שלום לכולם

shahar40

New member
שלום לכולם

קודם כל אפתח בזה שאני יודעת שאין כאן רופאים בפורום אבל רציתי לשמוע את הצד שלכם. אני בת 25 בחורה בריאה בדרך כלל חוץ מהפרעה בקרישת הדם (שמפריעה רק בזמן הריון, הטיפול הוא הזרקת זריקה לדילול דם) בספירת דם שיגרתית שעברתי לפני חודשיים במרפאה ההמטולוגית נתגלה ערך גבוה של כדוריות לבנות, אתמול בספירה חוזרת הערך עלה עוד יותר... הרופאה לקחה ממני משטח דם (ופה הגענו לשאלה הראשונה - מה זה משטח דם???) והפנתה אותי לאולטרה סאונד בטן(לבדוק שהטחול לא מוגדל) היא הזכירה גם בדיקת מח עצם שאצטרך אולי לעבור (מישהו כבר היה בסרט הזה?) כמובן שכל הדרך הביתה כבר דמיינתי מה יקרה אחרי שאמות (יש לי 2 ילדים קטנים) וכו' וכו' מישהו יודע מה המשמעות של ערך גבוה של כדוריות לבנות? אם זה אכן סרטן האם אפשר להרפא? אם נרפאים האם אח"כ צריך להיות כל החיים במעקב? בתקווה שזו רק אזעקת שוא... תודה.

ronenfox

New member
ספירה גבוהה

שלום, כמה הספירה שלך הייתה גבוהה ? יש הבדל בגובה הספירה. הרבה פעמים הספירה עולה בגלל איזה וירוס או שפעת, זו הדרך של הגוף להתמודד, ובאמת תשובה רצינית מקבלית דרך משטח דם שבו מסתכלים על הדם במיקרוסקופ ורואים אם יש תאים 'לא בריאים' בדם. הבדיקת מח עצם זה שאיבה של נוזל מח העצם מעמוד השדרה, בדיקה קצרה ולא כל כך נעימה אבל עוברים את זה. זה שיש לך ספירה גבוהה לא אומר ישר שזה סרטן. ומסרטן ניתן להרפא. כל יום יש התקדמות במחקר וברפואה ופה בארץ זה אחד המקומות המתקדמים בעולם בתחום. אני מכיר את הסיפור מהבן הגדול שלי שחלה בלוקמיה לפני שנתיים וחצי והיום ברוך השם לקראת סוף שלב האחזקה בטיפולים. ומה שהכי חשוב: לשמור על אופטימיות ולא לפחד, במיוחד לא לפני שמגיעות התוצאות. בברכת בריאות לכולנו, רונן

shahar40

New member
תודה רבה על העידוד

בפעם קודמת הספירה הראתה 11000 ואכן בערך באותה תקופה סבלתי מסינוסיטיס אבל אתמול הספירה היתה 14000. הרופאה ניסתה לתחקר אותי אבל לא מצאנו שום סיבה (נשללו: הריון, סטרואידים, סינוסיטיס, דלקות, עישון ועוד מרעין בישין). טכנאית המעבדה הציצה במשטח דם שלי ולא ראתה כלום. הרופאה אמרה שהיא תסתכל על זה גם ואם תהיה בעיה היא כמובן תודיע לי מיד (בינתיים היא לא התקשרה). כשאני קוראת שוב את מה שכתבתי זה נראה די מעודד אבל למה היתה אתמול ספירה גבוהה?

קודם כל תרגעי

עליה בכדוריות לבנות יכולה להופיע בכל זיהום בגוף, למשל זיהום בדרכי השתן מעלה לויקוציטים לפעמים ל20000 ויותר. למה לחשוב על סרטן בכלל? צאי מזה תגמרי את הבדיקות והכל יסתדר.

שלום שחר

אני לא מבינה בבדיקות דם דבר וחצי דבר, מכיון שיש לי גידול במח והוא אינו נותן אותות חיצוניים כגון אלה בכלל. אני רק רוצה להצטרף למשאלת ליבך שזו רק אזעקת שוא ולהוסיף לדברי רונן שענה לך, שסרטן זו לא מחלה שמתים ממנה היום, הרפואה יכולה להתמודד עם הרבה מצבים רפואיים כיום. אז קודם כל בשעור הזה אני מאחלת לך הרבה אופטימיות ושנית- את צריכה ללמוד לשאול את הרופאים כל דבר שלא מובן לך, זכותך לשאול אותם, להקשות ולשאול עד שתביני את הכל, כי מדובר בגופך! אור ואהבה, אילת.

ornusha

New member
הי...

ספירת דם גבוהה יכולה להעיד על הרבה דברים (כפי שכבר ציינו אחרים לפניי), ובעיקר על דלקת או אלרגיה. לפעמים הדלקת היא פנימית שרק בדיקות דם מיוחדות או אולטרא סאונד יכולים לגלות. ככה שהדרך מדלקת לסרטן (חס וחלילה) היא ארוכה. בדיקת מח העצם היא בדיקה לא כל כך נעימה, שבודקת את פעילות מח העצם שלך. אני קצת מנוסה בבדיקות דם בגלל המקרה שלי, שאני מקווה שלא המקרה שלך. הכל אצלי התחיל שגילית בלוטה מוגדלת. ממנה עשיתי הרבה בדיקות דם, שבכולם הייתה לי ספירה גבוהה- התחיל מ-17 אלף והשיא היה 21 אלף!!! כל הבדיקות העידו: דלקת בבלוטות הלימפה, עד שלבסוף עשיתי ביופסיה (כדי לגלות איזה דלקת זו) שבישרה אחרת. אבל זה המקרה שלי ולא שלך. מה שכן אני יכולה להוסיף שבדיקת מח עצם לא תמיד יכולה להעיד על סרטן (אם הוא עדיין נמצא בשלבים מוקדמים). במקרה שלי בדיקת מח העצם הייתה שלילית, כלומר לא התפשט לי. את הבלוטה שהייתה לי גיליתי בצוואר, אבל מסתבר שהמחלה התחילה לי כבר קודם מהבלוטות בריאות. זאת אומרת שבמקרה שלי צילום חזה חצי שנה קודם היה מגלה קודם. אבל זאת רק אני. אז: אולטרא סאונד יכול להרגיע חששות בנוגע לבטן, אך לפני מח עצם הייתי מציעה לך לעשות בדיקות קצת פחות לא נעימות, כמו צילום חזה, ובדיקות דם נוספות יותר ממוקדות לשלול דלקות במקומות אחרים בגוף. עדיף צילום ובדיקות דם על דקירה של מח עצם! ובכל מקרה, אל תחשבי ישר על המקרה הגרוע. הרפואה של היום מחוללת פלאים והידע כל כך רחב. במקרה שלי יש 94%! להרפא מהמחלה, ועובדה אחרי 8 טיפולים לאורך חצי שנה אני נקייה ומה שנותר לי זה רק מעקבים. בתקווה שהכל אזעקת שווא!!!

שלום שחר

כבר ענו לך, ולהוסיף אין לי הרבה. אבל לחזק את הדברים, קודם כל לפני שקובעים שזה סרטן, יש מחלות אחרות שלהן אותם סימפטומים והטיפול בהן יותר סימפטי בטיפולים בסרטן. ואפילו אם זה סרטן, המחלה כיום היא יותר מחלה שמבריאים ממנה או שחיים איתה וגם שומרים על איכות חיים, מאשר לא. אני מקווה שיאבחנו בהקדם מה יש לך וככל שיאבחנו מהר כך תבריאי מהר יותר. נא שובי עלינו עם עדכונים. יום טוב גלי

shahar40

New member
תודה לכולם אבל אולי בגלל

שגם סבא שלי וגם סבתא שלי נפטרו מסרטן (כן, זה היה לפני יותר מ-10 שנים ומאז הרפואה התפתחה מאד - אני יודעת) ובגלל שהאמון שלי במערכת הרפואית ירוד מלכתחילה (לפני שגילו שיש לי הפרעה במערכת קרישת הדם עברתי מות עובר בשבוע 40 והפלה בשבוע 6 ואף אחד מהרופאים לא טרח לשלוח אותי לבירור, הם פשוט אמרו לי שזה קורה... להמטולוג שאבחן אצלי את הבעיה הגעתי דרך חבר של שכן של אמא של בעלי(!) באופן עצמאי לחלוטין) לכן אני מפחדת שיפתרו את הספירה בכך שזה שום דבר ובסוף יגלו אצלי משהו כשיהיה מאוחר מידי...

ornusha

New member
גם אם

יגידו לך שזה שום דבר, אם תמשיכי להאבק על זכותך לבדיקות כדי לגלות מה זה בסופו של דבר גם תגלי. הכל בידיים שלך!!!

למעלה