ברוך הבאאאאא, שחר../images/Emo24.gif
שמחים שבאת אלינו. זה המקום הנכון להירגע. שחר, גם אני קיבלתי את ה"בשורה" כשהייתי בשבוע ה- 14. מיותר לציין שהיינו בשוק מוחלט ולא ידענו מאיפה מתחילים. הרופא החכם שעשה לנו את סקירת המערכות גם הודיע לנו שנשקול הפלה כי זה הרבה באלגן ועניינים, אבל הבן שלנו היום בן שש כבר והוא מקסים וחתיכת אושר ענקי שלעולם לא הייתי מוותרת עליו בכל מחיר. גם אנחנו רצנו מייד לשאול רופאים וקבענו פגישה עם פרופ' ויינטרוב בבית חולים דנה שהוא אורטופד ילדים מהטובים בארץ והוא קיבל אותנו והסביר לנו הכול. הדברים מתפתחים ומשתכללים במשך השנים והיום יש טיפולים שאפילו לפני שש שנים, כשטל נולד, לא היו והיום מקלים יותר עלי ילדי הקלאב-פוט. קודם כל, אני ממליצה שתמשיכו לעשות אולטראסאונד ממוקד על הרגל ועל הרגל השנייה כדי לראות אם הרגל השנייה מצטרפת לראשונה וגם בה מאובחן קלאבפוט. בשלב השני, לכו לצפות בילדי קלאבפוט בפיזיוטרפיה של בית חולים לילדים שבו אתם חושבים שתקבלו את הטיפול. רצוי שתלדו גם באותו בית חולים כי שם ככל הנראה, יטפלו בילד כמה שעות לאחר הלידה. אגב, זה בן או בת? שחר, דבר ראשון תירגעו. זה מום אורטופדי שניתן להתגבר עליו. רבים עוברים ניתוחים, מעטים מסתדרים ללא ניתוחים. הבן שלנו היה מגובס כמעט בכל השנה הראשונה לחייו למעט ימים ספורים בין לבין, ובשלושה חודשים שקדמו לניתוח שלו בגיל 11 חודש ובהם הוא ישן עם סד מיוחד בנעל הפוכה על הרגל. אחרי שראו שגם זה לא עזר הוא עבר את הניתוח הראשון לתיקון הקלאבפוט. מאז ועד לפני שנה היה לנו שקט יחסי. טיפלנו בו בהתעמלויות שונות וסוגים שונים של תרגילים, היינו בביקורת בבית החולים אחת לכמה חודשים ועקבנו אחרי ההתפתחות. לפני כשנה חלה נסיגה וטל עבר לפני כחודשיים ניתן להעברת גיד ברגל הקלאבפוטית שלו. זה היה ניתוח קשה מאוד ומתיש מבחינה שיקומית. הוא היה בכיסא גלגלים חודשיים ובגבס ארוך ללא דריכה עד המפשעה. לפני שבועיים הורידו לו את הגבס ושמו גבס קצר עד הברך ולפני כמה ימים הוא התחיל ללכת ממש בסדר, בצליעה קלה אבל בגלל הגבס בעיקר. אחרי שיורידו לנו את הגבס, נראה אותו הולך רגיל. ואני מקווה שעם פיזיוטרפיה נחזק את הרגל ונחזור לחיים רגילים. שחר, הדבר הכי חשוב שתדעו הוא שזה פתיר והפיך. נכון, החיים לא קלים בתקופות מסוימות. זו עבודה פיזית ונפשית והמון השקעה מצד ההורים שבסופו של דבר נופלת על האם יותר מעל האב, בגלל העובדה שהיא נמצאת יותר עם הילד, אבל זה הפיך והוא יתפקד ככל הילדים. היכנס למאמרי הפורום ולקישור. קרא הרבה על שיטת פונסטי וקבל עצות מהורים טריים וותיקים כאן. מסור ד"ש וחיזוקים גם לאישתך, יעל