שלום לכולם

גל גלגל

New member
שלום לכולם

אפשר לקבל פה הדרכה לגבי פתיחת עסק? ואם לא פה אז היכן?

שלום ויום טוב

פתיחת עסק היא פעולה מאוד פשוטה שמתרחשת במשרדי מ.ע.מ ומס הכנסה. הולכים לשם, ממלאים ניירת ואופס... יש עסק. עכשיו רק נשאר ממש מעט. להתחיל להניע אותו, להפעיל אותו ולדאוג שכל רגע הוא יעשה כסף. בהצלחה!

גל גלגל

New member
אביבה, תודה../images/Emo140.gif

העסק שלי כבר עובד כמעט שנתיים, אך לא כעצמאית - כן בצורה חוקית כמובן. החלטת שאני הופכת אותו לכזה. ממי דואג לניהול הניירת? רואה חשבון? יועץ מס? זה בכלל משנה, עדיף לשלם פעם בחודש? פעם בשנה? אני צריכה קצת הדרכה בסיסית איפה ניתן לקבל אותה?

motyka

New member
הקמת עסק - סיפור קל

מתחילים בטיול למשרדי מע"מ. אם המחזור (לא רווח אלא מחזור) עד 64000 שקל לשנה - נרשמים כעוסק פטור, אם המחזור גבוה יותר - נרשמים כעוסק מורשה. עם מספר התיק נגשים למס הכנסה ופותחים תיק. אחר כך ביטוח לאומי (אפשר בכתב). בהנחה שתשארי במעמד עוסק פטור - אין הבדל משמעותי בין יועץ מס לרואה חשבון. אני אישית מעדיף רואה חשבון כי התשלום דומה - ואם צריך שירותים נוספים - הוא יכול לתת אותם.

הנה יום חדש

הניירת צריכה להיות מנוהלת ממש מההתחלה. אני בעד רואה/ת חשבון שיש לו/ה יותר פונקציות שהואיא יכול/ה לעזור בהן. פעם בחודש או פעם בשנה נקבע על פי גובה ההכנסות שלך. ככל שהן יותר גדולות, כך משלמים לעיתים קרובות יותר. יש כאן בפורום כמה רואי חשבון,אם יכנסו לפורום היום,בטוח יתנו את תשובותיהם. בינתיים ספרי,אם את רוצה, למה החלטת להפוך לעצמאית? איך יכול להיות עסק שהוא לא עצמאי?

mstern

New member
תשובות מרו"ח

שלום, שלבי פתיחת העסק הם אלו: 1.פתיחת תיק מע"מ:עוסק מורשה או פטור, צריך לגשת למשרד מע"מ הקרוב למקום מגורייך. 2.פתיחת תיקים במס הכנסה ובביטוח לאומי, אפשר בדואר. 3. הדפסת פנקסי חשבוניות / קבלות. 4. תחילת עבודה. 5. לעניין שמירת המסמכים ורישומם, זה תלוי איזה עוסק את. אשמח לעזור, מוטי שטרן, רו"ח

mstern

New member
עוד דבר קטן

ללקוחות שרוצים לנהל לבד את כל העניין, אני לא גובה עבור ההדרכה.

mstern

New member
בגלל ש...

במציאות של היום אנשים רוצים לחסוך כסף וזה נראה להם מקום טוב לחסוך בו. כמובן שאני מסביר ללקוח שזה רעיון לא טוב, אבל מה לעשות אם אין לו כסף לשלם לי? וגם, אם אני מדריך אותו היום, מחר בביקורת מס יהיו לי חיים יותר קלים. למה בלי תשלום? פשוט כי זה הסבר קצר וביחד עם ההיכרות עם הלקוח. אני לא רוצה להיות איש מקצוע שמחייב על כל שטות, ותאמיני לי אני מכיר המון כאלו. מוטי

זה רעיון מצוין לסטארט אפ

ביחד עם תרומה לקהילה... לעזור לאלה שאין להם כסף, להקדיש להם זמן ולהראות להם איך הם מסתדרים "ככה בערך", בלעדי... ממממממ.... ממש לא! נדבר עוד כמה שנים, כשלא תוכל עוד לעשות את זה... איש מקצוע אינה מילת גנאי, להיפך... איש מקצוע גובה כסף על הזמן שהוא מקדיש מכיוון שהוא יודע לעשות משהו יותר טוב באותו הזמן שאיש אחר שאינו קורא לעצמו "איש מקצוע"...לא יודע לעשות. זה שווה הרבה מאוד כסף. תשלום עבור שירות יוצר יחסים נכונים עסקיים בין נותן השרות למקבל השירות. כשאין כסף בסיטואציה עיסקית...עלולים להיות לזה פירושי אחרים, לא עיסקיים. לא כדאי...

mstern

New member
אני לא כזה פילנטרופ

זה כמו סוחר סמים, ההדרכה הראשונה בחינם אחר כך, זה סיפור אחר לגמרי. וגם אז אני לא כזה יקר.

יונית א

New member
אני בהחלט מקבלת את הגישה

שעבור "עיצה" בודדת , לא חייבים לגבות תשלום , מעבר לפילנטרופיה ,יש בכך שלח לחמך על פני המים כי כאשר אותו בעל עסק יעמוד על רגליו ויזדקק לשירותי רו"ח -יש סיכוי טוב שיפנה דווקא אליך. התחושה של הלקוח כי הוא לא "נגזל" ולא משלם מאות שקלים עבור עיצה מקצועית- יכולה לפתוח לך קהל גדול חדש. אני תופסת את זה(אם אני מבינה נכון את הגישה) כמו "לתת דוגמית" .

למעלה