שלום לכולם

שלום לכולם

אני לא יודעת עם הפורום הזה בישביל נוער,אבל אני חייבת לדעת משהו1 אמרו שיש סיכוי ממש גדול לסרטן בשד אמרו לי שזה לא מסוכן ובטוח שאני יתגבר על זה שאלתי מלא שאלות אבל צ לא ענו לי....כל כך... הם לא בטוחים והם אומרים שעם יש לי תוך כמה טיפולים זה יעבור ויהיה בסדר אני לא יודעת עם להאמין או לא! הייתי רוצה לדעת אולי סתם ככה עם מישה עבר מהו כזה מה עושים לו איזה טיפולים? הם אמרו לי להגיד כל מה שכואב לי וואני מרגישה דקירות בחזה והעיינים מיתגלגלות לי פיתאום הם הבטיחו לי שזה לא כלום ואחרי כמה טיפולים זה יעבור ! ויש לי עוד שאלה! סתם ככה אלה שכבר חבו את זה מה החברים שלכם או כל מישהו אחר היתיחס לעיניין הזה? איך הם הגיבו? והאם כדי לי לספר? תודה רבה לכל העונים זה נורא חשוב לי

הפורום הזה

שלום שני. הפורום מיועד לכל מי שהסרטן נגע בו באיזושהי דרך, בין מי שחולה, קרוב משפחה, חבר או כל אחד אחר. לא הבנתי כל כך אם כן אובחן אצלך סרטן באופן חד משמעי או לא. אני חושבת שהסיכויים היום להחלים מסרטן הרבה יותר טובים מפעם, וככל שהגילוי והאבחון נעשים בשלב מוקדם יותר כך גם עולים הסיכויים לריפוי. נראה לי שאם יש לך רופא שמטפל בך, אז כדאי לך ליצור איתו איזשהו קשר כדי שתוכלי לפנות אליו במידה ויש לך שאלות או בעיות ובעיקר כדי שתדעי שיש לך על מי לסמוך בתקופה הזו בתוך המערכת הרפואית. אני ממליצה לך לעדכן את הרופא שלך בכל מה שאת מרגישה וגם לשאול אותו את כל מה שאת רוצה לדעת כיוון שבידיו יש את המידע המדויק ביותר לגבי המצב שלך. ולגבי השאלה השניה, אם לספר לחברים ולסביבה הקרובה. אני לקחתי את כל החברים הקרובים, אחד אחד, לשיחה, לפני שהתחילו הטיפולים. סיפרתי בדיוק מה יש לי ומה אני אמורה לעבור והכנתי אותם. במצב הזה אף אחד לא היה מופתע כשתופעות הלוואי של הטיפולים התחילו וכיוון שדיברתי על מה שקורה לי, אנשים סביבי לא נרתעו וזה מאד חיזק אותי ונתן לי את התמיכה והאהבה בתקופה שהכי הייתי זקוקה להם. אני חושבת שאת צריכה לעשות מה שאת מרגישה שהוא נכון. יש אנשים שבוחרים לא לספר לאף אחד ומצליחים להסתיר לחלוטין את העובדה שהם חולים ויש אנשים שבוחרים בדרך ההפוכה, לשתף ולספר לכולם. את, מתוך מי שאת והדרך בה את עושה דברים, תבחרי גם את הדרך בה את עוברת את התקופה הזו. תרגישי טוב
גלי

talistern

New member
שלום לך

שלום לך, אני חדשה פה בפורום למרות שהסרטן כבר מאחורי. שאלתך נוגעת לליבי כי לפני שנה וחצי עמדתי ממש במצבך... חשוב לי לומר לך כי עלייך למצוא לעצמך רופא שתרגישי שאת בוטחת בו והוא הכתובת היחידה שלך לשאלת שאלות. יש המון המון אנשים שירצו לייעץ לך ויציעו כל מיני סוגים של טיפולים. מנסיוני חשוב לדבוק רק ברופא שלך! סרטן השד הוא סרטן שהרפואה יודעת לתת לו מענה לפחות ברוב המקרים. גילוי מוקדם של הסרטן מגביר את סיכויי ההחלמה. לי אישית לא היו שום כאבים לפני שגיליתי, הדבר היחידי היה שמיששתי גוש בשד. כך שיכול להיות שמה שאת מרגישה הדקירות והעיניים המתגלגלות זה כתוצאה מפחד וזה טבעי לחלוטין. אני רוצה להרגיע אותך ולומר לך שעברתי כימוטראפיה והקרנות ואפשר בהחלט לעשות את זה! היום חיי מתנהלים בצורה תקינה לחלוטין ואני אדם בריא לכל דבר. לגבי החברים שלך- אני מציעה לך לספר להם בצורה הדרגתית. הכי חשוב זה למצוא חבר אחד או שניים שאת בוטחת בו ושאת חושבת שהוא יוכל לתמוך בך, תבחרי אנשים חזקים בעלי חשיבה חיובית... אל תתביישי בכלום! לא עשית שום דבר רע! את תופתעי לגלות חברי אמת ברגעים אלו, תני לחבריך קרדיט... אשמח לענות לך על שאלות נוספות

יש לי שאלה

וליפני זה תודה רבה!! אני לא יודעת איך להודות אבל תודה! והשאלה שלי מזה ומה עושים בכימוטראפיה ובהקרנות?

ornusha

New member
תשובה

אני לא כל כך יודעת מה זה ומה עושים בהקרנות (כי לא עברתי) אבל לפי מה שהבנתי שולחים קרניים מסוימות למקומות שונים בגוף (מקומות שקשורים במחלה). בכמוטרפיה לצערי אני כן מנוסה. בכימוטרפיה מכניסים לך לגוף חומרים כימיים דרך אינפוזיה (כלומר ישירות לוריד). אותו חומר עובר דרך מערכת הדם ומשמיד את התאים ה"רעים". מכיוון שהחומר עובר בכל הגוף לעיתים הוא גם משפיע על תאים אחרים, אבל תאים אלו אינם מושמדים, בסופו של דבר הם חוזרים לפעול כרגיל. גם לי יש שאלה: כל הדאגות האלה הם בגלל שמצאו אצלך משהו או מתוך דאגה לבריאותך בכלליות?

מצאו אצלי

סרטןהשד שרק התחיל ככה אמרו לי..... ושאלתי מלא שאלות וכימעט לא ענו לי כלום אני מתחילה טיפולים עוד שבוע ואני לא רוהצ אני מפחדת!

סליחה, אבל זה נורא מרגיז אותי !

יכול להיות שאת חושבת שזה מאד מצחיק ומשעשע ונכנסת גם לפורום סרטן עור ובאותן מילים בדיוק סיפרת שמצאו לך סרטן עור , אני לא יודעת מה עובר לך בראש, אולי בגלל שאת עדיין ילדה ומתנהגת באותה צורה, אבל רבאק.... הנושא הזה ממש לא מצחיק ! ואני ממש לא חושבת שזה משעשע להפוך את זה לאיזה ניסוי או בדיחה ! כי יש פה אנשים, בשר ודם, שעברו שבעת מדורי גהנום , ובשבילם הפורום הזה הוא בית ומקום לקבל בו תמיכה וחיזוק ! תמצאי לך משהו להתעסק בו , ותכניסי לך היטב לראש שיש פה אנשים שבאמת עברו תופת כשחלו בסרטן, ויש כאלה שעדיין עוברים טיפולים קשים , ואף אחד מהאנשים האלו לא ישתעשע מהבדיחה החולנית שלך !! ---------------------------------------------

../images/Emo46.gifאת באמת חצופה, התביישי לך../images/Emo46.gif

מזל שפורפורית ולולו עלו עליך. אנשים עברו כאן כל כך הרבה סבל וגם חוו פחד מהמוות ואילו ילדה קטנה וטיפשה כמוך שלא יודעת לכתוב עברית, באה ו"משחקת" כאן. לכי לעשות שעורי בית ובעיקר בדקדוק, ילדה קלת דעת שכמוך. איילת האביב

ornusha

New member
../images/Emo123.gif

תודה לולו ופורפורית! ראיתי את זה גם כבר אתמול בלילה (אחרי ההודעה האחרונה שרשמתי), ולא ידעתי איך להגיב... ממש התעצבנתי מהעניין!! ואת שני- תתבגרי!!! אולי את בת 15 אבל ברור שהמח שלך לא התבגר יחד איתך..

טוב שלפורום סרטן בערמונית היא לא

הגיעה וסיפרה שמצאו לה בערמונית סרטן -חחחחחח-

אני מאד מקווה

שאותה בחורה שנכנסה וכתבה את מה שכתבה (אם זו בחורה בכלל, כיוון שכל האמון מעורער כרגע), מצליחה להבין, אפילו קצת מה נעשה כאן ולמה היא גרמה. אני מקווה שיש הסבר, כל הסבר שהוא, לסיבה שאותה הודעה מופיעה גם בפורום שלנו וגם בפורום של סרטן העור. אם הדבר נעשה באמת מתוך התמודדות עם המחלה, אז אנו ננסה לתמוך כמה שאפשר, אך אם הדבר נעשה כמשחק או כהלצה אזי ליבי מלא ברחמים על אותו אדם שבחר בדרך זו להביע את עצמו. שבת שלום לכולנו גלי

אני מאחלת לאות(ה) בחור(ה)

בריאות, הרבה בריאות, בריאות פיזית בריאות רוחנית ובעיקר בריאות נפשית שתשמור עליה שלא תסתבך שוב בחייה. מתפללת למענה! אילת.

כנסו....

שלום לכולם...! חבריה אני יודעת מה עשיתי לכם .... אבל אני רוצה שתיקראו את זה שנייה אולי תבינו משהו כל פעם מישהי או לא יודעת מי ז ניכנס אלי למישתמש ושלוחת לאנשים דברים שאני בחיים לא עשיתי וכולם צועקים עליי אחר כך שלחו לעד כמה ורומים כמו אהבה בגיל ההיתבגרות הודעות פרטיות וכשמישהי שלחה לי הודעה פרטית מיפה שאני מגעילה וכל זה ישר חיפשתי את הפורום וראיתי מהרשמתם ומה המישתמש שלי רשם ופשוט כל כך היתביישתי ולא ידעתי מה לעשות פשוט ניפגעתי בישביל כולם פה אני אני לא כזאת לא משעמם לי ובחיים לא היה לי סרטן ואני לא מאחלת את זה לאף אחד..... לא יכולתי לירשום לכם תגובה מידית כי הייתי בהלם כזה.......... ואני פשוט מיצטערת מכל הלב כרגע החלפתי סיסמה אני מקווה שלחא יכנסו אליי לשם מישתמש יותר אבל את הנזק שנעשה אני לא יכולה לתן אני באמת מיצטערת גם בשמי וגם בשם מי שעשה את זה... סליחה!!

מצטערת אבל לא קונה את זה...

אל תזלזלי באינטליגנציה שלנו, הסגנון הוא אותו סגנון כתיבה, ואותן שגיאות כתיב אם יורשה לי להוסיף. היה עדיף אם לא היית נכנסת לכאן בכלל.
--------------------------------------------------------------------

למעלה