שלום לכולם

פייל

New member
שלום לכולם

לצורך עבודה לבית ספר אני זקוקה למאמר כלשהו שעוסק בתולדות סרבנות המצפון בישראל. לא מצאתי שום דבר מתאים באתרי פרופיל חדש וכדומה, אשמח אם מישהו/י מכיר/ה ויכול/ה להפנות אותי. המון תודה ויום נפלא לכם.

Mיקי_

New member
יש ספר שנקרא "יש גבול"

על תחילתו של הסירוב כפי שאנחנו מכירים אותו היום... ויצא סמוך למלחמת לבנון. אנסה למצוא עבורך עוד פרטים.

פייל

New member
תודה רבה.

אני חושבת שכבר יש לי את הספר המדובר אלא אם כן הוציאו עוד כאלו. הוא יעיל מאוד אבל אין שם סקירה ממש אלא יותר דיון ערכי. תודה בכל אופן ואם יש לעוד מישהו/י רעיון...

אimר

New member
אביגדור פלדמן גם היה סרבן - פעם

את יכולה לנסות ליצור קשר עם מרכז המידע של פרופיל חדש, אמור להיות שם חומר בנושא, אבל המרכז עדיין לא מאורגן כך שייתכן שיהיה קשה למצוא אותו. אני זוכר שראיתי פעם מישהו מפרופיל עם ספר שמדבר על סרבנים בתקופות עתיקות, נדמה לי שאפילו במלחמת 48, ייתכן שהספר נמצא במרכז מידע. קשר עם מרכז המידע אפשר ליצור ב [email protected]

יש גם אחד

יש אחד בשם אלק (/אלכסנדר) אפשטיין. הוא מין פציפיסט-ליברל (שזה גרוע בערך כמו מיליטריסט) שכזה. עכשיו הוא בחוג לסוציולוגיה באוני' העברית וחוקר ב"מרכז שלם" -- שזה מכון מחקר ימני יענו-אינטלקוטאלי סופר-שמרני. הוא כתב לא-מעט (יחסית) על סרבנות המצפון בישראל, כולל סקירה היסטורית אחת, ואני מאמין שיהיה לך דברים מעניינים למצוא אצלו. מה שכן, כשאת קוראת את הדברים שלו כדאי להפעיל כל הזמן את המסננת.

למעלה