויות כאלה אבל אוכל הן לא מוכנות לאכול והן לא גדלות לי אז אם למשהו יש איזשהו דרך לעזור לי אשמח מאוד בתודה מראש פאני

טל של 4

New member
קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

הצטרפי אלינו, בשמחה רבה!!!!!!!!!!! לגבי שאלתך, כמה קטנות הילדות, האם רופא הילדים אומר או את?? כי האני מאמין שלי הוא שאי אפשר להכריח ילד לאכול, זה רק יוצר בעיות בגילאים מאוחרים יותר אלא עם יש בעיה אמיתית אבל רק רופא יכול להגדיר בעיה כזאת. מצטערת שאין לי תשובות שעוזרות יותר........

anat30g

New member
ברוכה הבאה../images/Emo141.gif

ראשית welcome! דבר שני - אין דבר כזה ילד שלא רוצה לאכול שום דבר או מוכן לאכול רק שטויות... ילד רעב אוכל מה שיש לו בצלחת... הבעיה שאנחנו הורים רחמנים שלא מסוגלים לעמוד בפני ילד שמבקש במבה... גם אם זה שעה לפני האוכל. העצה שלי - אל תתני להן לאכול שטויות, רק דברים מזינים (פירות למשל וגם לא הרבה) ותראי האם בארוחה הבאה הן מסכימות לאכול את מה שאת מגישה להן.

nonana

New member
איזה יופי ברוכה הבאה לפורומינו ../images/Emo65.gif

הצנוע. נשמח לשתף אותך איתנו ולהשתתף איתך.

ברוכה הבאה לביתנו הקט ../images/Emo82.gif מקווה

שתרגישי פה הכי בכיף שאפשר. איך קוראים לבנות שלך?

יוטל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

כדי לוודא שאכן הן לא אוכלות כלום, את יכולה לרשום מה הן אוכלות במשך היום, כולל "שטויות". ואולי תגלי שהן כן אוכלות "משהו" בד"כ בגיל הזה, אם אין אחים גדולים, הן נחשפות לביסלי/במבה ויתר שטויות מיותרות, מהבית. אז אפשר להחליף את הנישנושים בפירות או פירות יבשים. אפשר להעשיר דברים שהן כן אוהבות בדברים בריאים. אני הייתי מכינה חביתה ומוסיפה כפית או שתיים של נבט חיטה (ויטמין E,ברזל, אבץ), מוסיפה גם לקציצה ועוד. כנ"ל עם דייסות אינסטנט של מטרנה (דגנים מעורבים, שיבולת שועל) מוסיפה כפית-שתיים למאכל שהן אוהבות. בד"כ הטעם לא דומננטי וזה נותן איזשהו ערך מוסף נוסף לאוכל. הייתי מורחת שקדיה (ממרח שקדים) בשיכבה דקה על פרוסת לחם ועל זה מורחת את הממרח האהוב עליהם...בד"כ החומוס היה מנצח ובגדול (ובלשונן דאז מומוס). בקיצור, יש כול מיני רעיונות.... הבנות שלי בד"כ גירדו את האחוזון החמישי..וטפו טפו אין תלונות היום.
גם היום הן הפיצפונות של הגן (בנות 4.5) אבל אוכל אף פעם לא היה עיניין

רז2

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif הבנות שלך בדיוק

בגיל של התאומים שלי. יש לי בן ובת בני שנה וארבעה חודשים..... בקשר לאוכל. אז קודם כל ישר להוריד חטיפים. מה פתאום ביסלי??? שלי לא ראו ביסלי מימיהם. וקרקרים וכאלו דברים, אז רק לעיתים נדירות ובסוף הארוחה כחטיף קינוח. במבה הם קיבלו לראשונה לפני חודש ומייד התאהבו. אבל גם את זה הם מקבלים בערך פעם בשבוע. חוץ מזה דווחי לנו קצת נתוני גובה ומשקל שנאמין שהן ממש קטנות... לילדים בגיל הזה צריך לתת כל הזמן לנסות דברים חדשים ודברים שלא אהבו לפני שבוע הם עשויים לאהוב בעוד שבוע. לתת להם צלחת קטנה עם מגוון דברים, למשל קציצות חתוכות, ירקות מבושלים, תפוחי אדמה או אורז וכו´. שיראה צבעוני ויפה. זה עושה להם חשק לנסות להכניס לפה. בהצלחה

keren1

New member
בוקר טוב פאני וברוכה הבאה ל../images/Emo82.gif../images/Emo140.gif

החם שלנו הרחק מן הבית. לי יש תאומים בני שנה וחצי ויש להם אחת גדולה מהם בשנתיים. אז במבה ביסלי דובונים הם מכירים ולא בגלל שהיא רציתי. עכשיו בזמן האחרון אני משתדלת לא לתת את השטויות הללו. היה עכשיו טו בשבט אז הכנתי צלחת של פירות יבשים על השולחן והם באו מדי פעם ונשנשו. דבר שני שהם מאד!!! אוהבים זה לחם. פשוט בלי כלום. אני חותכת להם חצי פרוסה לכל אחד והם רצים לספה (של האגיס מההדועה הקודמת) ויושבית ואוכלים אותה. גם אני נשברת מארוחת ערב סתמית של ביצה + גבינה + ירק. מה שהולך בזמן האחרון, ואני משתדלת לגוון אז הנה חלק מהאופציות: *מרק גריסי פנינה סמיך מאד!! *תבשילי טבעול (ת"א קטנים, פסטה) *ספגטי *שניצלונים *שניצלוני טבעול בקיצור מנסה לגוון ואפילו שני שהיא בררנית גדולה באוכל אוכלת. אז קודם כל קחי בחשבון (כמו שחברותי אמרו) ילדים לא מסתובבים רעבים. באמת הרעיון שלרשום כל!! מה שהם אוכלים נשמע לי מצוין. ותנסה לגוון להם את האוכל. ואם כבר חייבים נשנושים אז פתיבר! (תתעודדי עוד מעט קיץ ואז הפירות יגיעו ואז באמת תתחיל החגיגה) בהצלחה ותדווחי. קרן

ברוכה הבאהה ../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif|כ

שמחים לראותך כאן איתנו בנושא האוכל אני לא ממש יכול לעזור כי הילדים שלי אוכלים הכל והרבה [ואני צריך לשלם על הכל ] אבל מקווה שאוכל לעזור בעתיד ומצד שני נשמח לשמוע גם מה יש לך לומר

קרנושה

New member
ברוכה הבאה פאני......../images/Emo140.gif

ילדיי בני שנה וחודשיים והם קטנטנים וגם הם אוכלים קשה...(חוץ ליאורי) רק לפני חודש התחילו לאכול בכפית.....(חוץ מהבן שמסרב עדיין) ארוחות שלמות...היתה לנו תקופה קשה עם ליהיא שסירבה לאכול דייסות, ישבנו וחשבנו מה נעשה איתה...ואז עלה הרעיון שמכיוון שלהיא חולה על פירות למה שלא ננסה להוסיף לה פירות בתוך הדייסה? וזה הלך אצלנו יופי.....ילדיי מגרדים את האחוזון 3 הכוונה למתי וליהיא...ליאור באחוזון 10...

למעלה