שלום לכולם

שלום לכולם

אנחנו הורים לכנען בן ה-10 חודשים אשר נולד עם קלאב-פוט מדרגה בינונית, אנחנו שמחים שהוקם הפורום והיינו רוצים לדבר עם הורים לילדים מעט יותר מבוגרים שסיימו את הטיפול בכדי ללמוד על המשך הטיפול, סימפטומים עתידיים וכדומה.כנען עכשיו נדרש לנעול נעליים עם סד במשך כ - 12 שעות ביממה כנראה עד גיל 4. נשמח לשוחח!

שלום וברכה

בוקר טוב. אני עידית אמא לאושרי בן השבעה חודשים. גם הוא מטופל בשיטת פונזטי ועכשיו הוא בלי הנעליים למשך 6-8 שעות ביום. שהוא יעמוד הוא רק ישן איתם. הרופא שלנו לרב שם את הנעליים עד גיל שנתיים בערך אך אנחנו כנראה נשים אותן עד גיל 3 לפחות. תוכל לרקא סיבות על זמן הורדת הנעליים בקובץ PDF שנמצא בנספחים באתר של אושרי, ובכלל תוכל למצא שם הרבה חומר שחיוני לדעתי על השיטה, הרבה דברים שעוזרים לי מאוד. לגבי סמטומים עתידיים אוכל לכתוב כאן בקצרה שפונזטי טוען שלכ 94% מהילדים שמטופלים בשיטתו ע"י רופא מנוסה יהיו כפפות רגליים חזקות, גמישות וללא כאבים. כ-4% יצטרכו לעבור ניתוח להעברת הגיד ואת זה אפשר לדעת לקרת גיל 4. בגלל זה באמת עדיף לשים את הנעליים עד גיל 4- זה הכי אידאלי. שוב אני ממש ממליצה לקרא את הנספחים באתר של אושרי, גם לגבי נעלית הנעליים. השיטה בארץ די חדשה ולד"ר בור בעפולה יחד עם פרופ' פורת בהדסה עין כרם בירושלים יש קצת פחות מ 6 שנים ניסיון -אם אני לא טועה. קיבלנו לאושרי נעליים חדשות לא מזמן ועל זה אפרט בהמשך. תוכל בבקשה לכתוב היכן אתם מטופלים וע"י מי- נוכל לצרף את המידע ל"מיפי מרפאות ק"פ. ובנוסף את תאריכי הלידה של כנען ושאר בני המשפחה שנוכל לחגוג
בורך הבא לפורום.

ואוו....../images/Emo12.gif, איזה שם מקסים, כנען...

בוקר טוב אני אורית אמא לתמיר בן שנה ושלושה חודשים שנולד עם ק"ב דו צדדי, לא יודעת לומר לך איזו דרגה. קודם כל ברוך הבא לפורומינו, וכבר מעכשיו אני מעבירה לך הזמנה וירטואלית לגבי "מפגש הפורום הגדול" שתוכל לקרוא עליו פרטים בטאגליינס. הורים קצת יותר מבוגרים, לשמחתי, לא חסר פה, אך לומר את האמת, אני לא חושבת שהטיפול אי פעם מסתיים, יתקנו אותי חבריי לפורום יש ביקורות, נעליים מיוחדות ועוד. מה היה לכנען עד גיל 10 חודשים? גבס?, נעליים. אשמח לשמוע כמו שכתבה עידית, איפה אתם מטופלים ובאיזו שיטה, אם אתה יודע. וכמו כן נשמח אם תשלח לי במסר את תאריך הלידה של כנען ואם יש לכם עוד ילדים, וכן גם תאריכי לידה שלך ושל אישתך בכדי שנוכל לחגוג, לפחות בצורה וירטואלית. אנחנו כאן לגבי שאלה או אי הבנה ואני בטוחה שגם אתם תוכלו לסייע להורים שבדרך עם הבעייה או הורים שעדיין מתמודדים איתה.
יום נעים אורית

שלום אריאל וברוך בואך../images/Emo141.gif

מצרפת כאן לינק לסיפור שלי. הסיפור נכתב ממש אחרי הניתוח האחרון. אבל כבר עבר זמן מאז ובינתיים בעוד 8 ימים מורידים לטל את הגבס האחרון. קרא את הסיפור. הבן שלי הוא בן 6 שנים. כמו שאמרה אורית, זה סיפור שלא נגמר, אבל הוא יכול להיות לא מטריד לאורך שנים. פשוט צריך להיות במעקב כל השנים עד גיל 18 כשהרגל מפסיקה לגדול. בהצלחה לכם, וגם אני אשמח לדעת היכן אתם מטופלים ואיך הגעתם לפורום שלנו. ספר לנו יותר את סיפורכם, יעל

גווניבר

New member
ברוכים הבאים!!!../images/Emo24.gif

אל 'תרגישו כמו בבית', תרגישו ב-
!!! נשמח לשוחח איתכם על חוויות משותפות, ועל כל נושא שתרגישו צורך לשתף. הסיפור שלי מופיע במאמרים של בוגרי קלאבפוט'. אתם באים למפגש הפורום, נכון???

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

אני אמא לתותוש בן השנה וה-4 חודשים שכנראה מקרה קל יחסית כיון שלא נזקקנו לניתוח כלשהו. היום הוא רץ כמו כל ילד רגיל ובקושי ניתן להבחין איזו רגל עם ק"פ (ימין). גם אותי השאלה שהעלתם מעניינת אבל הרופא שלי סיפר לי שבשיטה שלנו (פונסטי) מטפלים בארץ רק 6 שנים (והוא אישית 4) ולכן קשה לראות בוגרים שטופלו בה ולהסיק מסקנות. אבל כמו שעידית כתבה הנסיון של ממציא השיטה ארוך הרבה יותר ואופטימי למדי. הרופא שלי טוען שאחרי התיקון (שאצלנו כבר הושלם) הוא יהיה כמו כל ילד רגיל. לא יזדקק לפיזיוטרפיה, התעמלות או נעליים אורטופדיות. אפילו לקרבי ילך (ועל זה הייתי מוותרת...). אבל זמנים יגידו. אני מקווה שאכן כך יהיה. ספרו לנו יותר. היכן אתם מטופלים? באיזו שיטה? ואת הסיפור המלא שלכם נשמח לצרף לשאר הסיפורים שלנו במאמרים.

רחליקה1

New member
../images/Emo168.gifאריאל וכנען ברוכים הבאים.

היי אנחנו רחלי אלון ומתן. מתן קלאברית ברגל ימין, בת חודשיים ורבע ונמצאת בשלב הנעליים. ממליצה בחום על הפורום המקסים הזה. כתבו לנו ושמח לספר לדווח לשתף וגם לתמוך (אם צריך..) יום טוב

tgdr

New member
היו חזקים

מניסיוני, הדבר החשוב ביותר הוא ההתמדה, ולא לרחם על הילד, צריך להיות חזקים. זו הדרך היחידה להבריא את הילד ללא ניתוח. תהיו חזקים ותצליחו, ככל שהילד יהיה יותר שעות עם הסד כך הוא יצטרך אותו פחות זמן. הילד שלי היה מטופל בהדסה ירושלים אצל ד"ר יוסיפוביץ, זה היה לפני 28 שנים. אם אתם רוצים חוות דעת נוספת ממומחה אז תדברו איתו, אני מקווה שהוא עדיין בארץ.

למעלה