שלום לכולם

amnon_p

New member
שלום לכולם

אני עוקב מזה זמן אחר הפורום. החלטתי להצטרף לאחר היסוסים שנובעים מחוסר זמן בעיקר. בתחילת חודש יולי עברתי ניתוח LAP BAND בוולפסון (פרופ, חרוזי) וזאת לצורך תיקון ניתוח SRVG מלפני כ - 12 שנים. הטבעת לא נופחה בינתיים ואני יורד במשקל באופן קבוע. מקווה שאוכל להשתתף באופן קבוע ולסייע בתשובות מנסיוני.
 

lia*

New member
היי אמנון וברוכה הבאה! ../images/Emo13.gif

נשמח אם תשתף אותנו בנסיון שלך וברוכה הבאה לפורום! לכל אחד מיתנו אין לפעמים זמן אבל תמיד נשמח לראותך כאן ולעזור (או להיעזר) .. בינתיים גמר חתימה טובה ושנה ובהצלחה בירידה ( דרך עגב כמה ירדת מאז הניתוח ולמה היה צריך לתקן?) ביי ליה
 

amnon_p

New member
ליה

קודם כל - ברוך הבא ולא ברוכה הבאה. התחלתי את הדרך לפני 12 שנים עם כ - 180 ק"ג. ירדתי עד כ - 100. בגלל תזוזת הטבעת הישנה והדגלת הפאוץ´, החלה עליה הדרגתית במשקל. לניתוח ביולי הגעתי במשקל של 134 ק"ג ובינתיים ירדתי לסביבות 120 (גובהי כ - 1.95 מטר), כך שהירידה סבירה בהחלט.
 

רוייקו

New member
שלום אמנון וברוך הבא לפורום ...

כבר כמה שנים שנהוג לתקן SRVG שנהרס על ידי הכנסת לאפ-בנד מעל קו הסיכות של הSRVG והוצאת הטבעת הישנה (אם בכלל ישנה..
) מסתבר שקו הסיכות מהווה מחיצה מצויינת שעשויה למנוע החלקת הלאפ-בנד בעתיד. היכן נותחת לפני 12 שנים ? אגב, לפני 12 שנה היה מקובל לבצע VBG ולא SRVG .. למרות שאין הבדל מהותי בין שתי השיטות.. האחרונה, שונה במיקצת בישום הטבעת.
 

amnon_p

New member
רוייקו

את הניתוח לפני 12 שנים עברתי בסורוקה. גם אז ניתח אותי פרופ´ חרוזי. הניתוח היה מסוג SRVG. בניתוח הנוכחי, הצליח פרופ´ חרוזי למצוא את הטבעת הישנה לאחר מאמצים רבים והוציא אותה.
 

רוייקו

New member
בקושי מצא את הטבעת ??

למה בקושי מצא ? הייתה קבורה בריקמת הקיבה ?? כניראה ש 12 שנים עשו את שלהם והטבעת (רצועה) ניבלעה בדופן הקיבה. מדוע הגעת לניתוח חוזר ?? הסיכות ניפתחו ? הטבעת התנתקה ?? איך גילית שהניתוח התפקשש, חוץ מלראות את העליה במישקל ??
 

amnon_p

New member
רוייקו

מעבר לעליה במשקל היו הקאות מרובות ביחד עם דימומים חזקים. כן הסיכות נפתחו בחלקן. לגבי הטבעת, האמת, לא נכנסתי לפרטים לגבי הסיבה שהוא מצא אותה בקושי, אך נראה לי שהיא "נבלעה" במידה זו או אחרת.
 

רוייקו

New member
דימומים לאחר SRVG יכולים לנבוע

פעמים רבות בשל התנתקות הטבעת מאחת הדפנות של ריקמת הקיבה או אפילו ארוזיה של הטבעת לתוך ריקמת הקיבה (מחוץ לקיבה אל תוך בשר הקיבה ופנימה לחלל הקיבה)... אני מתאר לעצמי שסבלת כאבים עזים בקיבה בעת אכילה, מצרבות רבות וחולשה שנבעה מהדימומים בקיבה .. ?! איך אתה מרגיש עכשיו ? חשוב שלא תצפה לגדולות מהניתוח הזה.הניתוח שעברת הרבה יותר עדין והרבה פחות דראמטי בהגבלה שלו את יכולת האכילה. פה צריך הרבה יותר משמעת עצמית. אני מקווה שיש לך אותה. שבוע טוב, ידידי.
 

gal33

New member
תגיד רוייקו, מה באמת קורה לכל

הטבעות בכל הניתוחים, אחרי, 10, 20, 30, 40, 50 שנה? מה קורה לסיכות ששמים?
 

רוייקו

New member
הרס של הנתוח ? תלוי באיזה נתוח

מדובר. ככל שמדובר בניתוח רדיקאלי יותר, כך פוחת הסיכוי להרס שלו. במהלך העשור האחרון מקובלים שני ניתוחים בארץ כניתוחים פופולארים: 1. SRVG - הניתוח הפתוח עם הסיכות וטבעת הסיליקון הקבועה. בניתוח הזה יש סיכוי לריצת שורת הסיכות לאחר הניתוח, תופעה שכיחה, יחסית שעשויה לקרות זמן קצר אחרי הניתוח או כמה שנים לאחר הניתוח. התופעה יכולה לקרות בגלל הקאות רבות ודחיסת מזון. הטבעת יכולה לעבור מה שניקרא: "ארוזיה", חדירה שלה לתוך חלל הקיבה או ריקמת הקיבה. בשני המיקרים יש לנתח על מנת לתקן את הבעיה. 2. AGB (ajustable gastric banding זהו הניתוח השכיח ביותר כיום בארץ ומבוצע במרביתו בגישה הלפרוסקופית. הטבעת יכולה להחליק, הפאוצ´ יכול להתרחב וכו וכו.. בכל אופן, דר´ סובחי שהטבעת מיועדת להיות בתוך הגוף למשך 10 שנים לערך.
 

gal33

New member
לא לזה התכוונתי, כל זה כבר ידוע,

הרי גם ב- GBP שמים טבעת. שאלתי היא מה קורה לטבעות האלו אחרי זמן כה רב? הרי בכל זאת מדובר בגוף זה בתוך הגוף. אם למשל עוד 10 שנים יצטרכו לפתוח אותך (איך זה נשמע...) חו"ח, ימצאו את הטבעת ששמו לך בקלות? באיזה מצב? באיזה מצב ימצאו את הסיכות? דרך אגב, שמעתי שיש מנותחי SRVG שהטבעת נעלמת לה אי שם במחשכי הגוף. מה קורה עם הטבעת ב- GBP? מדוע היא לא נעלמת? במה היא שונה? דרך אגב, שאלתי את סובחי, והוא אומר שהיצרן מצהיר שהיא טובה ל- 10 שנים לפחות, ואין כל סיבה שהיא לא תחזיק כל החיים, ומרופא אחר שמעתי שהיא עמידה ל- 1000 דקירות (אז חבר´ה הישמרו
), כך שלא אמורה להיות בעיה, למעט הבעיות שציינת, והן למעשה טכניות מסביב, ואני מתכוונת כפי שניסיתי להסביר עצמי, למוצרים עצמם.
 

רוייקו

New member
אין הבדל בין GBP ל SRVG בישום

הטבעת. ב GBP לפרוסקופי, כפי שדר´ סובחי מבצע בימים אלה באיכילוב, אין טבעת. הקומבינציה של טבעת עם מעקף קיבה - מה שניקרא: "ניתוח ע"ש פובי" (כפי שליר, רוני ורונית) עדיין מיושם אך ורק בגישה של בטן פתוחה. מלבד הישום של אותן טבעות, אין הבדל משמעותי. ככל שהטבעות חובקות חזק יותר את ריקמת הקיבה, כך הסיכוי לארוזיה גדול יותר, זו הסיבה שנימנעים מניפוח יתר של הטבעות המתכווננות. החומרים עצמם מהן עשויות הטבעות אינם מתכלים כל כך מהר כי הם למעשה חובקים מחוץ לקיבה, שם החומציות אינה מזיקה כפי שבתוך הקיבה.
 

gal33

New member
רוייקוש, טוב עוד כמה שאלות בנידון

אני מרגישה כמו ב"הכה את המומחה"
דרך אגב, אם הבנתי נכון, אצל לירי שמו טבעת מתכווננת במקום הרגילה, עשו לה שילוב של GBP עם AGB. אצלך אין טבעת?? למה לא? איפה האפקטיביות רבה יותר? אנשים אמורים לחיות עם הטבעות האלו 50 שנה ללא בעיות? מדובר בטבעות סיליקון נכון? מה קורה עם הסיכות? ?(חוץ מהבעיות הרגילות של היפתחות השורות) אתן אין בעיה של ארוזיה וכו´? דרך אגב, למה ב- GBP אין סכנה של פתיחת שורות הסיכות לעומת SRVG וכו´, הרי זה אותו מנגנון לא? טבעת רגילה סטטית שחובקת את הקיבה ב- GBP למשל, אין סכנה שאחרי מספר שנים יפתחו ולא ימצאו אותה? תודה רבה מראש
 

רוייקו

New member
גל, הרגישי בנוח "להכות את המומחה"

אני לא יודע מה, בעצם, פרופ´ חרוזי עשה אצל ליר. אני הבנתי ממה שהיא תארה שהיא עברה ניתוח מעקף קיבה עם טבעת. השילוב הזה נפוץ וקיים בעיקר בחו"ל. בארץ עדיין לא מכירים את השילובים האלה היטב וגם אין מי ששיישם אותם. ניתן להתקין כל הקיבה, בנוסף למעקף, טבעת סיליקון קבועה, כפי שמיישמים ב SRVG ואז הניתוח ניקרא SRVG GBP שזהו, למעשה, ניתוח ע"ש פובי וקיימת גם האופציה להתקין מעל המעקף, מממש מתחת לושט, טבעת מתכווננת (רוב המנתחים בארץ מעדיפים את הלאפ-בנד). עכשיפ: כשממדרים חלק מהקיבה, כמו ב SRVG, למשל, כאשר הקיבה נישארת שלימה, יש סיכוי גדול יותר שהעסק יתפרק עם הזמן. אין מה לעשות. הקיבה היא ריקמת שריר ולא יותר מיזה. כשמפעילים מניפולציות הרסניות של אכילה אגרסיבית והקאות כהרגל, העסק עשוי להתפרק. הפתרון הוא בחלוקת הקיבה על ידי חציצה טוטאלית בין הכיס הממודר לשאר הקיבה, כך שישאר כיס שלא מחובר לשאר הקיבה. אני אחפש איזה קובץ של SRVG לפרוסקופי, כדי שתוכלי לראות את ההבדל. כך נוהגים גם עם מעקפי קיבה. היום, פשוט, מחלקים את הקיבה לשניים, כך שהכיס אינו תרחב, גודל או נהרס ובטח שלא קו הסיכות שלו.
 

רוייקו

New member
וזה קובץ תמונה של SRVG המסורתי

עם פתיחה של הבטן.. אפשר לראות את קו הסיכות חוצה את הקיבה השלימה.
 

gal33

New member
ראשית, תודה. שנית, אני ממשיכה... ../images/Emo88.gif

הבנתי שאצלה הוא עשה GBP רגיל + טבעת, דהיינו: פובי. רק שבמקום טבעת סטטית הוא שם לה את ה- lap band. מי עוד בארץ חוץ מחרוזי וסובחי מנתח GBP (למעט המנתחים האחרים בוולפסון)? ואיזה ניסיון יש להם בכלל? לגבי החלוקה, הבנתי שיש 3 שיטות חלוקה: כריתה של חלק מהקיבה, גזירה אך השארה של הקיבה, סיכות + תפירה ועל ידי כך חציצה בין 2 חלקי הקיבה המתקבלים. לאיזה מן ה- 3 התכוונת שמשתמשים בו היום ואיתו אין בעיה?? עם ה- 2 הראשונים הרי ברור שאין בעיה. מה קורה ב- 3 שהבנתי שבו חרוזי משתמש. הוא הרי עושה את ה- GBP כך שהוא רברסבילי לחלוטין. איך זה שבשלישי לחץ של אוכל אינו מוביל להתרת קו הסיכות? מדוע ב- GBP מנגנון ההקאה ראקטיבי יותר כתגובה על לחץ של אוכל מאשר מנגנון הרחבת הפאוץ´ ב- LAP-BAND? לא הצלחתי להבין, איך בסוג ה- 3 של ה- GBP, לא נוצר לחץ להרחבת הפאוץ´ ו/או לפתיחת הסיכות. אצל רוב המנותחים מתרחשת הרחבה לכדי פי 2 עד 3 מהקיבה המקורית אך שם היא נעצרת. איך זה? למה ב- SRVG הסיכות נוטות להיפתח ואילו ב- GBP לא?
 
למעלה