שלום לכולם

tapuznewbie

New member
שלום לכולם

שלום לכולם יש לי כמה שאלות 1. איך להישתמש ב MICROSOFT WINDOWS NETMEETING? 2. איך לעשות תוכנה ב DELPHI שתעשה SHUTDOWN או RESTART למחשב? 3. חסימה של CTRL+ALT+DEL C וב PASCAL? 4. מה זה IP? 5. האם אפשר להתקין באותו מחשב גם WINDOWS וגם LINUX (יש לי רק כונן קשיח 1)? 6. האם אפשר לעשות כך שמחשב יכבה את עצמו כשלו משתמשים בו זמן מסויים? 7. האם יש וירוסים ששוכנים ב BIOS? 8. ניתן להתקין MSN EXPLORER בWINDOWS אם תמיכה בעברית? 9. באיזה אתרים אפשר ללמוד C? 10. מה קורה עצלכם? תודה.

gurfi

New member
כמה תשובות

אני לא מכיר את דלפי אבל אני יכול להמליץ על תוכנה בחינם ובעברית שאפשר להוריד אותה מהאתר הזה. ip זה מספר המזהה אותך ברשת, בכל התחברות המספר משתנה. (למי שיש את המספר שלך - יש את האפשרות לפרוץ לך למחשב). רק עם 2 כוננים תוכל להתקין 2 מערכות הפעלה. יש אפשרות לכבות מסך אוטומטית וגם להפסיק את פעולת את ההרד דיסק. יש וירוסים שיכולים לשנות את ההגדרות ב BIOS וכך לגרום לנזק. שפת המחשב c היא שפה קשה ומיועדת למתקדמים, שפה שכזאת אי אפשר ללמוד על רגל אחת, ולכן אם אתה רוצה ללמוד אותה - תקנה ספר. (אם אין לך ידע בשפה בסיסית - אז עדיף שתלמד קודם את השפה הבסיסית)

תיקון קטן....

אין שום בעיה לשים 2 מערכות הפעלה ויותר על כונן קשיח אחד, רק צריך לדעת איך עושים זאת. לגביי WINDOWS ו-LINUX למשל, זה ממש פשוט: מייצרים את הPARTITIONS עם תוכנת FDISK כך שהחלק האחרון של הכונן נשאר ´לא מוגדר´ - מומלץ להשאיר לפחות גיגה אחד, LINUX יזהה אותו מאוחר יותר וישתמש בו. אחר-כך מתקינים WINDOWS כרגיל, אחרי שהכל פועל מתקינים LINUX כרגיל, הוא כבר מזהה שיש עוד מערכת הפעלה ומתקין תוכנית בשם LILO שמופעלת ראשונה עם הכניסה למחשב, ומציגה אפשרות לבחירה בין WINDOWS ל-LINUX. אם רוצים לשים יותר מערכות הפעלה יש תוכנות שמתמחות בזה. הרעיון הוא שעם הכניסה למחשב מוצג תפריט המאפשר בחירת מערכת ההפעלה הרצויה. ביי.

gurfi

New member
נכון אבל-

אחרי החלוקה למחיצות זה יוצר 2 כוננים ועל כל כונן מתקינים מערכת אחת אממ fdisk מוחקת את כל המידע מהדיסק יש את partition magic שעושה את זה בלי לפגוע במידע

חשבתי שהשאלה היא לגביי...

כוננים פיזיים, כי הרי לגביי כוננים לוגיים הבעייה הרבה יותר פשוטה - מגדירים עוד כוננים עם PARTITION MAGIC ע"י הקטנת הכוננים הקיימים.

למעלה