שלום לכולם...

שלום לכולם...

אני חדשה בפורום הזה. אני נורא אוהבת לכתוב סיפורי פנטזיה, בעיקר על פיות, דרקונים, גמדים (לא כמו גמדי טוב טוב, אני מדברת על הסיגנון של גימלי משר הטבעות), שדונים, עלפים, אורקים, בתולות ים וכ'ו וכ'ו. הייתי בפורום פיות, והם לא ממש עזרו לי בתחום הכתיבה שם... רציתי לשאול אתכם, בתור בעלי נסיון- אני יכולה, בסיפורים שלי, לכתוב על יצורים חדשים? להמציא יצורים? אני יכולה להמציא מידע משלי על יצורים קיימים (לדוגמה, שפיות אוכלות ג'חנון)? ועוד משהו, איך אפשר לפרסם את הסיפורים שלי? בתודה (וסליחה על כמות השאלות), יערה.

murmur

New member
כמובן, אפילו מומלץ לכתוב על פיות

שאוכלות ג'חנון... כמובן שצריך שיהיה קצת יותר מזה כדי לעשות סיפור

טוב... אז הנה דוגמה

זה היה בערב חורף קר. גמד רחב כתפיים עטוי מעיר עשה דרכו בשביליה השוממים של טרקלין. לבסוף עצר לפני בית עץ קטן, והקיש 3 פעמים על דלת העץ הכבדה. לאחר מספר דקות שאיש לא פתח את הדלת, נכנס הגמד, ומצא את ידידתו משכבר הימים, אנדריאנה, שקועה בתפילתה אל מול פסלו של אל השמש. הגמד, גרימבולד, כיחכח בגרונו בעצבנות, אך אנדריאנה לא שמה לב אליו עד אשר סיימה את תפילתה. "גרימבולד! אני לא מאמינה, אתה כאן! כמה זמן לא התראנו, ידידי הוותיק! מה מעשיך בטרקלין?" שאלה אנדריאנה. "באתי לראותך, אנדריאנה," אמר הגמד,וחייך תחת זקנו העבות, "וגם הכנתי לך משהו, מהנפחיה." "שב, גרימבולד," אמרה אנדריאנה בחביבות, "אלך להכין לנו כוס תה." הגמד שקע לתוך אחת הכורסאות בעוד אנדריאנה נחפזת למטבח, מתלבטת בין תה נענע לבין תה צמחי מרפא. גרימבולד הביט סביבו, סופג את המראה החמים והמוכר ובוה באש המרצדת באחת הלבנים האדום. הוא אחז בידו את הכרית הרקומה שהייתה מונחת על הספה, ומישש בידו השניה את הכורסאות מרופדות הבד האדום. סביבו, על הקירות הצהובים, ניתלו מדפי עץ פשוטים עמוסי ספרים. אחד הספרים, מהעבים ביניהם, היה מונח פתוח על כיסא הנדנדה הקטן. הוא חייך בראותו את פסלי העץ שגילף במו ידיו, ונתן אותם לאנדריאנה ביום הולדתה ה-18. היה זה יום שמח כל כך, הוא נזכר, והביט במערכת השולחן ושני הכיסאות שאותם קנה לה אביה, הרלין. אפילו שרשרת הפנינים שנתנה לה בת דודתה של אנדריאנה עוד שם, מוטלת בתוך קופסאת זכוכית. היא שומרת הכל, אנדריאנה. לא שוכחת שום דבר. והוא כבר חשש שלא תזכור אותו... מהמסדרון הצר המוביל למטבח הגיחה אנדריאנה, בידה מגש כסף ועליו שני ספלים וקנקן תה. היא הניחה את המגש על השולחן, וגרימבולד קם מהכורסה והתיישב באחד מכיסאות העץ, בעודו לוגם מהתה הרותח. רק אנדריאנה יודעת להכין תה ככה. שנכנס לגוף ומחמם אותו מבפנים... בדיוק מה שגמד עייף זקוק לו. "תודה, אנדריאנה, התה מצויין." אמר גרימבולד. "אוכל לתת לך את המתכון, אם תרצה," אמרה אנדריאנה,"זה מאוד פשוט..." "לא, לא!" אמר גרימבולד בחיפזון,"גמד במטבח? לא, לא, לא! השתגעת לגמרי, ילדה? האם השנים שלא ראיתך השכיחו ממוחך כל היגיון?! באמת, גמד במטבח!" התחלחל מעצם המחשבה. כניראה שלא שם ליבו כשאנדריאנה הסיטה ממנו את מבטה, מצחקקת לעצמה בשובבות. היא קמה ממקומה ומילאה את ספלו בתה, שבינתיים התקרר מעט. הוא לגם ממנו בצימאון, פלט אנחה והתרווח בכיסאו. "ובכן, במה את עוסקת בימים אלו?" שבר גרימבולד את הדממה. "למען האמת, בדיוק לפני שהגעת הייתי שקועה בספר ישן, אודות מקדש עתיק ש... אהה... לא משנה, לא משהו שיעניין אותך." אמרה אנדריאנה. "האמיני לי, אנדריאנה, לא באתי לביתך בכדי לשתות תה וללכת. מסע ארוך עשיתי עד שהגעתי הנה, ויש לי הרבה סבלנות." אמר גרימבולד בנימה של רצינות שלא התאימה לו. "עיקש היית, גרימבולד, ועיקש נשארת." חייכה אנדריאנה. "תמיד אמרתי שגמד צריך לעמוד על שלו..." הסמיק גרימבולד. טוב, אז כתבתי עד כאן... אני אשמח לתגובות. כרגע אין פיות, אבל בהמשך הם יוצאים למסע אחר חיפוש המקדש, ופוגשים במקריות פיה סקרנית. אולי הם נפגשים כשגרימבולד אוכל ג'חנון של סבתא...? יערה.

murmur

New member
אוקיי

דברים שלא מקובל להכניס (לפחות לא בהגזמה, קרי- יותר מפעם אחת וגם זה במקרה חירום) הם סימני הפיסוק סימן קריאה ושלוש נקודות. סימן קריאה פירושו צעקה, אם הטקסט לא מעביר את זה שקיימת צעקה, תתקני את הטקסט, אל תוסיפי לו סימני פיסוק. רוב השלוש-נקודות יכולות להתחלף בפסיקים אצלך בסיפור, חוץ מאלו שנמצאות בסוף משפט שהן מיותרות לגמרי. בקשר לכתיבה, כרגע לא סיפרת שום פרט עלילה מיוחד ששוה התייחסות, זאת פתיחה, פתיחה למשהו שאני אישית לא הייתי קורא. למה? כי זה נראה לי כמו פנטסיה נוסחתית, יש גמד, יש עלמה, יש פיות ויש ג'חנון, מה אין? משהו מיוחד. אל תנסי בכוח לדחוף ג'חנון, ייראו את זה (חוץ מזה שזה לא כייף כשדוחפים ג'חנון
). עוד דבר שלא נהוג להוסיף בכתיבה הוא סוגריים, לא הוספת ואני מקווה שלא תוסיפי, זאת עצה טובה לחיים טובים שיש כאלו שלא מקשיבים לה בין עם ביודעין או שלא ביודעין. למה לא סוגריים? אם יש משהו שחשוב לך להוסיף בטקסט, תוסיפי אותו, אם לא אז שלא יהיה בטקסט. בברכה ומלאן אהבה,

cwen

New member
תיקון לגבי סימן הקריאה

סימן קריאה בפורומים באינטרנט, ובייחוד ריבוי סימני קריאה (!!!!) נחשבים לצעקה, ואינם מנומסים. גם ריבוי סימני שאלה. (?????). אחד מספיק בהחלט כדי לסמן שהכותב שואל משהו. סימן קריאה בטקסט רגיל פירושו ציווי. לכן הוא יבוא כשאדם נותן פקודה לאדם אחר. דוגמאות: "התייצבו למסדר!" (הורה המפקד בצבא). "לך להתרחץ!" (הורתה האם לילדה המלוכלך). "אל תשים הרבה סימני קריאה בפורום!" (אמרה המנהלת למשתתף החדש). "כירתו את ראשו!" (ציוותה מלכת הלבבות).

murmur

New member
גמד במטבח? לא, לא, לא!

זאת צעקה, לא ציווי, אפשר גם בלי סימן הקריאה. גם אם תכתבי "לך להתרחץ" או "אל תשים הרבה סימני קריאה בפורום" זה יהיה בסדר... אבל מלכת הלבבות וכבוד הרס"ר זה יותר פקודה. בין כה וכה לא צריך לשים סימני קריאה בטקסט, עדיף שזה יבוא ממנו

cwen

New member
אלה חוקי התחביר

ציווי ילווה בסימן קריאה. רק ציווי ילווה בסימן קריאה. לא התייחסתי לטקסט של יערה אלא למה שאתה כתבת שלא היה מדויק במאה אחוז. בגלל הנטיה של מתחילים בפורומים להציף את הודעותיהם בסימני קריאה, נוצר איזה רושם שסימן קריאה זה דבר רע, ולא כך הוא. פשוט צריך לשים אותו במקום הנכון ולא לשים אותו במקומות אחרים שהוא לא שייך אליהם.

Boojie

New member
למה רק ציווי? גם קריאה.

"הו!" הוא זעק. "הסלע!" היא צווחה. "הוא נופל!" "שלושים מפלצות רודפות אחריי!" קרא אינדיאנה ג'ונס בעודו מחזיק את כובעו ביד אחת ונמלט כל עוד נפשו בו.

טוב, תודה.

זו הייתה ביקורת בעיקרי לגבי סימני הפיסוק, אני אשנה. אבל רק דבר אחד, כשגרימבולד אומר: "גמד במטבח? לא, לא, לא!" הוא בהחלט צועק. הוא מתחלחל. סימן הקריאה מדגיש את החלחלה שלו, לא כן? ורדך אגב, לגבי הסוגריים, אני חושבת שאתם צודקים (למרות שדווקא כתבתי סיפורים עם סוגריים, אח, תקופת הסוגריים הנעימה). בכל זאת, תודה. אני אתייחס לכל הטעויות. רציתי עכשיו לעשות שלוש נקודות, אבל נזכרתי שלא צריך אותן בסיום משפט. מספיק אחד. פחחחח. יערה.

murmur

New member
אבל אין צורך, אנחנו מבינים שהוא

צועק גם בלי הסימן.

Boojie

New member
הומ.

"גמד במטבח? לא, לא, לא". נשמע קצת אנמי. ופלגמטי. וכל מיני מילים כאלה. לא? והוא לא חייב לצעוק את זה. הוא יכול לומר את זה בתקיפות, או בהכחשה, או בנזיפה.

murmur

New member
"גמד במטבח? לא, לא לא" אמר

בתקיפות... הכל רק לא סימן קריאה.

Boojie

New member
אני לחלוטין, אבל לחלוטין לא מסכימה

אתך. הקמפיין הזה נגד סימני קריאה מגוחך בערך כאילו שמישהו היה מכריז על קמפיין נגד סימני שאלה. יש סימן פיסוק, יש לו שימוש, יש סיטואציות שהוא מתאים אליהן, משתמשים בו. יש אנשים שמשתמשים יותר מדי בסימן קריאה, כן. ויש גם אנשים שמשתמשים ביותר מדי פסיקים. אז מה, זו סיבה להפסיק להשתמש בהם לגמרי?

murmur

New member
לרגע לא קראתי למגר את סימני הקריאה

ושלוח אותם לסיביר. אבל כל דבר בגבול הטעם הטוב, פסיקים לא יכולים להיות מועברים מעצמם ע"י שינוי טקסט (נשימה קצרה) לעומת זאת אם אכתוב (פתח ציטוט) גמד במטבח(סגור ציטוט), שאל, (פתח ציטוט) לא (נשימה קצרה) לא (נשימה קצרה) לא (סגור ציטוט) אמר בתוקפנות (כמובן שגם כאן נכנס העניין של תואר הפועל שיש אנשים שמתנגדים אליו). מקווה שהבהרתי את נקודתי.

cwen

New member
אני לא אוהבת כשמשתמשים בסימן קריאה

כדי להעביר רגשות - וזו השגיאה שגוררת את ריבוי סימני הקריאה המפריע כל כך. רגש צריך להעביר במלים ולא על ידי סימנים גראפים. ממש לא אהבתי את הדוגמאות שאת הבאת, כי סימן הקריאה שם לא מבהיר האם מדובר בצעקה, בהבעת תדהמה, באמירה תקיפה או בהדגשה כדי למשוך את תשומת לב הזולת. אז צריך להוסיף כמה מלים שיבהירו את נימת הדברים, ואז סימן הקריאה במילא מיותר.

farseer

New member
../images/Emo6.gif

"שלושים מפלצות רודפות אחריי!" קרא אינדיאנה ג'ונס בעודו מחזיק את כובעו ביד אחת ונמלט כל עוד נפשו בו.

אסתר 1984

New member
למרות שהויכוח על סימני הקריאה מאוד

מעניין (ואגב, באמת אין שום רע בסימן קריאה פה ושם), אני אגיב דווקא על הקטע עצמו
: קודם כל, כמו ש-MURMUR ציין, הסיפור נשמע ממש כמו פנטזיה נוסחתית. אם את לא יודעת מה זה פנטזיה נוסחתית תגידי ואני אשמח להסביר. אני פשוט עייפה מדי ברגע זה. זה בסדר לעשות את זה בהתחלה. הסיפור הראשון שכתבתי היה הכי נוסחתי שיכול להיות, וזאת הדרך הכי טובה שאני מכירה לעשות צעדים ראשונים בכתיבה. אבל הסיפור הראשון ההוא ישאר לנצח גנוז אצלי בקלסר. למה? כי בשלב כלשהו גיליתי שהוא באמת לא אומר שום דבר חדש, ואם הייתי מישהו אחר - הוא היה ממש משעמם אותי... אני ממש מעריכה את החברות שלי שקראו את הסיפור בזמנו... חוץ מזה, אני ממליצה לך מאוד לתת את הסיפור למישהו להגהה. יש לך די הרבה טעויות הקלדה שמפריעות לקריאה שוטפת. בנוגע לכל התיאורים של החדר - כיף לתאר. לפעמים מרוב שזה כיף כבר לא שמים לב שהתיאורים מיותרים. למי שקורא את הסיפורים שלך יש דמיון משלו, וכשאת מספרת, כדאי לך לזכור את זה ולא להעמיס על הדימיון שלו יותר מדי פרטים מיותרים. תני רקע בקווים כלליים, והקורא כבר ידמיין את השאר בעצמו. על העלילה קצת קשה לי להגיב, כי עדיין לא הייתה כל כך עלילה
. חוץ מזה, ברוכה הבאה לפורום, ותשתדלי לא להיבהל מהתגובה שלי. ההערות נועדו לעזור ולא להבריח אותך... תמשיכי לכתוב
.

Yuli Gama

New member
ברוכה הבאה :)

הממ.. אני לא חושבת שהתכוונת שזה ישמע כפי שזה נשמע. למרות שזה בהחלט יכול להיות מעניין. : "האמיני לי, אנדריאנה, לא באתי לביתך בכדי לשתות תה וללכת. מסע ארוך עשיתי עד שהגעתי הנה, ויש לי הרבה סבלנות." אמר גרימבולד בנימה של רצינות שלא התאימה לו. "עיקש היית, גרימבולד, ועיקש נשארת." חייכה אנדריאנה. "תמיד אמרתי שגמד צריך לעמוד על שלו..." הסמיק גרימבולד קשה להגיב על העלילה כי עוד אין הרבה ממנה, אז אני אגיב כלל יותר: 1) לא מובן קב הזמן. הוא ראה אותה פעם אחרונה לפחות בגיל 18, הוא לא ראה אותה מספיק שנים כדי שהיא תהיה עלולה לשכוח ממנו. כמה שנים באמת עברו? הוא קורא לה ילדה, אבל היא יכולה להיות גם אישה בת חמישים. 2) המון המון תוארי פועל. תראי, אם הדיאלוג לא יכול להעביר את הדרך שבה נאמר המשפט, תיאורי הפועל כבר לא יעזרו. זה בסדר פה ושם, אבל אצלך הם מופיעים בסופו של כל משפט. דוגמא: "לא, לא!" אמר גרימבולד בחיפזון ,"גמד במטבח? לא, לא, לא! השתגעת לגמרי, ילדה? האם השנים שלא ראיתך השכיחו ממוחך כל היגיון?! באמת, גמד במטבח!" התחלחל מעצם המחשבה . גם אם תורידי את שני המילים האלו הדיאלוג עדיין יעביר היטב את אותו הדבר. תני לקוראים שלך להבין לבד איך הדמויות מדברות, אל תאכילי אותנו בכפית :) 3) בדיאלוגים בין שני אנשים שמכירים אחד את השני לא אומרים את שם האדם השני.(חוץ ממצבים שעושים את זה בכוונת תחילה) "שלום יוסי" "שלום דני" "מה שלומך יוסי? איך היה היום שלך יוסי? מה עתה עושה עכשיו בחיים...יוסי?" (תגובה טבעית, רצון לבעוט בדובר
) ותמשיכי לכתוב, גם על ג'חנון :)

כן...

כמה הערות לגבי הודעה שלך... קודם כל, אני חושבת שזה נחמד שלא יודעים בת כמה היא. הקורא יבין במהלך הסיפור את הפרט הזה... כמו שאמרת- לא כדי להאכיל את הקורא בכפית
"... סליחה על הכסילות, מה זה תוארי פועל? אם התכוונת למילים שמדגישות את הדיבור, אני חושבת שזה מצחיק "התחלחל מעצם המחשבה". הוא מזועזע, גמד במטבח?! כי בסך הכל, גבר במטבח זה לא כך כך מזעזע, אבל זה מדגיש לקורא שאצל גמדים זה לא כך, וזה משעשע... לא כך? בכל מקרה, אני חושבת שההתחלה היא די חשובה, אז אני אנסה לשכתב את זה.. תודה! יערה

למעלה