שלום לכולם

בוגי מן

New member
שלום לכולם

פורום אבולוציה איזה רעיון גדול כניראה היום עושים פורום לכל דבר
סתם האמת שאני מתעניין מאוד בתאוריית האבולוציה היתפחות החיים פלאונטולוגיה וכדומה ולדעתי זה ממש נחמד שיש עוד "משוגעים לדבר". טוב ועכשיו שאלה קטנה שמציקה לי הראו באיזו תוכנית טלוויזיה על איך שמדענים משערים שהחיים היו ניראים בעתיד הרחוק במידה והאדם איינו היה קיים על כוכב הלכת ולא היה מיתערב בהם, ההשערות נעשו לפי נתונים שקיימים היום. הדברים הראשונים היו עוד נורמליים (למשל הראו שבמידה ויונקים קטנים יצטרכו לחיות במקומות קרים לגדולים ביותר יהייה יתרון כי גוף קטן שורף יותר אנרגיה). לעומת זאת בסוף הגיעו לדברים שניראו לי יותר מדע בדיוני מאשר מחקר (תמנונים שמטפסים על עצים
). רציתי לדעת אם מישהו חושב שדבר כזה הגיוני ושניתן לשער היום איך יראו תהליכים כאלו בעתיד, או שכל התוכנית הזו הייתה נחמדה אבל עם קשר מועט למציאות.

qet1

New member
הכל אפשרי

אם מחוץ לים (אבל קרוב אליו) יהיה יותר אוכל מבתוך הים, ופחות יצורים שטורפים תמנונים, אז יש סיכוי שהתמנונים יצאו מהים. אם על העצים יהיה יותר אוכל ויהיה יותר קשה לטורפי-תמנונים לטפס עליהם, אז יש סיכוי שהתמנונים יטפסו על העצים. כמובן שזה ייקח המון זמן והם יעברו הרבה שינויים בדרך ככה שבכלל לא בטוח שהם עדיין ייראו כמו תמנונים....

בוגי מן

New member
כן בוודאי שהכל אפשרי

זה די ברור שלאבולוציה אין כיוון ובגלל זה היא יכולה להוביל לאינסוף צורות חיים חדשות. אבל השאלה הייתה עד כמה אפשר להעריך מהידע שקיים היום לגבי מה שיקרה בעתיד?

אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד

סביר להניח שיקרה משהו מבחינת האקלים, טמפ' קיצוניות של חום או של קור, קרינה חזקה מהשמש (חוצמיזה כבר עכשיו כדו"הא נמצא בתהליכים של התחממות יתר) שיביאו למוטציות בבעלי חיים וזה כמובן כולל את האדם. אם לא נעשה משהו לשיפור המצב כולנו ניכחד....

אפשר לדעת מה יקרה בעתיד כי

אין כזה דבר עתיד...או עבר וכולי... יש מצב שנקרא תפיסת זמן וחלוקת הנצח..שנראים לנו כעבר עתיד. אם אדם מגיע לדרגה מסויימת בהתפתחותו הוא יודע את העתיד כי הוא חי בו. עוד נדבר על זה.

מה זת'ומרת?

הרי אנו יודעים מה היה בעבר כי היינו בו וכלפי העתיד אנחנו יכולים רק לפתח תיאוריות?

למעלה