שלום לכולם!

ruth8can

New member
שלום לכולם!

פעם ראשונה בפורום, חיפשתי לי פורום שמתאים לי ובאמת, מצאתי אבולוציה. כפי שחשדתי באופטימיות שיהיה. אני קוראת עכשיו את "הברירה הטבעית", דווקא הורדתי אותו ברצף מהאתר של פרוייקט גוטנברג. ספר מצויין, בייחוד למי שלומד פילוסופיה, ואז רואה את ההבדל בין הזואולוג (דרווין) לפילוסופים כמו ניטשה או אריסטו. דרווין זהיר מאוד בברירת מילותיו. זו תיאוריה שמסבירה את עצמה יפה, זהירה ושווה קריאה מדוקדקת ובקורתית. נראה לי, שגם התיאוריה של דרווין עוברת "השתנות תוך כדי התאמה" והיא עדיין יכולה להעמיק ולהתפתח. כל כך מעניין.

netbird

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אכן, הגעת למקום הנכון! אין לך מושג כמה את צודקת בכך שהתיאוריה עצמה משתנה ללא הרף ובכך שהיא מעמיקה מרגע לרגע. למשל, שינויים אבולוציוניים אינם חייבים לארוך זמן רב כל כך (מקור הפרוש/ג'ונתן ויינר, הוצאת עם עובד, 2002), אבולוציה תרבותית כגון שירה יכולה לגרום לספסיאציה ואפילו מבנה הגנים והגנום כולו נתונים לסלקציה ולא רק תוצריהם. ספר בסיס נוסף מלבד "מוצא המינים" של דרווין הוא "הגן האנוכי" של ריצ'רד דוקינס. לרשימת הקריאה שלך.
"Nothing In Biology makes sense except in the light of evolution" Theodosuis Dobzhansky

למעלה